Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Bolest mačje ogrebotine

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Bolest mačje ogrebotine

MM-a je prije nekih desetak dana ogrebao mačak skitnica. prvih dana se nismo toliko obazirali na ogrebotinu, no onda mu je postalo loše, temperatura, glavobolja, na ogrebanom mjestu stvorio se plik koji nije prolazio a ispod pazuha mu je otečen limfni čvor. dijagnoza - bolest mačje ogrebotine, dobio azitromicin ali, na žalost, još uvijek mu nije bolje.

danas je opet bio kod doktorice jer mu je temperatura stalno oko 37 ili malo viša i spava po 16 sati na dan. doktorica kaže da u principu najpreduje ali da oporavak traje do mjesec dana

jel imao tko iskustva sa sličnim?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ivy, moj nećak... prije nekoliko godina
    prestrašno
    bio je u splitu u bolnici više od mjesec dana, nikako nisu mogli otkriti o čemu se radi
    kad su napokon napravili testove u zagrebačkoj zaraznoj i skužili o čemu se radi, počeli su ciljano liječenje i to je nekak' prošlo...
    al je trajalo užasno dugo i svi smo bili jako uplašeni

ne znam više točno što su mu davali, ali vam savjetujem da ODMAH odete u zaraznu

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Prije nekih 7-8 g mene je ogrebla mačka i ja sam to zaboravila, nakon par dana na stopalima s gornje i donje strane i dlanovima pojavili su mi se crveni plikovi kao da je netko čikove gasio na meni.
    Uglavnom trajalo je nekih 1,5mj da otkriju o čemu se radi a izgledalo je tako da su me čak testirali i na sifilis. Dobila sam stafilokok i trebala sam primati penicilin 14 dana ali sam alergična pa su mi dali sumamed i prošlo je, nakon što su to otkrili pitali su me dali me u zadnje vrijeme ogrebla mačka i onda je meni sinulo.
    Trebalo je nekoliko mjeseci da ti plikovi nestanu i da se koža potpuno oporavi, mislim čak do 6mj.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I od tada ne volim mačke tj izbjegavam ih jer znam koju sam muku prošla, a najgore mi je bilo kada su doktori od 60-tak godina govorili da tako nešto nikada nisu vidjeli. Umirala sam od straha dok nisu otkrili šta mi je jer sam mislila da imam ne znam kakvu boleštinu.

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moj sin je imao taj slučaj, nešto prije 4.tog rođendana. Čuvala ga je baka koja ima mačke...no nama je rečeno da je to zaraza od bakterije, koju je prenijela mlada, skoro tek izlegla maca. (manje važno). Ogrebotinu nismo vidjeli niti se dijete žalilo, no, u nekom trenutku smo vidjeli tu oteklinu ispod pazuha, baš kao mala tenis loptica i to tek kad sam ga htjela podići, to ga je jako jako boljelo. ( ne sjećam se temperature ali je vjerojatno imao). Pedijatrica je odmah postavila dijagnozu i dijete je pilo antibiotik, analizom krvi u zaraznoj potvrili su nam da je to ta bolest. Prošlo je nakon par dana (e da, temp se ustabilila) a za oteklinu smo morali doći na kontrolu (da se vidi jel otišla bol i koliko brzo splašnjava)...znači nije tako dugo trajalo.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moja H prije dva ljeta imala je bolest mačjeg ogreba. počelo sa glavoboljom i ne tako visokom temp. tu i tamo se požalila da ju boli pazuh ali ja nisam baš pridavala pažnju tome. kada mi je treći put spomenula otišli smo pedijatrici koja nas je poslala na utz pazuha koji je pokazao 3 natečena limfna čvora. ja sam upisala u pretraživač- bol u pazuhu i dobila sve divne dijagnoze- limfom, leukemija... oduzela sam se, a mačke ni na kraj pameti. tek kada je dr pitala da li smo bili u doticaju s mačkama, sjetila sam se da smo bili na selu kod dede gdje je dva dana prenašala neke male mace napred, nazad. analiza krvi pokazala je (nakon sumameda) malo povišenu vrijednost parazita Bertonella Henslae. i kod nas je trajalo sigurno mejsec dana. e da, ni meni mace više nisu drage a dijete bježi od njih čim ih vidi.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajd, nije bas tako alarmantno da od macaka treba bjezati. Igrom slucaja sad imamo macku, a nismo je trazili da useli s nama, niti sam ih voljela prije nego je ona dosla. Ogrebla me bezbroj puta, a i ugrizla. I nista. Ugrizao me i ogrebao pas, prije kad sam ga imala. Pa mi je, izmedju ostalog, trebao i tetanus. I svastanesto, kad me ugrizao susjedov. No ne izbjegavam zbog toga pse.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi imamo macu i već me stvarno glava boli od svih tih stvari koje pročitam ovdje ili već, nevažno...

Fascinira me činjenica da su tolike stvari-opasnosti oko nas, a nismo toga niti svjesni.
    Kao da se to nama ne može dogoditi, ali evo događa se svima i događa se stvarno svašta.

Ivy, želim vam dobar oporavak

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mene je kućni mačak zarazio, mjesec dana lagana temperatura, ali strašan umor, stalno mi se spavalo, natečene žlijezde na preponama. Problem je isto bio što nitko nije znao što mi je, davali mi na pamet antibiotike, mislili da je ginekološka upala, da je mononukleoza... Na kraju ja sama zbrojila 2 i 2 pošla na infektivnu, rekla da mislim da je bartoneloza, dali mi sumamed i prošlo! Žlijezde nateknu zavisno o mjestu ogreba. Moj micko je zdrava mačka, ali valjda oni imaju prirodno tu neku bakteriju koju NEKI ljudi ne podnose. MM-u nikad ništa od mačka, iako je njega grebao sto put više jer se više i igrao s njim, a meni je u to vrijeme bio oslabljen imunitet od posla, tako da ne krivim mačka zbog toga. Još uvijek je s nama Ne treba izbjegavati mačke, ne dobiju svi tu bolest i nije opasna. Jednom kad je preboliš si miran. Zanima me samo hoće li bebač od mene naslijediti imunost, jer priznajem da me malo strah tog suživota mačka i bebe i malom stanu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •