Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Urinarna infekcija kod bebe, mcug, invazivni testovi

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Urinarna infekcija kod bebe, mcug, invazivni testovi

Moj problem i dilema:
    Mali imao urinarnu infekciju sa 3 meseca. Izlecena bolnicki uz ab pet dana, sada je na profilaksi. svakog meseca kontrolisemo urin. Uradjen je uzv bubrega i ok je.
    E, kod nas je pravilo da cim beba ima i jednu urinarnu infekciju ide se prvo za tri meseca na MCUG - tzv. mikcionu, gde se kateterom ubrizgava neka tecnost u besiku a onda rendgenom posmatra ima li refluksa, a onda za jos tri meseca na snimanje bubrega uz ubrizgavanje radioaktivnog joda. Mnoge bebe kod kuce preleze urinarnu i ne idu na ova ispitivanja, ovo je pravilo za one koje zavrse u bolnici, a mi smo zavrsili jer on nije podnosio antibiotik, povracao ga je, pa je morao da ga prima u venu.
    Moram reci da sam bila prepadnuta kada sam ovo cula. Zar su neophodni ovi testovi posle samo jedne urinarke? Ja sam za sebe pre nekoliko godina odbila to sa jodom, tako da na to snimanje tek bebu necu voditi, ali razmisljam da li da ga vodim na ovu mikcionu.
    U sustini ako postoji refluks, on se uglavnmom resi do druge godine zivota, a ako je neki jaci problem verujem da bi se videlo i bez tako invazivnog testa.
    Imam jos dva meseca da razmislim da li da prihvatim ovu dijagnostiku. Jel ima ko iskustva? Kako to ide kod vas?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moj malisa je imao dvije urinarne infekcije, s 5,5 i 6,5 mjeseci
    oba puta je bio hospitaliziran na 9 dana
    uzv bubrega su radili odmah u bolnici, bio je u redu
    i mcug je napravljen odmah (nakon druge infekcije) i bio je uredan
    pretraga je kratko trajala, nije mu bila previse neugodna
    nije bio na profilaksi, samo smo redovito kontrolirali urin neko vrijeme
    nikad poslije toga (sad ima 5 godina) nije imao vise problema

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    moj malisa je imao dvije urinarne infekcije, s 5,5 i 6,5 mjeseci
    oba puta je bio hospitaliziran na 9 dana
    uzv bubrega su radili odmah u bolnici, bio je u redu
    i mcug je napravljen odmah (nakon druge infekcije) i bio je uredan
    pretraga je kratko trajala, nije mu bila previse neugodna
    nije bio na profilaksi, samo smo redovito kontrolirali urin neko vrijeme
    nikad poslije toga (sad ima 5 godina) nije imao vise problema
    Jel to znaci da kod vas rade mcug samo ako se infekcija ponavlja?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja starija cura je hospitalizirana sa tri mjeseca zbog urinarne infekcije. Tako male obavezno hospotaliziraju jer ne znaju kako će reagirati na antibiotik, a postoji opasnost upale bubrega i sl. Mcug je naprabljen nakon par dana, pokazalo se da je sve ok, ali su mi rekli da to ne znači da refluksa sigurno nema, već treba pratiti.
    Nakon toga je cca godinu dana išla nakontrole svakih dva mjeseca. Sa ešerihijom smo se borili još par mjeseci nakon te prve urinarne infekcije, dok nismo počeli piti kapi brusnice - brusnica je sve počistila.

Jedna privatna doktorica mi je rekla da bi trebali napraviti uzv bubrega nakon cca godinu dana od te infekcije, pa ako su oni paralelno i simetrično razvijeni znači da je sve ok.

U svakoj slučaju, u toj bolnici sam se svega nagledala, mislim na probleme i poteškoće koje djeca mogu imati.
    I teško je odvagnut, svatko se nada da njegovom djetetu nije ništa, ali ako nešto slučajno je, bolje je utvrditi odmah, onda se odmah može reagirati.
    Ovdje postoji cijeli topik namijenjen refluksu, mislim da nije pravilo da prođe sam od sebe nakon par godina - probaj pronaći i pročitati iskustva tih mama.
    Moguće da doktori samo žele biti oprezni i sigurni, pa traže dodatna ispitivanja.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja to svojoj djeci ne bi radila.

Najgore dane zivota sam provela u bolnici na pretragama bubrega, roditelji su me na vlastitu odgovornost povukli iz bolnice prije "cistoskopije" to je bilo neko guranje katetera u mokracnu cijev pa valjda dalje do mjehura ili jos dalje ne znam, ali znam da su mi radili "cistografiju", to je bilo ubrizgavanje velike kolicine kontrasta u venu, pa onda beskonacno snimanje rendgenom (nasla sam doma neki dan vise od 6 snimaka) nadam se da to nije bio radioaktivni jod.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj sne prvotno napisa Vidi poruku
    Moja starija cura je hospitalizirana sa tri mjeseca zbog urinarne infekcije. Tako male obavezno hospotaliziraju jer ne znaju kako će reagirati na antibiotik, a postoji opasnost upale bubrega i sl. Mcug je naprabljen nakon par dana, pokazalo se da je sve ok, ali su mi rekli da to ne znači da refluksa sigurno nema, već treba pratiti.
    Pa zar ni mcug nije siguran metod? Koja je onda njegova svrha?

A mene zanima sledece: ako dete ima znacajan refluks - IV, V stepen (taj koji mora da se leci), vidi li se to na uzv?
    Posljednje uređivanje od lady.x : 01.06.2011. at 10:34

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Koliko sam shvatila, on pokazuje očigledno, a ukoliko ništa ne pokaže, kod tako male djece, moguće je da nije točno stanje stvari.
    Na koncu, zato se i prati daljnje stanje naradnih mjeseci, da ne kažem godina, i učestalost urinarnih infekcija.
    Ukoliko su učestalije nego što treba (ne znam koliko često je malo ili mnogo), onda je pretpostavka da nešto ipak nije u redu.

U svakom slučaju, mcug su nama radili odmah na prvoj infekciji (sljedeću je imala sa cca 3 godine kada je počela sama brisati guzu u vrtiću). Koliko sam čula, ovdje u ZG, to ovisi o bolnici u kojoj se dijete nađe.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

u pravilu, kod dječaka ide MCUG nakon prve, a kod djevoj. nakon druge, treće inf.

to sa jodom ima 200 puta manje zračenje od rtg zračenja na mikciji, a sasvim su drugi razlozi prve i druge pretrage....

treba razmisliti koju , kad , kako i zašto pretragu raditi, jer se u neznanju napravi više štete već koristi,

naše loše iskustvo je da smo poslušali ljekare prvih godinu, dvije, ali kad smo se bolje informisali i prešli kod dr C. u Heleni, pretraga je mnogo manje i to samo kad su NEOPHODNE!

kajem se za početke i neznanje kroz koje sam prošla (

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja nemam mnogo alternative, jos nisam dosla do nekog lekara gde mogu cuti drugo misljenje. Jedino da se ovako informisem pa da odlucimo. Pre mcug-a nam je zakazan uzv isti dan pa mozda odlucimo na osnovu nalaza tog uzv.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo radili odmah nakon prve, ali kod nas je došlo do sepse pa sam pretpostavila da je zbog toga.
    uzv bubrega je rađen odmah u bolnici, a mcug nakon nekoliko dana u klaićevoj i nije bilo tako strašno koliko sam ja bila preplašena čitajući tu po topicima.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sinčić moje dobre prijateljice je bio nešto stariji kada je imao iste probleme kao kupinče , lečeni su u Tiršovoj kod nekog, sećam se iz njenih komentara, sjajnog lekara i pošto su mu bezgranično verovali odlučili su da ne čekaju sledeći urinoinfekt, već su uradili mcug i nemaju neke frustrirajuće utiske. Mogu eventualno da je pitam za ime tog profesora, pa da možda odeš kod njega za second opinion.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj MarikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Sinčić moje dobre prijateljice je bio nešto stariji kada je imao iste probleme kao kupinče , lečeni su u Tiršovoj kod nekog, sećam se iz njenih komentara, sjajnog lekara i pošto su mu bezgranično verovali odlučili su da ne čekaju sledeći urinoinfekt, već su uradili mcug i nemaju neke frustrirajuće utiske. Mogu eventualno da je pitam za ime tog profesora, pa da možda odeš kod njega za second opinion.
    To bi mi znacilo ako on radi privatno negde, jer mislim da mi sad moramo sve da zavrsimo u IMD-u jer smo tamo leceni.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pitam ujutru, pa javim.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj meliss@ prvotno napisa Vidi poruku
    naše loše iskustvo je da smo poslušali ljekare prvih godinu, dvije, ali kad smo se bolje informisali i prešli kod dr C. u Heleni, pretraga je mnogo manje i to samo kad su NEOPHODNE!

kajem se za početke i neznanje kroz koje sam prošla (
    Mi smo završili u bolnici i bili 7 dana, sumnja na urinoinfekciju (M stara 8 mjeseci), nije dokazana s 2 UK, preporuka koristiti profilaksu do pretrage MCUG, koja se navodno radi samo u poliklinici Helena, košta užasnih 1500 kn. Ne mogu vjerovati da za toliko malo vremena uzimaju toliko novaca, s tim da uopće nije dokazana urinoinfekcija!!! I sada mora profilaksu koristiti najmanje 2 mjeseca bez opravdanog razloga.

Zanima me ako netko zna, da li je moguće imati visoku temp, CRP 127, i da nema bakterija, nego da je to uzrokovano refluksom???

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A jeste bili u Heleni na pregledu?
    Posljednje uređivanje od koksy : 21.06.2011. at 21:42

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nismo, zvala sam danas da se naručim, rekla je da košta 1500 kn i da moramo čekati najmanje 2 mjeseca, pa će se oni meni javiti, ostavila sam kontakt broj, stavili su me na listu...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja bi na tvom mjestu otisla na pregled kod njih. Moj malac je imao jaki urinoinfekt s 4 mj. U Vinogradskoj smo prosli sve moguce i nemoguce pretrage, izmaltretirali su klinca uzasno! Dijagnoza; neurogeni mjehur. Na moja pitanja sta to znaci, sta mi je ciniti oni rekli nista, nije to nista strasno. Al naravno ja sam provjerila na netu i ispostavilo se da je ta dijagnoza ustvari strasna. Nazvala Helenu i preko telefona im ispricala svoju pricu, doktorica se cudom cudila otkud takva grozna dijagnoza, pozvala me na pregled, napravili mu uzv i naravno, mjehur je skroz ok, samo je mrvicu izduzen i time podlozniji infekcijama. Dobila profilaksu, kontrolirali urin svakih mjesec dana do godine dana i to je to. Malac nikad vise nije imao urinonfekciju. Pregled + uzv me kostao 400 kn i nije mi zao ni kune jer su se stvarno potrudili sve mi objasniti i doslovno nacrtati.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj vinalina prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo završili u bolnici i bili 7 dana, sumnja na urinoinfekciju (M stara 8 mjeseci), nije dokazana s 2 UK, preporuka koristiti profilaksu do pretrage MCUG, koja se navodno radi samo u poliklinici Helena, košta užasnih 1500 kn. Ne mogu vjerovati da za toliko malo vremena uzimaju toliko novaca, s tim da uopće nije dokazana urinoinfekcija!!! I sada mora profilaksu koristiti najmanje 2 mjeseca bez opravdanog razloga.

Zanima me ako netko zna, da li je moguće imati visoku temp, CRP 127, i da nema bakterija, nego da je to uzrokovano refluksom???
    nema smisla koristiti profilaxu, a ne znati zašto!

u Heleni prvo idite na pregled kod dr C. da ona da mišljenje šta i kako treba dalje....možda njena preporuka neće biti mikcioni. novac ide za kontrast, ne za vrijeme koje oni ulože u vas, jer mi redovno ostajemo kod dr po 1h, i platimo pregled 400 kuna.

reflux ne može uzrokovati visok CRP, upala može (sa ili bez refluxa)

možda niste našli bakterije jer je dijete već bilo pod antib. kad ste uzeli uzorke?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hvala na odgovoru, to me je zanimalo. Možda ću prvo razgovarati s njom pa onda odlučiti da li treba mikciju. Kada sam zvala, rekla mi je da ipak koristim profilaksu i da se može koristiti do 2 godine.

Imam do Mcug još dvije UK, pa ću vidjeti...

Došli smo u bolnicu u utorak i onda su joj uzeli urin i poslali na UK, navečer toga dana je dobila prvi antibiotik. I u četvrtak su ponovno slali, sve je sterilno. Imali smo i 2 uzv bubrega, jedan je nalaz kao potvrdio na lijevom bubregu urinarnu infekciju, drugi za 6 dana je bio b.o. U principu oni uopće neznaju (tako su mi i rekli) radi čega joj je crp bio toliko velik, ali pošto su uho, grlo, nos, pluća bili u redu, sumnjali su cijelo vrijeme na urinarnu infekciju. Isto to piše i u otpusnom pismu.

Moj dr opće prakse je rekao da medicina toliko malo zna, da može biti bilo koji virus ili bakterija kojoj neznaju imena, kako izgleda ili gdje napada. I da on svakom drugom djetetu daje antibiotike, a nezna šta mu je...???

I da, brisevi nosa i grla su joj također sterilni.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, i ja mislim da i virus može napraviti gadan nered u odganizmu,

meni sterilna UK uvijek dokazuje da sterilna, ne može biti lažno sterilna, samo lažno pozitivna na neku bakt., radim UK svojoj M,.svaki mjesec, već 5 godina!!!

da, i moja kći pije profil. već 2 god., kad sam morala popustiti nakon dodatne dg na mjehuru, osim refluxa

nemoj se puno uzrujavati, već lijepo planiraj jedan kvalitetan odlazak kvalitetnom nefrologu (toplp preporučujem dr C.) i onda lijepo sa potpunijim inform. donesi odluke!

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kod virusa je crp nizi - oko 50, tako nesto. 125 je bakterijska infekcija. Nama se desilo da je urin bio sterilan posle samo jedne doze ab, ali mi smo uzeli urin i pre nje i znali da je urinoinfekcija.
    Uskoro treba da nabavim Cranactin sirup i da izbacim profilaksu. Najverovatnije cemo uraditi samo uzv i ako je ok odustati od drugih pregleda.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

lady.x, pokušajte još i redovno piti, piškiti, naročito preko ljeta.... mi svaki dan uzimamo probiotik, štiti crijevnu i ostalu nižu mikrofloru,

cranactin smo uzimali 1ml ujutro i uveče

pozz

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj meliss@ prvotno napisa Vidi poruku
    lady.x, pokušajte još i redovno piti, piškiti, naročito preko ljeta.... mi svaki dan uzimamo probiotik, štiti crijevnu i ostalu nižu mikrofloru,

cranactin smo uzimali 1ml ujutro i uveče

pozz
    Problem je sto mali samo doji. Uskoro ce dohrana, ali sada jako malo vode uzme pored sisanja. Jeste li vi izbacili profilaksu kad ste uveli cranactin?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kolko se ja sjecam Sven je uzimao oboje istovremeno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i mi smo uzimali oboje
    (kapi i profilaksu, a nakon profilakse neko vrijeme nastavili s kapima)
    mi smo također završili u bolnici s E.Coli i 10 dana injekcija atb i odmah smo bili naručeni za MCUG
    UZV je pokazivao malo proširenje
    kako su mi rekli, na UZV se vide veći stupnjevi (3., 4., 5.), ali manji ne (1., 2.)
    mi smo izbjegli MCUG (slučajno), na kontroli kasnije ustanovljeno smanjenje proširenja pa nam ga dalje nisu ordinirali..

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

može i uporedo, mada nama sad dok M. uzima Cefixim u profilaxi nije trebao cranactin, počećemo s njim kad skinemo profilaxu, uskoro)

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    Problem je sto mali samo doji. Uskoro ce dohrana, ali sada jako malo vode uzme pored sisanja. Jeste li vi izbacili profilaksu kad ste uveli cranactin?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jedno pitanje vezano za Cranactin.
    Sirupa nema na nasem trzistu, skoro sam uspela da nabavim jednu bocicu, ali dobijem sirup bez detaljnog uputstva, onako ona bocica sa kapalicom u nekoj uskoj foliji.
    Ne pise nista o doziranju za bebe. Samo pise 4x1ml, ali predpostavljam da je ovo doza za odrasle. Onda vidim da pise da trudnice i dojilje konsuljtuju lekara re upotrebe situpa. Ako dojilje ne smeju kako onda smeju bebe?
    Da nisam nesto promasila, odnosno da ne postoji taj sirup odvojeno za bebe i odvojeno za odrasle? Sad ne smem da dam malome.
    Kad sam citala o njemu na netu, detaljnije pise i stoji da je za bebe od prvog dana, sad me ovo zbunilo skroz...

Inace, MCUG na kraju nismo radili. UZV bubrega je dobar
    Posljednje uređivanje od lady.x : 24.08.2011. at 09:16

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I u ZGu se dobije bočica sa pipetom u uskoj foliji.
    I koliko se sjećam nema detaljnijih uputa.
    Moja cura je imala 8 mjeseci kada smo počeli koristiri, doktorica - neforolog iz poliklinike Helena je rekla po 1ml svaku večer.
    Nemam sada kod sebe bočicu, pa da provjerim, ali mislim da je to to - jedna ona pipeta u žličicu.
    Sirup je gusti i jako sladak - pa smo nakon toga uvijek pili i vode.
    Nakon mjesec dana uzimanja, urin je sa 3x10na treći (što su tumačili onečišćenjem) ešerihije - postao sterilan.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj sne prvotno napisa Vidi poruku
    I u ZGu se dobije bočica sa pipetom u uskoj foliji.
    I koliko se sjećam nema detaljnijih uputa.
    Moja cura je imala 8 mjeseci kada smo počeli koristiri, doktorica - neforolog iz poliklinike Helena je rekla po 1ml svaku večer.
    Nemam sada kod sebe bočicu, pa da provjerim, ali mislim da je to to - jedna ona pipeta u žličicu.
    Sirup je gusti i jako sladak - pa smo nakon toga uvijek pili i vode.
    Nakon mjesec dana uzimanja, urin je sa 3x10na treći (što su tumačili onečišćenjem) ešerihije - postao sterilan.
    Hvala puno!
    A secas li se jel pisalo isto na bocici?

I jos nesto, vidim da pored brusnice pise da sadrzi Steviu. Kod nas je pre par godina bila hajka na tu steviju jer kao nije dozvoljen njen uvoz (mozda zato ovog sirupa kod nas ni nema). Jel znate nesto o toj steviji?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Koliko se sjećam na bočici je pisalo upravo to što si rekla 4x1ml.

Ne znam ništa za steviu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo, na podforumi poZeleni upravo tema o sadnicama stevije.
    Možda tamo nađeš informacije koje trebaš.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nas bebi ima 5.5mj i ustanovljen mu je urinoinfekt ...sve je bilo super, dok jedan dan temp. nije skocila na 39.6°C ...krv u redu, ali CRP 56, nalaz urina los...mene sad zanima da li mi netko moze objasniti kako dolazi do urinoinfekta?
    da li to mozda ima veze sa prevlacenjem kozice i ciscenjem pimple?!
    stvarno ga mazimo, pazimo, drzimo uredno i cisto i odjednom sok...sva sreca, na vrijeme smo reagirali, pa nije u bolnici, doma smo...nikakvi simptomi osim visoke temp., i malo kenjka...

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    Nas bebi ima 5.5mj i ustanovljen mu je urinoinfekt ...sve je bilo super, dok jedan dan temp. nije skocila na 39.6°C ...krv u redu, ali CRP 56, nalaz urina los...mene sad zanima da li mi netko moze objasniti kako dolazi do urinoinfekta?
    stvarno ga mazimo, pazimo, drzimo uredno i cisto i odjednom sok...sva sreca, na vrijeme smo reagirali, pa nije u bolnici, doma smo...nikakvi simptomi osim visoke temp., i malo kenjka...
    na ab naravno

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nalaz urina los? zasto? koju baketeriju je imao? u nalazu mora pisati nesto.
    sta su vam preporucili dalje?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mene sad zanima da li mi netko moze objasniti kako dolazi do urinoinfekta?
    mislim da nema puno veze sa osobnom higijenom niti njega, niti vas kao obitelji (niti nas kao obitelji).
    odnosno, naravno da je važno odmah, što prije premotati bebu, u svaokoj situaciji i na svakom mjestu, a pogotovu onu koja je sklona urinoinfektu.
    ali toliko njih sam vidjela pokakano po preko sat vremena (mislim na vrijeme kada smo vani), pa im ne bude ništa.
    a ja sam imala dojam čim pomislim na kakanje, da broj bakterija poraste.

nama su u bolnici rekli da je bebici opao imunitet i da je zato došlo do urinoinfekta - bakterija koja inače postoji u organizmu, došla je tamo gdje ne treba biti i pravi dar-mar.
    kao i kod odraslih, uostalom.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

danas dobili nalaz E.Coli pravi darmar ...sva sreca, pa smo na vrijeme otisli doktoru...pijemo AB, temp vise nema, malo se crveni guza, ali dobili smo pastu za mazanje...uff bas sam ...prije 2 tjedna bili kod pedice bivse (promijenili smo ju, i sad mi se cini da je odluka bila i vise nego opravdana) i rekli smo da bebi ima povisenu temp. i da puno kaka, ali ona je samo rekla da "vjerojatno" ima virozu i apsolutno nista vise kao da nam je rekla dobar dan...mozda mu je u to vrijeme pao imunitet ...no, bitno da je on vesel i super to podnosi...
    dobili smo uputnicu za uzv bubrega da provjerimo da se nije infekcija "popela"...
    hvala vam za informacije

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

danas dobili nalaz E.Coli pravi darmar ...sva sreca, pa smo na vrijeme otisli doktoru...pijemo AB, temp vise nema, malo se crveni guza, ali dobili smo pastu za mazanje...uff bas sam ...prije 2 tjedna bili kod pedice bivse (promijenili smo ju, i sad mi se cini da je odluka bila i vise nego opravdana) i rekli smo da bebi ima povisenu temp. i da puno kaka, ali ona je samo rekla da "vjerojatno" ima virozu i apsolutno nista vise kao da nam je rekla dobar dan...mozda mu je u to vrijeme pao imunitet ...no, bitno da je on vesel i super to podnosi...
    dobili smo uputnicu za uzv bubrega da provjerimo da se nije infekcija "popela"...
    hvala vam za informacije
    Malo mi je cudan pristup vase pedice, iskreno.
    Mi smo imali istu situaciju, uzv bubrega je bio dobar - nisam sigurna koliko on moze pokazati da li se infekcija popela. Nezavisno od toga kod nas se urinoinfekt uz T definise uvek kao pijelonefritis.

Mislim da to sa guzom i kakenje nema veze sa UI. Jeste mozda zbogtoga pao imunitet, ali to cesto i nije simptom UI

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala vam za informacije
    ah pedijatrice...nije joj palo na pamet dati uputnicu za krv i urin?
    E coli je na zalost zeznuta bakterija, ali moze joj se stati na kraj.
    Uz ab nabavite si kapi od brusnice - zovu se Cranactin kapi i dajte bebi do 4 ml dnevno.
    i jako jako pazite na higijenu...cim se pokaka, odmah pod tus. Maknite vlazne maramice iz upotrebe, nemojte ga ni slucajno kupati, nego samo tusiranje dolazi u obzir.
    Kad prodje 8 dana od ab ponovite urin tj. urinokulturu da vidite jel e-coli jos tu.
    Naravno napravite uzv, gdje ce dr vidjeti kakvo je stanje sa bubrezima i urinarnim kanalima itd...to je osnovno.

Mi smo sa 4,5 mj. zavrsili na Rebru jer je mali dobio temp. 40 u roku pola sata. Leukociti u urinu su bili oogromni ali ja jednostavno danima nisam vidjela nista sumnjivo na njemu osim sto je bio strasno razdrazljiv. Mi smo imali bakteriju Klebsiellu i rijesili smo je se antibiot. ..prosli smo sve pretrage, na zalost imamo bubrezni refluks i drzimo (za sada kuc kuc) sve pod kontrolom.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku

Mislim da to sa guzom i kakenje nema veze sa UI. Jeste mozda zbogtoga pao imunitet, ali to cesto i nije simptom UI
    E coli izaziva proljev kod beba.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

tjedan dana nakon ab ponovili nalaz urina, sve je o.k. osim eritrocita i to na Test traci - kvalitativna analiza mokrace eritrociti 1 a ref. interval je 0, mikroskopski pregled sedimenta eritrociti 5-10 ref.interval je 0-2...malo je poviseno, ali nista alarmantno?...pedica radi tek sutra poslije podne pa cemo vidjet, a mene zanima ako netko ima iskustva...uzv bubrega cemo raditi slijedeci tjedan...

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ako je urinokultura u redu, onda ne bi trebalo biti nista alarmantno.
    ako ima jos eritrocita u urinu, mozda je znak da infekcija jos nije do kraja zalijecenja, ali iskreno ne znam sigurno.
    drzim fige da bude sve u redu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •