Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 86

Thread: preuređenje kupaonice-bide da ili ne?

mamma2's Avatar

Default preuređenje kupaonice-bide da ili ne?

molim za vašu pomoć. namjeravamo rušiti kupaonicu.
    želim:
    1. wc školjku odignutu od poda
    2. imamo kadu, stavila bi tuš kabinu, jer moji dečki kad se tuširaju zaliju sve do suprotnog zida. zanima me vi koji ste imali kadu, pa tuš kabinu da li ste zažalili za kadom?
    3. ako maknem kadu imam mjesto za bide. e sad, zanima me oni koji imaju bide, da li ga koriste ili im stoji sam tak. koliko je to korisno?

hvala svima...

pužić's Avatar

viseću školjku imam u ovom stanu i definitivno joj dajem prednost od one u podu kakvu smo imali u starom stanu-praktičnosti i higijene radi i po meni estetika!
    kadu imamo, no da preuređujemo bi definitivno stavila tuš kabinu i to onu malo dublju, pa kad su klinci manji mogu se u njoj kupati, ostatak ekipe tuširanjac.., možeš nešto namočiti, prati eventualno..
    iz plana za kupaonu sam izbacila bide jer mi se činio nepotreban, no sad bi ga definitivno da nismo taj odvod začepili stavila jer mislim da bi ga koristili i da bi ispunio svoju zadaču.

ms. ivy's Avatar

ako ćeš staviti tuš kabinu umjesto kade, bide će ti dobro doći. pogotovo ako u kući imaš male guze.

mi imamo odvojeni wc s bideom, jako pokakanu guzu začas prebacimo i operemo.

summer's Avatar

1. nemam, zelim
    2. ponekad - moja je duboka tus kada pa ipak ispuni neke funkcije prave kade
    al zazelim se prave dok ribam kabinu ili kad se pozelim izvaliti u kupki
    dok smo imali kadu naravno da to nikad nisam radila
    a djeci je dosta i ovakva, zacas se i napuni
    3. izbacili ga pri preuredjenju - nama ne fali, male guze smo prali u umivaoniku ili pod tusem
    a taj prostor nam je dobro dosao

Beti3's Avatar

Potpuno sam za bide, ako imaš mjesta. Jako korisna stvar. Kad se navikneš, gotovo neophodna. Ne samo za svoju namjenu, nego i za pranje nogu, za manji veš (naročito kad je tuš kabina), a i za male ruke prati, prava visina. Naravno, više čišćenja u kupaoni, ali kud sve, tud i jedan bide.

ms. ivy's Avatar

o da, malac je prisvojio bide kao svoj privatni lavabo.

Administratorica puntica's Avatar

ja imam ogramnu kadu koju bih rado maknula
    vremena za kupanje i onako nemam
    ali, s druge stane, kad se sjetim ribanja tuš kabine
    u biti, najbolje je imati tuš kadu ali bez kabine

bide mi je super, pogotovo za prat noge. sad kad je vruće i kad nosim sandale, svaki put kad uđem u kuću perem noge, a za to bi mi savršeno došao bide

za viseću školjku ne znam što da kažem. u kupaonici je viseća, u malom wc-u obična. jest da je viseća ljepša, ali se ova druga lakše čisti, iz nekog razloga?!

i super mi je ugradbeni vodokotlić, to obavezno stavit ako se može. još jedna dodatna stvar koju ne treba čistit

maxi's Avatar

staviš bide ili upotrebiš wc školjku za istu namjenu, kao mješalicu si izabereš ovo i ugradiš blizu na umivaonik
    http://www.grohe.hr/m/45_53425/page/...t=30&amount=15
    mješalica + mini tuš koji držiš ispod umivaonika a rabiš ga za pranje... hm... znaš već čega

rosa's Avatar

Ja sam u roditeljskoj kući imala bide. Nisam ga zapravo nikad ni primjećivala,koliko nam je bio od koristi.
    Nitko ga nije koristio.Totalni promašaj.

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

imam i viseću školjku i viseći bide - super praktični su mi ti viseći elementi, ne bih se nikad vratila na stojeće

bez bidea ne mogu živjeti, koristim ga oduvijek i bez njega ne mogu zamisliti higijenu. no, ako si do sad cijeli život bila bez njega, vjerujem da ti ništa neće nedostajati da tako i nastaviš

što se tiče kade i tuša, mi u kupaoni imamo i jedno i drugo, i super mi je tako. MM koristi samo tuš, ja koristim 70% tuš, 30% kadu, a djeca koriste 70% kadu a 30% tuš

bucka's Avatar

Quote Originally Posted by Lutonjica View Post

bez bidea ne mogu živjeti, koristim ga oduvijek i bez njega ne mogu zamisliti higijenu. no, ako si do sad cijeli život bila bez njega, vjerujem da ti ništa neće nedostajati da tako i nastaviš
    potpis x 100

ivancica's Avatar

O da, bide uvijek. Ne znam što bih bez njega. Prljave dječje cipele, krpe za pranje poda, prašine, raznorazne prljavoće koje ne želim prati u tuš kadi ili umivaoniku. Služi često i klincima za pranje ruku, zubiju. A i za ono koja mu je prije svega namjena+noge.

Imam tuš kadu, veliku, i puno mi je praktičnija nego duboka kada. U prvom stanu sam imala jacuzzi, nikad ga nisam upalila, nisam imala vremena za to. Tuš kada je malo teža za održavanje, moraš cijeli ući unutra i ribati(ja često dok se tuširam). Pogotovo kad imaš prozirne staklene stijene kao ja. Ali ne bih ju nikad mijenjala. Klincima dok su bili mali sam bila kupila mali bazen na napuhivanje pa kad bi im se kupalo, napunila bi njega i poslije spremila. Meni kupanje ne fali, kao što rekoh, jer nemam vremena za to.

Ugradbeni wc kotlić pod obavezno. Za viseću wc školjku ti samo mogu reći da ne vidim nekih prednosti. U jednom wc-u imam takvu, u drugom običnu. Čak mi se ova obična bolje održava, ne moram zavlačiti usisavač ispod.
    Last edited by ivancica; 31.05.2011 at 17:31.

mamma2's Avatar

Quote Originally Posted by maxi View Post
    staviš bide ili upotrebiš wc školjku za istu namjenu, kao mješalicu si izabereš ovo i ugradiš blizu na umivaonik
    mješalica + mini tuš koji držiš ispod umivaonika a rabiš ga za pranje... hm... znaš već čega
    ovo je super stvar...mislim da bi meni i to bilo ok. imaš?

mamma2's Avatar

vidim da se žalite svi na održavanje tuš kabine. ja to nisam imala pa ne znam. ali šta to nije samo pošpricam s onim za staklo i obrišem

i tek sad vidim za šta vam sve služi bide. ja mislila samo za ono...kad vi perete i tenisice i ruke i zube, auuuu

mamma2's Avatar

Quote Originally Posted by pužić View Post
    viseću školjku imam u ovom stanu i definitivno joj dajem prednost od one u podu kakvu smo imali u starom stanu-praktičnosti i higijene radi i po meni estetika!
    kadu imamo, no da preuređujemo bi definitivno stavila tuš kabinu i to onu malo dublju, pa kad su klinci manji mogu se u njoj kupati, ostatak ekipe tuširanjac.., možeš nešto namočiti, prati eventualno..
    iz plana za kupaonu sam izbacila bide jer mi se činio nepotreban, no sad bi ga definitivno da nismo taj odvod začepili stavila jer mislim da bi ga koristili i da bi ispunio svoju zadaču.
    eto ti isto kao ja

mamma2's Avatar

Quote Originally Posted by ms. ivy View Post
    ako ćeš staviti tuš kabinu umjesto kade, bide će ti dobro doći. pogotovo ako u kući imaš male guze.

mi imamo odvojeni wc s bideom, jako pokakanu guzu začas prebacimo i operemo.
    imamo male i velike pokakane guze
    ma mi se doma svi peremo nakon nužde. imam jedan mali lončić, pa tako...
    a mislim si baš bi bilo super da imam bide, međutim nisam to kod nikoga isprobala pa ne znam da li je uopće zgodno

e da što bide nema gore dasku, kao wc školjka?
    jel se na to sjedne ili perete onak u zraku

nema dasku
    mi sjednemo gore

iridana2666's Avatar

To je kao 'dodatak' uz wc skoljku. Koristti se kao obican tus, samo iznad wc skoljke. Jako je prakticno, imala sam to u kuci nekih 9-10 godina.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Nikad nisam imala bide i sumnjam da cu ga ikad imati (zapravo nemam pojma postoji li to uopce s ove strane bare, nisam vidjela niti u jednom ducanu, a jos manje u nekoj kuci). Svu higijenu odrzavamo pranjem u kadi. Zapravo tus kabini, iliti zidanom tusu. Izbacili smo kadu iz donje kupaone (alergicna na vodu i sapun; ne kupam se, dovoljna pokora mi je tusiranje u vecini slucajeva, nema sansi da bih sjedila u vodi), stavili zidani tus. A u gornju kupaonu s kadom nitko ne ulazi... do boljeg stanja u novcaniku.

mamma2's Avatar

i koliko sam skužila ima kao ručicu na tom tušu, pa tu reguliraš mlaz?

mamma2's Avatar

onak kao na wc školjku, mislim u tom smjeru?
    pitam jel mi je netko rekao da sjedne u obrnutom smjeru, znači gledaš prema zidu

Ares's Avatar

Mi smo isto zamjenili kadu s tušem, a i bila je neka mala pa ničem nije baš koristila, nije mi baš neka tlaka održavanje, imam prozirnu staklenu kabinu, ponekad obavim čiščenje na suhom s sredstvom za stakla, a ponekad dok se tuširam s breft-om za kupaonice (kad ima previše kamenca) onako usput, a bide mi je super stvar, privremeno sam u drugom stanu bez bidea, i mogu reći da mi baš nedostaje...

Quote Originally Posted by mamma2 View Post
    pitam jel mi je netko rekao da sjedne u obrnutom smjeru, znači gledaš prema zidu
    i jedno i drugo, ovisi što perem koja suluda tema

Beti3's Avatar

Prema zidu, sve se može oprati bez mijenjanja položaja,uz malo vježbe

Tema za pet, malo smijeha nakon onih ozbiljnih, cjepnih tema.

koksy's Avatar

Bide je zakon! Nemam pojma kako sam zivjela bez njega prije udaje...Bio mi je najbolji prijatelj u dobi hemeroida

Ali i opcenito perem sve i svasta u njemu a i Sven jos uvijek tako pere zube jer mu je umivaonik malo previsok.

Anemona's Avatar

Sve što stane u kupaonu i financije dopuštaju, ja bih stavila.
    Idealno meni bi bilo:
    - kada
    - tuš kabina
    - bide
    - rukoper x 2
    - wc veliki
    - wc mali

A imamo:
    - tuš kabinu
    - wc
    - bide
    - mali rukoper

smedja's Avatar

Quote Originally Posted by maxi View Post
    Ovo je fenomenalno... nisam znala da ima kod nas za kupiti... Taj "tusic" u biti stoji kraj wc-a... predobra stvar.
    Imaju ih u svakom wc.u na bliskom istoku i dalje na istoku u wc.u "zapadnog" stila, tj sa skoljkom.

Idealna stvar za "mali wc" meni jako mrsku instituciju koja kod nas postoji u vecini stanova.

mamma2's Avatar

i jedno i drugo, ovisi što perem koja suluda tema
    ma tema je super. a i lakše je putem foruma. zamisli da uživo pričamo o ovome

mamma2's Avatar

Quote Originally Posted by mamma2 View Post
    sjedneš onak kao na wc školjku...

mamma2's Avatar

Quote Originally Posted by smedja View Post
    Idealna stvar za "mali wc" meni jako mrsku instituciju koja kod nas postoji u vecini stanova.
    sad kad si ovo napisala.
    i mi imamo mali wc, čak sam mislila srušiti zid, pošto su jedan do drugog i napraviti veliku kupaonicu
    ali bojim se da bi nam mali wc previše nedostajao ima nas dosta u stanu

pužić's Avatar

ovo sa linka sam viđala po BiH u jako puno WC-a...
    Ja ipak glasam za bide jer uz tuširanje-pranje (što bi mogla eventualno s ovim tušem riješiti) bide ima i drugih gore spomenutih namjena (prljave-blatnjave cipele, mini umivaonik za klince, pranje nogu, N. kod mojih u bideu kupa bebe-to je njihov bazen, pseće šape se isto tu mogu prati..ma meni je to super stvar i baš mi je žao što ga ne stavih..)Što se tiče tuš kabine i održavanja ja na kadi imam prozirnu staklenu stijenu i nju perem dok se tuširam sa Cilitom za kamenac, nije mi to neka tlaka iako mislim da je za održavanje najjednostavnije napraviti zidanu tuš kabinu ako se ima prostora i mogućnosti

smedja's Avatar

Hocu reci da ne bi skodilo da se i kod nas to uvede kao standard... Ako cu jednog dana imati svoj stan ili kucu uplanirat cu taj tusic pokraj svakog wc-a, imala bide ili ne...

ivancica's Avatar

Ja ni slučajno ne želim taj tušić. Već vidim klince kako zalijevaju cijelu kupaonicu s njim. A i vode oko školjke, ajme. Uzmite u obzir da jednom rukom držite tu ručkicu, za razliku od bidea gdje je pipa na samom bideu. Meni to uopće nije praktično. Meni bide sasvim ok.

smedja's Avatar

Sad kad to kazes se sjecam da su i moja djeca u Indiji zaljevala kupaonu, ali imas onako ventil kao za kotlic za zasarafiti.

U stanu gdje zivimo postoji kupaonica (bez wc-a) i na drugom kraju stana omrazeni "mali wc" povrsine mozda 1,1 m2 (sa tako malim umivaonikom da uopce nije funkcionalan).
    Mislim da je tusic savrseno rjesenje za takve stambene prostore koji kod nas nisu rijetki.

Bide svakako. Mi ga sad nemamo i jako mi fali. Ugradili kadu koju ne koristimo za kupanje već tuširanje a tuš kabina nije stala zbog glupog rasporeda i tako ostali bez bidea, šmrc.

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Idealno meni bi bilo:
    - kada
    - tuš kabina
    - bide
    - rukoper x 2
    - wc veliki
    - wc mali

A imamo:
    - tuš kabinu
    - wc
    - bide
    - mali rukoper
    Ovdje gdje sam napisala wc veliki i wc mali - mislim na veliku i malu zahodsku školjku.
    Zar ne bi bilo idealno imati i malu onu kao u vrtićima?

ms. ivy's Avatar

bi li ti se dalo to sve održavati?

meni je puno i ovo što imam (kada + 2 lavaboa + bide + wc). srećom stvarno volim što nam je wc odvojen pa nekako prebolim čišćenje.

pospremanje sucks.

Anemona's Avatar

Održavanje je relativan pojam.

ms. ivy's Avatar

vjeruj mi, mislim na neophodno čišćenje.

ok, i to može biti relativno.

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by ms. ivy View Post
    vjeruj mi, mislim na neophodno čišćenje.

ok, i to može biti relativno.
    Na to mislim.

smedja's Avatar

Ovdje gdje sam napisala wc veliki i wc mali - mislim na veliku i malu zahodsku školjku.
    Zar ne bi bilo idealno imati i malu onu kao u vrtićima?
    Ako cu imati veeeliku kupaonu i svoju kucu, da onda bi stavila mali wc... presladak mi je

maxi's Avatar

ja sam isto mislila na čišćenje kad smo adaptirali i zato nemam ogromnu kupaonicu s hiljadu dužnih metara fuga i puuuno kvadrata pločica, makar bi još podnjela čišćenje tuš kabine uz kadu

ms.ivy a higijena WC-a sigurna nije ista meni s jednim i tebi s tri muškarca u kući

ms. ivy's Avatar

nepitaj

i još je najmlađi odlučio ići samostalno na wc. ali zanimljivo, najmanje zasvinji i obavezno očisti za sobom. LOL

Idealno meni bi bilo:
    - kada
    - tuš kabina
    - bide
    - rukoper x 2
    - wc veliki
    mi imamo točno ovo u jednoj kupaoni
    na katu će biti još jedna kupaona isto sa svim tim
    a imamo još i "malu kupaonu" (wc plus lavabo)

i nije mi uopće previše za održavanje, ali kao što rekoste - to je relativno. ja kupaone perem jednom tjedno, i to ne sve u istom danu nego recimo danas operem kadu, sutra operem lavabo i tako sve nekako usput. glavno da sve elemente prođem jednom tjedno. e da, i nemam tuš kabinu (nemam ono staklo)
    Last edited by Lutonjica; 01.06.2011 at 20:59.

Definitivno sam za tuš kabinu i viseću wc školjku ! Tuš kabina je malo nezgodna za čistiti jer ima nekoliko nedostupnih mjesta iza vrata, ali planiram si nabaviti čistač na paru, pa ću i to riješiti. I ako budeš kupovala, definitivno uzmi onu sa "zamagljenim" vratima. Prozirna vrata izgledaju puno atraktivnije, ali samo u trgovini. Kad dođu u upotrebu ostaju tragovi kamenca i prisiljena si na redovno čišćenje. Mislim, ostaju i na zamagljenim vratima, ali se ne vide
    A bide mi je fuj fuj, nikada ga nisam imala i neću. To mi djeluje tako nehigijenski, grozim ga se.

mamma2's Avatar

mi imamo točno ovo u jednoj kupaoni
    na katu će biti još jedna kupaona isto sa svim tim
    a imamo još i "malu kupaonu" (wc plus lavabo)

i nije mi uopće previše za održavanje, ali kao što rekoste - to je relativno. ja kupaone perem jednom tjedno, i to ne sve u istom danu nego recimo danas operem kadu, sutra operem lavabo i tako sve nekako usput. glavno da sve elemente prođem jednom tjedno. e da, i nemam tuš kabinu (nemam ono staklo)
    a kakva ti je onda tuš kabina, ako nema staklo?

nije kabina, otvoreno je.
    probat ću naći sliku

koksy's Avatar

Nema ni moja staklo nego neka vrsta plastike. Zlatno pravilo je brisanje vode nakon svakog tusiranja i vrijedi za sve + naravno moje ribanje sredstvima jednom il dvaput tjedno.

ana.m's Avatar

Nikad mi nije jasno čemu služi bide...Mislim znam, ali imam osjećaj da svi ljudi kod kojih sam to vidjela doma imaju za skupljanje prašine.
    E sad, oni koji ga imaju i koriste, ne mogu zamisliti život bez njega, ali oni koji ga nisu nikada ni imali...ne znam kako im je potreban jer imaju neke svoje druge navike...

Page 1 of 2 12 LastLast