naime,
dobili smo novu ravnateljicu koja je odlučila uzeti stvari u svoje ruke i napraviti rošadu u vrtiću. To i nije toliko loša ideja, no lomi se na leđima nas roditelja i naše djece.
Stariji sin je pri upisu odmah upao u grupu koju nije pratio školski ( djeca su bila starija od godinu do dvije od njega ), kćer je upala u grupu svojih vršnjaka, ali je nekom čudnom odlukom cijela ta grupa rasformirana i mala se u jednom trenutku našla sa još sedmero djece u grupi mog starijeg sina. No dobro, da sad ne pišem sve događaje iz protekle godineprelazim na problem
. Sada se grupa opet raspala i jučer smo obaviješteni od strane ravnateljice da za našu djecu moramo odabrati jedan od slijedeća tri prijedloga:
područni vrtić na lokaciji A
područni vrtić na lokaciji B ili
ostanak u centralnom vrtiću, ali pod uvjetom da nam djeca idu u potpuno englesku grupu koja će se tek oformiti i koja se naravno više plaća.
Niti jedna od tih solucija mi ne odgovora......prva i druga iz više razloga , a treća čisto zbog financija i toga što smatram da djeca koja idu logopedu nisu baš najbolji izbor za učenje engleskog.
Sad me zanima da li ravnateljica ima pravo na tako nešto. Naime, kada sam djecu upisivala tražila sam centralni objekt i nikad i ni pod kakvim uvjetima ne bih pristala na područne objekte koje oni nude. Jednako tako da sam djecu htjela upisati na engleski upisala bih ih odmah. Znam da djecu smiju šaltati iz grupe u grupu, ali iz objekta u objekt, a da zato nema valjan razlog ( a meni ovo definitivno nije valjan razlog ) ili uvjetovat ostanak uz dodatno plaćanje to mi se nekak ne čini baš po zakonu.
Ko za peh sada ne mogu naći niti ugovor koji sam potpisala s vrtićem.
Nemam pojma koja su prava nas roditelja i kome se trebamo obratiti
pa molim savjete.