Pokazuje rezultate 1 do 50 od 139

Tema: Jel' prerano

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    lunja,

i sama sam dobila mengu rano s 10 i pol godina. Bila mi je od samih početaka jako bolna.
    Ja sam uzimala ketonal i bez njega nisam mogla funkcionirat prva 2 dana. Bitno je da uzme tabletu čim osjeti prve naznake da joj stiže menga, ako uzme kasnije ni blizu ne djeluje, kao kad je se uzme odmah na početku. Uz ketonale ja sam bila bez ikakvih bolova.

Nakon poroda čudesno su nestale bolne menge, kakvo otkriće je to bilo wooow....

Nipošto topli tuš (kao alat za olakšavanje), samo će joj biti još veći izljevi.

Ono što bih ja sebi maloj davala za te grčeve maternice a tada se o tome nije toliko znalo je magnezij i to neke jače doze.Pitaj u ljekarni.

Nemoj dozvolit da se muči i da je toliko boli, ako se djetetu može pomoći, znači tablete i Mg bi bio moj put.
    Slično i kod mene... od 11. godine valjda (5. razred osnovne škole, nisam imala punih 11). Bolovi i dugotrajna krvarenja od prvog dana. Puuuno kasnije su mi ustanovili retrofleksiju maternice (okrenuta prema kičmi, radi pritisak na debelo crijevo), što je bio uzrok takvog stanja. To se često nakon poroda riješi jer se maternica vrati u normalan položaj i nema više tih poteškoća.

Na sreću, ja sam imala savjetnicu u obitelji (tatina najmlađa sestra nije puno starija od mene, pa mi je iz iskustva sve to mogla objasniti jer mama nije imala baš previše razumijevanja, jer sama nije imala takvo iskustvo).
    U ono vrijeme prije nekoliko desetljeća za takve bolove uzimao se Buscopan. Vjerojatno je dostupan i sada, ali sada postoji puno veći izbor. Još sam nešto dobivala, ne mogu se sjetiti naziva, ali pamtim da se isti lijek davao ljudima koji su imali bubrežne kamence. S vremenom čovjek navikne na te simptome.

Mislim da mi je prva godina bila najteža jer mi je to bio šok - prije me valjda nikada ništa tako nije boljelo osim napadaja slijepog crijeva, a kasnije nisam svaki put imala potrebu za tabletama, samo povremeno kad bi me baš jako zgrabili grčevi. Stres pogoršava situaciju (pamtim da me u studentskim danima to proganjalo više nego u srednjoj školi) ali prošlo je. Tjelesna aktivnost je pomagala (ne pretjerano, ali dulje šetnje su mi baš odgovarale). Kasnije u odrasloj dobi znala sam od travara na placu kupiti namjensku čajnu mješavinu. Ne sjećam se kompletnog sastava, ali unutra je bila vrkuta i malina.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.04.2025. at 08:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •