Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Moj ti je savjet da poslušaš psihologa i uživaš u ljetu. Tek negdje na kraju prvog polugodišta (i to je rano) znat ćeš kako je ispalo. Previše je tu stvari u igri - učitelj, razredno okruženje, druga djeca, boravak.... Nema ŠANSE da to znaš unaprijed, bez obzira na rezultate testiranja. Da su u školi vidjeli bilo kakav problem (kao kod mog starijeg - katastrofalna motorika i kratak interval pažnje ili bilo što drugo - npr. darovitost ovakva ili onakva) bez brige, tvoj razgovor s psihologom ne bi se okončao u jednoj proširenoj rečenici. Uživaj u ljetu!
apropo boldanog - to i namjeravam
A s ostatkom posta se u potpunosti slažem. Doznala sam koje će 2 učiteljice ove godine voditi razrede, za jednu sam dobila anti-preporuku. Razmišljala sam da li bi bilo pametno tražiti da mi dijete smjeste kod druge učiteljice, ali - tko zna kako će ti razredi izgledati, u kojem će razredu biti više problematične djece, kako će se moje dijete "naći" s ostalom djecom, i dr. Ne znam ni sama da li je pametno intervenirati, ili pustiti da sve ide svojim tijekom.

Inače, djeca-predškolarci iz našeg vrtića su sva išla na testiranje, i to: liječnički pregled (uz cijepljenje i pregled vida. Laboratorijske pretrage - krv i urin, te pregled kod stomatologa, su roditelji dužni odraditi sami i imati o tome potvrdu prilikom upisa), i psihološko testiranje (svi školski obveznici, trajalo je 50 minuta).

Meni se čini da je sve to moglo biti i bolje organizirano.