Pokazuje rezultate 1 do 50 od 139

Tema: Jel' prerano

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala vam svima.
    Uzela sam za sada naproxen tablete, cini se da pomazu ali ne bas skroz, i dalje je boli.
    Mozda je pomalo cudno da se na forumu informiram o medikaciji za jedanaestogodisnjakinju, ali zivim u Nizozemskoj dvadeset i kusur godina i jos nisam vidjela ginekologa (ukljucujuci dva poroda). Ovdje sve osnovne pretrage radi kucni lijecnik.

Tako da moram pitati:
    Magnezij- citav mjesec, ili samo pred krvarenje?

Lili 75 Ketonal: koliko cesto, jednu cim osjeti nagovjestaj, i onda dalje kaok, po potrebi ili redovno?

Rossa prvo lizirani brufen 1-3dan (koliko cesto), pa poslije obicni?

Da se netko ne bi brinuo, ne mislim je nakljukat svim navedenim, probat cemo pomalo dok ne nadjemo sto pomaze.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam svima.
    Uzela sam za sada naproxen tablete, cini se da pomazu ali ne bas skroz, i dalje je boli.
    Mozda je pomalo cudno da se na forumu informiram o medikaciji za jedanaestogodisnjakinju, ali zivim u Nizozemskoj dvadeset i kusur godina i jos nisam vidjela ginekologa (ukljucujuci dva poroda). Ovdje sve osnovne pretrage radi kucni lijecnik.

Tako da moram pitati:
    Magnezij- citav mjesec, ili samo pred krvarenje?

Lili 75 Ketonal: koliko cesto, jednu cim osjeti nagovjestaj, i onda dalje kaok, po potrebi ili redovno?

Rossa prvo lizirani brufen 1-3dan (koliko cesto), pa poslije obicni?

Da se netko ne bi brinuo, ne mislim je nakljukat svim navedenim, probat cemo pomalo dok ne nadjemo sto pomaze.
    lizirani brufen 1 dnevno prva tri dana. koliko sam shvatila, to i magnezij ide kao "prevencija". taj max lady je neki slabiji od 200 mg

ovi jači brufeni 400-600 po potrebi ovisno o razini bol, ali najčešće popije samo jedan otpirlike drugi dan (iako joj je napisala da može i 2-3)

nju ne boli neizdrživo kroz cijeli ciklus

inače, što se tiče boli i lijekova protiv boli, ja sam u zadnje vrijeme često po bolnicama i svi liječnici me "ohrabruju" da koristim analgetike u slučaju bolova i da ne trpim bol jer to nema nikakvog smisla. naravno da ne treba gutati lijekove kao bombone, ali treba riješiti izvor boli, a ako se bol već pojavi, naći način kako je umanjiti i ne patiti besotrebno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    inače, što se tiče boli i lijekova protiv boli, ja sam u zadnje vrijeme često po bolnicama i svi liječnici me "ohrabruju" da koristim analgetike u slučaju bolova i da ne trpim bol jer to nema nikakvog smisla. naravno da ne treba gutati lijekove kao bombone, ali treba riješiti izvor boli, a ako se bol već pojavi, naći način kako je umanjiti i ne patiti besotrebno
    Znanost svašta otkriva. Naime, otkriveno je, ne znam s kojom jačinom dokaza, da se bol "upekne u mozak" pa da boli i kad bol prestane. Zato treba bol kupirat odmah, tj. ne dozvolit da se pretvori u kroničnu. Plus, ako je akutna, što menga jest, onda uzet čim počne bolit, na prvu naznaku, a ne čekat da krivulja krene prema vrhuncu jer onda - đabe si krečio. Em slabije djeluje, a svejedno dereš želudac, pa cijeli posao ima bitno manje smisla jer nemaš benefit, a cost je i dalje tu.

On topic upravljanja boli - bolne, ne toliko da bih povraćala od boli, ali takve da bih se culjala u mjestu 3 dana (porod bio carski, isto boli i dalje). Čim zavrti prvi grč, u mladosti 3xketonal prva 3 dana (koliko me boli), svakih 8 sati. Sad (želudac ošo, ja imam 55, al još uvijek menge zasada) dexomen granule svakih 8 h prva 3 dana (taj dexomen je u HRV kao lijek ala ketonal za gastritičare - blaži je al mene drži). Ako na vrijeme krenem. Znači, ne čekat i razmišljat oću-neću, ma nije to još, nego - odmah.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja isto imam (valjda još uvijek tog stupnja) neku blagu endometriozu, iščačkana u sklopu liječenja neplodnosti pa odrađivanja dijagnostike.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •