Pa jel moguće da je moja L.dobila prvu?
11.5 god.ni cicke jos nema,dlaćice dole da.
Moja će za koji mjesec 12 i jedina je u razredu koja još nije dobila. Većina cura je dobila prije godinu dana a neke i prije 2 godine, tako da se meni ne čini prerano.
Krvi je bilo samo jedan dan kad se obrisala poslije male nužde i kaže smeđa mrljica drugi dan.Poslije više ništa.
Ovo je sasvim moguće. Hormoni ne ne funkcioniraju po principu 0-1. Kod većine žena postoji "period uhodavanja", tako da će sad možda proći i više od mjesec dana do iduće menstruacije. Ne treba se zabrinjavati ako menstruacije budu neuredne tijekom prvih nekoliko mjeseci, a ako se u toku godine dana ciklus ne stabilizira, pitaj najprije obiteljskog liječnika, a onda eventualno ginekologa.
Prva menatruacija s 12 godina je prosjek za RH. Isto kao i menopauza sa 51. Plus- minus.
Ovo da je sasvim malo brljavilo je normalno.
Isto tako ne vjerujem da će sljedeću dobiti za mjesec dana. Vjerojatnije je da bude za tri mjeseca pa slijedeća isto tako. Onda će se polako porihtavati i hvatati ritam.
Curi treba objasniti da je to normalno i higijenu koja ide uz to, ako već nisi. I vozi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sve ona zna,odavno,starija mi je dobila tek sa 15 ali kod nje je išlo drugačije zbog zdr.problema.
Naravno Filip znaš da ih ne možeš u tom pitanju uspoređivati
Ja ne znam kad su moju sestre i nećakinje dobile, ali moja klinka i ja smo s 13 i nešto sitno