Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: trudnoća nakon CR

Datum pristupanja
    May 2010

Početno trudnoća nakon CR

kada je po vama optimalno vrijeme za novu trudnoću nakon carskog reza? ginekolog preporučio nikako godinu dana.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Koliko sam proučavala to ovisi o doktoru, koliko će savjetovati da bude razlika između trudnoća, neki kažu može već nakon 6 mj, neki nakon 2 godine.
    Kad sam nakon prvog carskog došla vaditi šav, ginekolog je uhvatio mog muža za ruku, povukao sa strane i rekao mu: da je nisam vidio ovdje barem 2 godine!
    Ja ga poslušala i vratila se nakon skoro 5

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni su trojica rekli od poroda do poroda 2 godine, jer bi bilo dobro da bar toliko vremena prođe do slijedećeg carskog reza, ukoliko on bude nužan
    ja bila točno skoro u dan rodila 2 godine i 5 dana kasnije
    vjerojatno ovisi i o tome kakav je tijek oporavka od prvog carskog reza, meni bilo sve 5

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pardon, četvero ginekologa, zaboravih svoju soc.ginekologicu
    i da, drugi porod je bio vaginalni

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni su nakon prvog CR rekli da mora proči 6 mjeseci...ja sam ostala trudna nakon 4 mjeseca, sve je bilo ok, ali nije bilo moguće izvesti vaginalni porod nego je ponovo bio CR

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

spremam se na vaginalni porod za par dana, nema indikacije za carski sada

venera21 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni je nakon carskog ginekolog u vinogradskoj koji me porodio rekao da slijedeću trudnoću mogu planirati odmah, ali ako prođe manje od 2 godine između 2 poroda da se opet ide na carski.
    Međutim, ja sam ostala trudna 2 mjeseca nakon carskog. Moja socijalna gin me upozorila da ću možda morati mirovati zadnjih par mjeseci trudnoće.
    Cure, da li je koja imala sličnu situaciju? Kako ste iznijele trudnoću? Sad sam trudna 9 tjedana!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi je i doktor u bolnici i moj soc, rekao ne prije dvi godine

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj venera21 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je nakon carskog ginekolog u vinogradskoj koji me porodio rekao da slijedeću trudnoću mogu planirati odmah, ali ako prođe manje od 2 godine između 2 poroda da se opet ide na carski.
    Međutim, ja sam ostala trudna 2 mjeseca nakon carskog. Moja socijalna gin me upozorila da ću možda morati mirovati zadnjih par mjeseci trudnoće.
    Cure, da li je koja imala sličnu situaciju? Kako ste iznijele trudnoću? Sad sam trudna 9 tjedana!
    meni je bilo prošlo 4 mj...morala sam mirovati, ali zbog drugih razloga...
    s obzirom da u tvojem slučaju još nije bilo prošlo dovoljno za rana potpuno zaraste postoji velika mogućnost za rupturu maternice (to se i meni desilo na porodu)....

ali sad što je tu je...moraju te samo držati pod kontrolom i češće mjeriti rez

nadam se da će sve biti ok

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam sad negdje u 28-29 tjednu trudnoće, zatrudnila niti 11 mj nakon carskog, za sad sve OK, trudnoća prolazi dobro hvala Bogu, rez tu i tamo zapeče i malo me bole i mišići trbušni, al to nema veze sa carskim nego sa 2 preležane trudnoće prije ove, pa sam sva atrofirala.
    Doktorica govori najvjerovatnije opet carski, ali vidjet ćemo...

venera21 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sad negdje u 28-29 tjednu trudnoće, zatrudnila niti 11 mj nakon carskog, za sad sve OK, trudnoća prolazi dobro hvala Bogu, rez tu i tamo zapeče i malo me bole i mišići trbušni, al to nema veze sa carskim nego sa 2 preležane trudnoće prije ove, pa sam sva atrofirala.
    Doktorica govori najvjerovatnije opet carski, ali vidjet ćemo...
    Meni je moja rekla da ne bi trebalo biti problema dok se maternica ne počne jače širiti, negdje poslije 16-tog tjedna. Kao onda bi trebala mirovati. Ja se ipak nekako nadam da je rez dobro zacijelio. Da li ti baš miruješ ili? Jel radiš kućanske poslove?

venera21 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Boxice, inbox ti je pun!

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja ostala trudna 13 mj nakon cr i sve bio bez probema. drugio porod bio vbac i jedino mogu rec da mi nisu dali nista za ubrzati porod bas zato jer je prvi bio cr, pa sam sve odradila svojim trudovima

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam ostala T 12 mj nakon CR, i moram priznati da mi je ova T poprilično teška.
    beba mi je jako nisko, trbuh me konstantno boli, pritisak na ožiljak je veliki, baš me peče.
    kaže gin da mi je i ova beba velika, i da će mi biti sve teže i teže.
    imam još 8 tjedana do poroda, mirujem koliko mogu, ne baš previše.
    teško mi je stajati, hodati, sjediti, ne mogu spavati od pritiska. za sada sam dobila 10kg.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam zatrudnila 3 mj. nakon prvog carskog i nije bilo apsolutno nikakvih problema. Danas imam, hvala Bogu, 2 zdrave i vesele curice od 4 i 5 god
    Nisam bila upozorena da mirujem, obavljala sam sve poslove onako i u onoj mjeri kako sam se osjecala.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Boxice, inbox ti je pun!
    očistila!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove