Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
U principu je na roditeljima odluka, jel tako?

Inače, da pitam jednu stvar. Ovo što su malenoj dijagnosticirali (vjerojatno) znači da će se ona do kraja T uredno razvijati, ali da onog trena kad se rodi neće moći disati?
Upravo tako je bilo kod moje bebe.
Imala je veliku cistu koja je zauzimala prostor tako da se pluća nisu mogla dovoljno razviti .
To je ustanovljeno ultrazvukom u 30. tt, ležala sam na Patologiji trudnoće na SD, punktirali su cistu svakih nekoliko dana ne bi li ju smanjili i omogućili što nesmeteniji razvoj pluća, ali nije uspjelo. Bilo je predviđeno da se beba operira odmah po porodu, da se ukloni cista, ali dijete nije bilo sposobno za samostalno disanje i umrlo je nakon 45 minuta pokušaja na aparatima. Rodila sam vaginalno, beba je bila 3000 g, 47 cm, porod je počeo spontano, u 37. t.t. Nisu pomišljali na carski rez.
Ja nisam ni jednog trenutka pomišljala na loši ishod, i moj doktor u bolnici je bio pun nade i optimističan, shvatila sam da su se trudili mom djetetu dati šanse koliko je u to vrijeme bilo u dosegu medicine. No, kad sam odlazila iz bolnice na otpustu je bio drugi doktor koji je rekao da su me bez veze mučili, da je tu trudnoću trebalo odmah prekinuti.