Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Praktičnost kuhinjskih elemenata?

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Praktičnost kuhinjskih elemenata?

Molim iskustvo:
    donji elementi: jesu li praktične duboke ladice za rajngle ili su ipak bolje obične police s vratima (3 majstora s kojima pregovoram zagovaraju ladice)?
    gornji elementi: isto pitanje za element s vratima koja se otvaraju prema gore (sva 3 majstora tvrde da je to najbolje ukoliko je mehanizam dobar - a sva trojica tvrde da imaju odličan mehanizam) ili je ipak bolja klasika s vratima?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zanimljivo kako je skuplja opcija bolja

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Za ladice bih se slozila da su puno bolje i prakticneje od obicnih polica s vratima. To preporucujem! A sto se tice elemenata s vratima koja se otvaraju prema gore nisam toliko sigurna. Meni se cini da nemaju neke posebne prednosti. Zapravo, takva vrata nam znaju biti vjecito otvorena, sto mi se bas i ne svidja.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Imam dva elementa sa ladicama, i dva gornja ormarica sa tim vratima sto se otvaraju na ventus, i da,meni jesu prakticniji, ali su i skuplji. Da sam imala novaca, stavila bih sigurno jos koje ladice, ali ovako su mi i ove sto imam dovoljne. Prakticnije su jer ti je sve ljepo na dohvat ruke, ne moras vaditi ove sprijeda da bis dosla do onih iza, a ovo za gornje, pa neznam, cini mi se da je mozda jedina prednost to sto dok su otvoreni ne mozes udariti glavom u njih , a ljepse izgledaju mozda od onih obicnih.
    Kada smo radili prvu ponudu za kuhinju, prodavac(i to moram reci jako profesionalan) u tom salonu nas je odmah upozorio na razliku u cijeni izmedju takvih elemenata.

Ja bih ti savjetovala svakako bar jedan ili dva ladicara, ako mozes, a ovo sa otvaranjem na ventus ako bas imas viska love mozes, ali i ne moras..

P.s. Ste primjetili da vecina izlozenih kuhinja ili one na slikama u katalozima imaju sve donje elemente u ladicama, i po mogucnosti gornje na ventus otvaranje?

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa Vidi poruku
    P.s. Ste primjetili da vecina izlozenih kuhinja ili one na slikama u katalozima imaju sve donje elemente u ladicama, i po mogucnosti gornje na ventus otvaranje?
    Do sada nisam to primjećivala... ali krenula sam listati sve časopise o uređenju stana koje sam nagomilala i skoncentrirala se baš na tipove elemenata - i da, stvarno ih je puno takvih. Iako, u knjigama o dizajnu još uvijek prevladava "stara škola" (a možda i zato jer su izdane prije nekoliko godina, uglavnom ne friško).
    Hvala na odgovorima! Znači - praktično je. Za ovo gore (ventus, znači) mi se učinilo da bi bilo zgodno kod pražnjenja suđerice - da vratašca ne smetaju kad filam police suđem... Vidjet ću koliko će to poskupiti konačan "proizvod", pa ću odlučiti.
    Isto tako, majstori me odgovaraju od otvorenih polica; ali ipak ću ih negdje staviti da malo "razbiju" zatvorenost...
    Također mi se činilo zgodnim imati police s rolo-vratima (mislim, mehanizam kao kod roleta), ali su me za to svi stolari upozorili da je strašno skupo. Ipak, vidjela sam nešto slično u Ikeinom katalogu (zaboravih cijenu a nemam vremena prosurfati), pa možda 1 negdje ubacim (ako nije "prepapreno)...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Glasam za ladice, meni je svo sude u njima i stvarno mi je nemjerljivo prakticnije od obicnih ormarica. Na gornjima imam i ove sto se otvaraju za gore i ove obicno, iskreno, nema razlike.
    Najprakticniji kuhinjski element mi je definitivno ona kosara na izvlacenje u kojoj mi stoji ulje, ocat i sve ostalo sto bi, da ju imam, islo u spajzu.
    Posljednje uređivanje od koksy : 27.05.2011. at 14:09

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pratim.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zaboravih jos dodat, ovo su slike moje kuhinje https://picasaweb.google.com/ckibe2/Kuhinja# (ostale kad smo se na jednom drugom topiku hvalile ) gdje mozes vidjeti 2 elementa s otvorenim policama za zacine, vitamine i sl.
    Posljednje uređivanje od koksy : 27.05.2011. at 14:14

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Aaaaa koksy, kad odrastem želim takvu kuhinju.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

praktičnije su ladice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam jedan element s tri ladice, od najdublje prema plićoj i O.K. mi je.
    U najdubljoj mi je mini špajza
    kod tih ladica je dobro imati i razdijelnike za stvari.

Što se tiče gornjeg elementa na podizanje, tu nisam vidjela nikakvu prednost. Čak mi je praktičniji običan.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Aaaaa koksy, kad odrastem želim takvu kuhinju.
    Da znaš da uopce nije bila skupa a radena je po narudbi! Tako da ima nade za tebe

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo platili skupi mehanizam za podizanje gornjih elemenata i sad nakon 4 god primjećujem da je malo olabavilo...nije da ne drži i da vrata ne stoje gore kad dignem al nije ni da su kao prvog dana. možda treba nešto dotegniti, napumpati tu hidrauliku ili što god nemam pojma, samo konstatiram javno..donji element ispod ploče za kuhanje je s tri ladice dvije duboke i jednom plitkom u kojoj je escajg, najbolja stvar u mojoj kuhinji-preglednije puno nego u policama i uvijek se iznova čudim koliko u te ladice stane posuđe. U dvije ladice imam svo posuđe za kuhanje i svu plastiku

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Za ladice bih se slozila da su puno bolje i prakticneje od obicnih polica s vratima. To preporucujem! A sto se tice elemenata s vratima koja se otvaraju prema gore nisam toliko sigurna. Meni se cini da nemaju neke posebne prednosti. Zapravo, takva vrata nam znaju biti vjecito otvorena, sto mi se bas i ne svidja.
    Ovo potpisujem!

Da ponovno radim gornje bih definitivno obična vrata ili možda poneki elemenat ovako prema gore otvaranje (staklo ili sl.), a ostalo obavezno
    normalno.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni je kuhinja-donji elementi-sve ladice -tandemi (samouvlačne), predobro (i skuplje), a gornji su elementi na podizanje-(kršitelj koda)os. , slike imaš na temi kuhinje

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja glasam za duboke ladice dolje. Što se tiče gornjih elemenata, imam i one na podizanje i obične i ne bi baš mogla reći da mi jedne imaju nekakvu prednost. Jedino što su mi ove na podizanje ljepše, ali su i skuplje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravih jos dodat, ovo su slike moje kuhinje https://picasaweb.google.com/ckibe2/Kuhinja# (ostale kad smo se na jednom drugom topiku hvalile ) gdje mozes vidjeti 2 elementa s otvorenim policama za zacine, vitamine i sl.
    Predivna je, predivna!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Glasam za duboke ladice, stavila sam ih i u kući i u kuhinji gdje god sam mogla, i jako su praktične, odlične ! Što se tiče vrata koja se otvaraju prema gore, imam i takva i obična. Nikakva razlika, ništa posebno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koksy, a kolko je mala ta tvoja kuhinjica, meni se čini više od polovice mog stana

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koksy, budući da nemam mogućnosti imati svoj, želim si sljedeći podstanarski stan s bar upola lijepom

kuhinjom nego što je tvoja

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ladice su fenomenalne, barem dio za posuđe koje svakodnevno koristiš. I ja sam na svojoj novoj kuhinji tražila da mi u elementima ugrade police po mojoj želji i mjeri a ne po nekim standardima. Izluđivali su me ti luftovi, recimo poslažem šalice za kavu i imam još 20cm prazno.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja jos nisam uselila u stan,ali kuhinja mi je sa svim donjim elementima - ladicama a jedina 2 gornja elementa koja imam su na obicna vrata,sam prodavac me odgovorio od ventusa jer je rekao da je sistem dosta skup a nije neka razlika...

e sad,mene zanima kako one koje imaju dosta razlicitih velicina tanjura slazu iste u ladice? sa kuhinjom sam dobila samo 1 onaj Blum drzac tanjura koji se prilagodjava njihovoj velicini,ali dakle ako imas dosta razlicitih tanjura slaganje postaje problem! kupit cu jos 2,dakle imat cu za male,velike i duboke tanjure ali sad ako idem kupit neke lijepe neobicnih oblika za posebne prigode,kud s njima? bez tih drzaca ce pretpostavljam letat po ladicama,pogotovo jer su mi sa stoperima pa ih necu sad pazit da ih njezno zatvaram....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    koksy, a kolko je mala ta tvoja kuhinjica, meni se čini više od polovice mog stana
    5,5 metara duzine sve zajedno. Al jos uvijek cvilim da nemam mjesta

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zasad skulirana, a zasto tanjure ne stavis u gornje elemente? I moji tanjuri su u ormaricu s obicnim vratima. Doduse ja imam samo 2 seta tanjura ali su jedni veci a drugi manji. Taman mi stanu svi, i duboki i plitki i desertni u jedan ormaric jer su 3 odjeljka.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.stolarija-martinic.hr/det...?IDproizvoda=1

pogledajte najdonju sliku... to je ono što si želim jednog dana, doduše u puno svjetlijoj boji
    ako / kad budem kupovala novu kuhinju - sigurno neću kupovati viseće elemente. na jednoj strani samo visoki elementi na izvlačenje i s ladicama, a na drugoj radna ploha, sudoper....

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Imam samo 2 gornja elementa,jedan iznad drugog. Case i kikare bi isle na donji (koji mogu dokucit bez problema) a u onaj iznad njega (moram se propet na prste) ce ici lagana plastika da mi nije problem skidat,ne zelim nista tesko stavljat gore.... ako cu imat samo 1 set tanjura za svaki dan onda sam OK sa 3 drzaca ( u visinu ide mislim 12ak tanjura bez problema),one neke neobicne "kerefekaste" mogu onda strpat u spajzu koja je u sastavu kuhinje,tamo imam brdo polica...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.stolarija-martinic.hr/det...?IDproizvoda=1

pogledajte najdonju sliku... to je ono što si želim jednog dana, doduše u puno svjetlijoj boji
    ako / kad budem kupovala novu kuhinju - sigurno neću kupovati viseće elemente. na jednoj strani samo visoki elementi na izvlačenje i s ladicama, a na drugoj radna ploha, sudoper....
    Joj super je! Ja imam takvu ali samo u donjem elementu, da sam znala da se moze i ovako napravit sigurno bi probala dogovorit jer ja nemam nikakvu spajzu, sve mi je u toj kosari.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

predlažem duboke ladice. Sve pregledno, puno više stane i brzo se sprema.

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala cure na odgovorima - puno ste mi pomogle! Tako će dolje biti što više ladica, a gore odustajem od ventusa, a bit će i malo otvorenih polica (za sol, šećer, ulje, kavu i kuharice).
    "Crtali" smo kuhinju na 3 mjesta: Duplić2, Danijel interijeri i Jelić stolarija - do utorka moram odlučiti...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo radili kod Jelića, super zadovoljni. Dolje ladice(jedna od njih dupla), samo ugaoni(gore i dolje) ima otklopni. Gore podizni. Puno ljepše i modernije mi izgleda. Otvorene ne volim, samo mi se krama skupa u njemu. Šećer, sol i ostale teglice držim dolje u ladici. Super praktično.

Gore taj podizni je samo jedan veliki elemenat od 2 i kusur metra dužine, neki posebni sistem ventusa je, i nije mi žao ni kune. Presavršeno estetski. Možda nije tako praktično baš, ali ja brijem na estetiku. :loool:
    Posljednje uređivanje od ivancica : 29.05.2011. at 22:30

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

donji elementi sa ladicama su mi za odlaganje teske artiljerije (kitchenaid, mixeri i ostale fizicki teske stvari)

za sve ostalo ladice da ne moram roniti po elementima

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Leelee prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala cure na odgovorima - puno ste mi pomogle! Tako će dolje biti što više ladica, a gore odustajem od ventusa, a bit će i malo otvorenih polica (za sol, šećer, ulje, kavu i kuharice).
    "Crtali" smo kuhinju na 3 mjesta: Duplić2, Danijel interijeri i Jelić stolarija - do utorka moram odlučiti...
    Za kuhinju ili majstore? Mi smo se prvo odlučili za majstore, a onda smo s njima dalje razrađivali ideje. Za koji tjedan bi kuhinja trebala biti montirana. Odlučili smo se za ladice, a gornjih elemenata i nemam, jedan je dio visok (tzv. ormari). Meni je najveća muka bila odlučiti se za sudoper, jučer sam i to obavila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

babyiris, jeste li već uselili? Sad bismo STVARNO, ali STVARNO došli do vas!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    babyiris, jeste li već uselili? Sad bismo STVARNO, ali STVARNO došli do vas!
    Nismo još (u potpunosti), uskoro. No, mjesta za igru i druženje ima mnogo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    5,5 metara duzine sve zajedno. Al jos uvijek cvilim da nemam mjesta
    mogla si se svercati maxi elemetima, dobijes cijelu ladicu vise (spustis plint i povecas elemete a al si dovoljno visoka mozes ostavit istu visinu plinta)

mozes takodjer umjesto plinta staviti plint-ladice
    Posljednje uređivanje od stray_cat : 01.06.2011. at 19:56

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma ja sam mislila na duljinu radne ploce, tamo nikad nemam mjesta jer kad kuham razbacam se a ljena sam prati sude u isto vrijeme

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj babyiris prvotno napisa Vidi poruku
    Za kuhinju ili majstore? Mi smo se prvo odlučili za majstore, a onda smo s njima dalje razrađivali ideje. Za koji tjedan bi kuhinja trebala biti montirana. Odlučili smo se za ladice, a gornjih elemenata i nemam, jedan je dio visok (tzv. ormari). Meni je najveća muka bila odlučiti se za sudoper, jučer sam i to obavila.
    Prvenstveno za izgled kuhinje. Zasada, ispada da su Duplići najpovoljniji... I, normalno da nisam odlučila do utorka kao što sam planirala (do tada je trebao u Dupliću trajati nekakav dodatni popust na gotovinu, ali su ga produžili na lipanj, pa sam i ja produžila odlučivanje...)
    Danijel interijeri su imali najviše ideja (čini mi se da bi oni mogli biti najskuplji...), pa Jelić, Duplići najmanje.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Probaj i u conformo interijerima, u ilici, kod pivovare, super rade.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •