Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: neknov. medicina kod migrene

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno neknov. medicina kod migrene

Već 14 godina se borim s migrenom, nekada je bolje, nekada je lošije. Trenutno je situacija takva da duplo više dana u godini imam glavobolju nego je nemam, a najdulje je bila prije godinu dana i trajala 2 mj bez prestanka. S obzirom da sve pretrage, doktori i ostalo što sam prošla u tih 14 godina, a pogotovo u zadnjih godinu dana, ne daju nikakve rezultate. Srećom je MR glave, vrata i orbita bila OK, jedino su sinusi problematični, ali to sam znala i prije ( operirala s cca 12 godina ciste na lijevom max sinusu tako da taj ni nemam, dok je trenutno na drugom otkriven polip-i). Malo je jedna stražnja vratna žila sužena, ali mi je rečeno da to ne bi smjelo stvarati probleme. Glavobolje su i migrenskog i tenzijskog tipa, mješovite i dr ne zna čega da se prije primi. Dobila sam neke lijekove koje sam trebala piti, ali mi je od njih ubrzano tuklo srce i sva bi se tresla pa sam ih prestala piti. Bila sam i na psiho-testiranju, te nakon toga kod psihijatrice koja je rekla da kod nje nemam što tražiti, jedino da pokušam uz lijek za glavobolju uzeti i Normabel ( odnosno nešto drugo jer ja od Normabela 2 mg spavam tjedan dana).
    Dakle jedino mi preostaje okrenuti se drugim načinima. Neurooftamolog me je pitao što ne odem na akupunkturu ili kod homeopata ( napokom pametan čovjek koji me ne bi kljukao ljekovima) i sada me zanimaju iskustva. Kamo? Kod koga? Da li je netk tako riješio bar nešto što se tiče problema s glavoboljama, vrtoglavicom ( ne zna se uzrok- možda je nizak tlak, vratna kralježnica, slaba cirkulacija, a možda su u šumi ili u bunaru tko će ga znati ). Dosta mi je života sa svakodnevnim glavoboljama, vrtoglavicama, šumovima i zujanjem u ušima ( prati me već 5 godina bez prestanka) i sličnoga.
    Dajte savjetujte, podijelite iskustva i sl. Do sada sam se na mednim preparatima Dr. Petrovića uvjerila da je prirodna medicina u svakom slučaju bolja od konv. i ljekova i spremna sam pokušati nešto drugo jer sam već očajna.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imala sam kolegu sa migrenama , on je išao na akupnkturu i imao je pozitivna iskustva. Mislim da čak ide i na uputnicu (bilo je to prije dosta godina mislim u Vinogradskoj ili SV.Duhu).
    Na Rebru postoji "Centar za bol " pa se probaj raspitati tamo.
    Za ovakav kronični problem ja bih svakako probala alternativni pristup, homeopatiju (klasičnu) ili fitotreapiju kod nekog ozbiljnog (MM se tako spasio glavobolja koje su bile uzrokovane kroničnim problemima sa sinusima).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam išla na accu za migrenu, pomogla je ali nije uspjela sasvim...Uglavnom migrena mi se nakon accu. svela ne 1-2 puta mjesečno, na početku cilklusa ili 5 dan....Dakle riješila me je glavobolja osim one povezane sa ciklusom, a te su zaista strašne, često praćene teškim povraćanjem..
    Na sreću nedavno sam probala novi lijek iz USA( Treximet, od GSK) i meni je jedini djelovao tako da mi prekine napad, dakle ne umanji bol pa se vrati...Osjećam se preporođeno, jest da je kemija ali je život neusporedivo lakši...

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja imam ceste migrene, pocele su nakon poroda. Na magnetnoj rezonanci glave nema nista, posto se napadi grupisu oko menstruacije i ovulacije svi odmahuju rukom, ma to je od hormona, nailazi menopauza, mozda je od produzenog dojenja i nijedan doktor osim sake hemije nije dao nista - ja to ne pijem, dojim.

Pocela sam da merim pritisak kada mi pocinje napad migrene i shvatila da jako padne (90/60, 90/56) i ako ga podignem kafom, tecnoscu, sokom od paradajza sa solju ponekad uspem da zaustavim napad.

Imam hipotireozu, ne znam da li je povezano i pijem euthyrox, ali su se migrene pojavile pre nego sam pocela piti lekove. Nizak pritisak nekad je povezan sa niskom funkcijom nadbubreznih zlezda, ali moj endokrinolog nije mogao to da potvrdi, nasao je samo nedostatak vitamina d.

Neko mi je iz iskustva savetovao caj od melisse, ali mene previse uspava.

Probala sam sumece tablete magnezijuma i nekad su pomogle (ne uvek), ali sam primetila da me nakon magnezija bole vene na nogama (valjda se previse prosire, opuste).

Kao i ti cekam mudre savete onih koji su iskusili ceste migrene kao i mi.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja kuma je donedavno imala grozne migrene, a onda je krenula na akupunkturu kod dr. Gorički u Radićevoj u ZG (bavi se homeopatijom i akupunkturom) i jako je zadovoljna, već joj je puno bolje.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Za ovakav kronični problem ja bih svakako probala alternativni pristup, homeopatiju (klasičnu) ili fitotreapiju kod nekog ozbiljnog (MM se tako spasio glavobolja koje su bile uzrokovane kroničnim problemima sa sinusima).
    Sirius, može malo više informacija ili preporuka za ovo, ovdje ili na pm? Meni se čini i da su moje migrene istog posljedica kroničnog i neliječenog pansinusitisa.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja kuma se spasila akupunkuturom u centru za bol. I MM-ov frend isto. Samo to im je pomoglo.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

imam migrene od trece godine...voltarenom i kojim brufenom bi je dovodila do stadija da mogu funkcionirat uz tu bol..u trudnoci su mi trajale danima bez prestanka(al najgoreg intenziteta-konstantno povracanje,aura....po 3 dana ne bi mokrila zbog dehidracije)
    onda sam otkrila đumbir...u malo vode skuhas 1,2 zlicice dumbirovog praha i stavis obloge od toga na celo....spasilo me....i tkd sam negdje citala da kad migrene krene se zacepi 1 nosnica sto je dodatno pojaca tako da uvijek odcepim nos i pokusam pravilno disati neko vrijeme...ono sto jos pomaze je u trenutku kad znas da krece(meni oci malo podu u kriz i pocnem se lagano gubiti,neka dekoncentriranost..)na silu popijes 2 case vode..i tako stalno...i obavezno ako je povezana sa padom temperature(meni bude oko 35 stupnjeva tjelesna temp)ugrijem se iznutra cajevima...
    eto,nadam se da ce pomoci....migrena i disciplina ne idu skupa..trudnoca mi je zaista pomogla da shvatim kako protiv nje bez ljekova..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

opet jaod kontarcep.pilula bi mi trajala mjesecima..eto ako ih pijes....tkd.to sto kazes za vrat i prokrvljenost zila-imam isti problem i moj dr je reko da to sto mi tu nije normalan protok krvi moze utjecat na prokrvljenost mozga i dovest do migrene...uglavnom najbolji savjest koji sam dobila je voditi dnevnik migrena-sve-od jela ,spavanja ,promjena temp....znam,nitko nema vremena za to-ja sam imala srecu nesreci sta sam bila dijete od 3 god kad su poceli pa je mama to sve zapazala,ko bi se sobom toliko bavioal pokusaj....vidjet ces da ces nac okidac...

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja iman migrene već 22g svako 40-tak dana po 3dana povraćanje nema šanse funkcionirat ta 3 dana,nedavno san čula za zepterov bioptron ima 20 dana da ga koristim i evo danas mi je 56dana od zadnje migrene,on ne može zauvik izličit ali očito da može produžit razmak među migrenama bila san dosta skeptična ali sama san sebi najbolji primjer i pomaže kod još tisuću drugih stvari ja ih nisan primjenila ali su medicinski dokazani i potpisani

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Migrena me mučila deset godina, užas, sa zamračenjima, bolovi za poludit, nekada bi ljekovi pomogli, vrlo često - ne. Prije 3 mjeseca završila sam kuru sa zelenom glinom, nisam ciljala na migrenu nego na čišćenje organizma. Nakon kure više nisam imala migrenu HDB, iako su prije bile bar 2 puta mjesečno. Skužila sam zapravo sada kad sam počela čitati ovaj topic. Ako ti se da probaj, nije teško za pit a može pomoći.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam išla na accu za migrenu, pomogla je ali nije uspjela sasvim...Uglavnom migrena mi se nakon accu. svela ne 1-2 puta mjesečno, na početku cilklusa ili 5 dan....Dakle riješila me je glavobolja osim one povezane sa ciklusom, a te su zaista strašne, često praćene teškim povraćanjem..
    Na sreću nedavno sam probala novi lijek iz USA( Treximet, od GSK) i meni je jedini djelovao tako da mi prekine napad, dakle ne umanji bol pa se vrati...Osjećam se preporođeno, jest da je kemija ali je život neusporedivo lakši...
    pikulica, na koliko si tretmana išla?

Ja sam bila na 10 tretmana akupunkture, ali nije bilo baš nikakvog poboljšanja. Kaže doktorica da treba ponoviti 2-3 puta razmaku od godine dana. Sada bih trebala krenuti na drugu turu, samo nisam sigurna hoće li mi pomoći. Uglavnom čitam kako drugi osjete poboljšanje već nakon tih 10 tretmama, a kod mene baš ništa.
    Ima li netko iskustva da mu je akupunktura pomogla nakon dužeg perioda ili nije uopće pomogla?

Migrena je vezana uz mjesečni ciklus, uglavnom dolazi na početku mjesečnice, a ponekad u vrijeme ovulacije. Jedan od uzroka je i loša cirkulacija u vratnoj kralježnici. Traje 3 dana uz užasne mučnine i povračanje.
    Od svih mogućih pokušaja da se riješim tih bolova, jedino su mi tretmani kod kiropraktičara donekle pomogli da su bolovi malo blaži.

Gost

Početno

Ja isto imam jake migrene , do te mjere da se rušim u nesvjest .Slučajno sam naletila na ovo http://www.zdravakrava.hr/clanak/671...eticima-lotosa
    http://www.yogapremashop.com/pranamat_ECO.html
    http://www.youtube.com/watch?v=wFpFOqa6AAk
    ili sa ovom http://www.shaktimat.com/
    http://www.youtube.com/watch?v=ZJdMn...eature=related
    pregledavajući internet pročitala sam na puno mjesta da pomaže kod migrene , e sad jel to klapa ne znam !!?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj la_st prvotno napisa Vidi poruku
    imam migrene od trece godine...voltarenom i kojim brufenom bi je dovodila do stadija da mogu funkcionirat uz tu bol..u trudnoci su mi trajale danima bez prestanka(al najgoreg intenziteta-konstantno povracanje,aura....po 3 dana ne bi mokrila zbog dehidracije)
    onda sam otkrila đumbir...u malo vode skuhas 1,2 zlicice dumbirovog praha i stavis obloge od toga na celo....spasilo me....i tkd sam negdje citala da kad migrene krene se zacepi 1 nosnica sto je dodatno pojaca tako da uvijek odcepim nos i pokusam pravilno disati neko vrijeme...ono sto jos pomaze je u trenutku kad znas da krece(meni oci malo podu u kriz i pocnem se lagano gubiti,neka dekoncentriranost..)na silu popijes 2 case vode..i tako stalno...i obavezno ako je povezana sa padom temperature(meni bude oko 35 stupnjeva tjelesna temp)ugrijem se iznutra cajevima...
    eto,nadam se da ce pomoci....migrena i disciplina ne idu skupa..trudnoca mi je zaista pomogla da shvatim kako protiv nje bez ljekova..
    ovo je prvi puta da čujem ovako nešto vezano uz đumbir. koliko sam o njemu čitala, on se nikako ne smije koristiti u području glave. možda se to odnosi samo na svježi đumbir...u svakom slučaju, neobično da ti pomaže.

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jel netko probao aromaterapiju?

Gost

Početno

Moram se javiti da sam ležaljku uzela oko nove godine i da ju koristim svakodnevno i od tada sam imala samo 2 puta migrenu s tim da nije bila tako jakog inteziteta kao prije !!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

ja sam prije stalno imala migrene, naročito u pms-u i nakon perioda popuštanja stresa..imala sam i druge tegobe jer naravno nijedan zdravstveni problem nije izoliran ali već se par godina tretiram raznoraznim biljnim pripravcima, pijem čajeve, vitamine, svaki dan jedem luk, naranče..prehrana je jako bitna, a nažalost i dodaci prehrani jer hrana nije više šta je bila..u zadnje vrijeme sam otkrila preparate za koje se čini da doista ciljano djeluju..meni su glavobolje nestale, a i alergija sam se rješila skroz, a prija u proljeće nisam mogla izaći u prirodu..ne smijem ovdje reklamirati, ali možete mi poslat PM

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •