Moja beba je imala cistični higrom vrata, ali i hidrops (nakupljala je tekućinu u sebi) i nije imala nikakvih šansi za život. Kod mene je bila sreća u nesreći što je ovakva dijagnoza utvrđena u 12.tjednu i sa 14.tjedana sam obavila kiretažu na Sv Duhu. Prošla sam kalvariju s doktorima, u ovakvim situacijama se zbilja ponašajui neljudski.
prvo sam došla na Merkur gdje sam rodia svoje 1. dijete. S obzirom da sam priošla 12.tj trudnoće, tamo me glavni liječnik ginekologije otpilio rekavši da on zakonski pobačaj ne smije raditi dok ne dođu nalazi amniocenteze i biopsije korionskih resica... sve bi ove nalaze čekala vjerojatno par tjedana i tada išla na indukciju. Igrom slučaja otišla sam na Sv Duh, sam Bog me poslao tamo i uspjela doći nekako do dr.Hafnera. POgledao me na uzv i kad je vidio situaciju rekao je da nema smisla da me muče, jer je uzv zbilja loš, i sve mi je dalje on sredio.... to je bilo u ponedjeljak a u srijedu sam bila na kiretaži.

Preporučam tvojoj prijateljici neka ode na sv.duh. Dr Hafner je obično ponedjeljkom na 2.katu na patologiji trudnoće, radi amniocenteze, neka pokuca na vrata, i javi se sestri koja s njim radi... neka ga vuče za rukav i objasni mu situaciju.... ja vjerujem da bi je on pregledao i uputio dalje što i kako, jer je u ovakvim trnucima on zbilja LJUDINA od čovjeka. U svojoj boli nigdje nisam naletjela na veću suosjećajnost od njegove. iznenadio me.

reci joj neka otiđe na SD!!!!

Tu je već jednom pisala jedna cura čija beba ima cistični higrom vrata... radila je kariotip ploda, beba je kromosomski zrdava, i išla je još na fetalnu ehokardiografiju na Rebro.... ti svi nalazi su bili ok a za higrom su joj rekli da će beba imat samo manje zadebljanje na vratu....