našla recept ovdje:

http://www.kolaci.net/forum/viewtopic.php?t=73

jučer radila, i baš je dobar, jednostavan i lagan.
Evo kopiram:
DIPLOMAT KOCKE

1 pakiranje lisnatog tijesta- od toga ispeći 2 kore (kao za krempite) na okrenutom limu veličine 35x20 cm.

Krema:

2 pudinga od vanilije
10 dkg šećera
2 dcl slatkog vrhnja
4 dcl mlijeka
3-4 žlice ruma
2,5 dcl slatkog vrhnja
1 učvrsćivač za slatko vrhnje
10-15 dkg piškota
3 žlice ruma

Prašak za puding pomiješati sa šećerom i slatkim vrhnjem (2 dcl) pa skuhati u mlijeku. Puding prekriti prozirnom folijom pa ga ohladit. U hladan puding dodati rum i istučeno slatko vrhnje (2,5 dcl) sa učvrsćivačem.

Na list tijesta staviti pola kreme, na kremu staviti piškote poškropljene rumom (ja sam ih umakala u mješavinu mlijeka i ruma), pa drugu polovicu kreme i na kremu drugi list tijesta. Posuti šećerom u prahu
Za slatko vrhnje ja sam uzela Hoplu u tetrapaku (od 500ml), od toga sam 2 dl pomiješala s praškom za puding i skuhala u mlijeku, a ostatak izmutila u čvrst snijeg i pomiješala s hladnim pudingom (inače ne znam koja je svrha pokrivanja pudinga prozirniom folijom, jer se ionako stvorila korica a uz to je još i pustio vodu)
I da... Ako vam je tepsija veća od 35x20 cm, bolje je da napravite duplu količinu kreme (moja je 40x22)