Deaedi prvotno napisa
Meni je pak grozno kada dodjem u npr. H&M, dijete se dere u kolicima, a mama lijepo razgledava robicu. Da, meni je vazan moj komoditet, a jos vazniji djetetov, i u pravilu ne vodim dijete sa sobom po ducanima, buticima, dok razgedavam i isprobavam robu po buticima (jer, zacudo, moram na posao doci odjevena, a ne gola, pa neku robu moram i kupiti). Takodjer, preferiram da ne vodim djecu sa sobom dok odem na kavu sa prijateljima 1x u 3mj (narocito ako ti prijatelji nemaju djecu), radije uopce i ne odem ako moram na takva mjesta uzeti djecu, jer se to onda svede na trcanje za i oko njih, na umirivanje (evo, evo, sad cemo ici...). I da, priznajem da me nerviraju ljudi koji apsolutno svukuda vode djecu sa sobom, jer jednostavno ne vjerujem da ih nisu imali kome ostaviti - ok, ako zive tako da su skroz izolirani, onda ni nemaju prijatelja/poznatih kome bi ih ostavili, upravo radi takvog nacina zivota, da su skroz orijentirani samo na sebe i djecu.
Dakle, ne vodim djecu sa sobom kod: doktora, frizera, kozmetičara, u banku, na kavu s prijateljima (osim ako ne naglase da ih dovedem), u državne institucije na vađenje raznorazih potvrda i dokumenta, u kupnju (osim ako su baš raspoloženi i ja sam spremna izaći iz dućana praznih ruku ako treba)...I takvih je situacija sigurno bilo više od 20 min u 13mj. Valjda sam ja prekomotna.