Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: jako se zaprlja u vrtiću

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno jako se zaprlja u vrtiću

Dočeka me teta u vrtiću s izvještajem da kad je ona došla u vrtić, njegova grupa je bila vani, a moj sinek sjedi u prašini ispod tobogana. I ona odmah njemu kaže pa pogledaj se kakav si, što će reći mama?
    Kad sam došla po njega, dijete se igra u pijesku, hlače neprepoznatljive boje, prvo sam ga dobro istresla, a onda povela kući, a teta komentira da kako se zaprlja, da pogledajte ga samo...
    Što bi vi na mojem mjestu rekli teti?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj EvaP prvotno napisa Vidi poruku
    Što bi vi na mojem mjestu rekli teti?
    Rekla bi joj (a to i kažem našim tetama): Neka se samo što više zaprlja, onda znam da se zabavljala i dobro igrala!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja svojoj uvijek odgovarala kao papiga sljedeću rečenicu Djeca su tu da se uprljaju a mame da operu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hm, ja sa svojom u vrtić šaljem uvijek dva kompleta odječe i rijetki su dani kad ju tete 1-2 puta ne presvuku. Ima tri godine, zamaže se kao mali pajcek, jedino što tete ništa ne komentiraju već ju presvuku i mir. Pa normalno je da se djeca zaprljaju. Ja točno znam po odjeći što je jela (ona je velika i ne želi nositi podbradak), a obožava blato, prašinu, pjesak, vodu...Možda to nije bila zlonamjerna opaska od strane tete, već onako usputni komentar. Mislim da su rijetka djeca koja dođu čista iz vrtića.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A ja sam upoznala par mama koje ne vole pjesak jel se djeca zamažu, ne vole ovo ili one jel se poderu, ublate i štatijaznam i komentiraju da ne znaju šta tete rade jel se eto malci umaljaju ko prasci. Je da ih ima malo, ali te skroz kukumaču za takve kojekakve po meni nebitne stvari.
    Moji dolaze doma prljavi ko prasci, ne oblačim ih u neku finu obleku za vrtić nego u ugodno i pamučno.
    A šta bi teti rekla, ne znam, vjerovatno bi joj rekla da je to nije problem.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni ne smeta kad dođe prljava
    malo me živcira kad su joj hlače zelene od trave, jer se to teže opere, ali nikad nisam od toga radila problem

pa i kad je sa mnom vani se zaprlja, bude svakaka, još i prljavija nego u vrtiću (zapravo ja se uvijek pitam kako to da se u vrtiću ne zafleka hranom?!)

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Suncica ima 4.5 god i sada većinom dolazi kući u istoj robici koju je obukla ujutro. Ali bude i tempere i trave i zemlje po robici, pijeska u tenisicama- pa sto. Jedino je nesretna sto joj nisam dala da u vrtić ide u novim sandalicama.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih rekla, nema problema, imamo doma vode.
    (Nije u vrtiću, ali baš smo neki dan imali diskusiju sa susjedom, koji se nije mogao načuditi da se dijete igra i zamaže).

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I meni je najnormalnije da mi se dijete zaprlja Kad igra nogomet pa bude sav zelen ili kopa tunele u pješčaniku, pa tog pijeska nema gdje nema Izujem ga i istresem tenisice prije nego ga stavim u auto. Nekad kad je baš jako prljav mi bude malo neugodno ako nakon vrtića moramo još nešto obaviti u gradu, ali šta sad. I te vlažne maramice čuda rade
    Dobro je dok nema nikakve čvoruge isl. Iako ni oko toga ne dramim. Sve to se može dogoditi i doma dok nas dvoje "pazi" na njega jednoga.

Za reakciju tete se ne čudim jer ima svakakvih roditelja sa ekstra prohtjevima i očekivanjima
    Te žene jadne svašta dožive. Neki ljudi ne razmišljaju da ona jedna ima po 15 i više malih života za koje brine nekoliko sati na dan.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam se pomirila s činjenicom da mi dijete nema baš nijednu čistu majicu ni hlačice. Fleke ili ne odu nikad ili se nakon 34. pranja slabije vide. Prestalo me smetati odavno.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prijateljica radi kao teta u jednom primorskom vrticu i kaze da stvarno ima podosta roditelja koji djeci brane da se zaprljaju. U sportskoj grupi ima trogodisnjake koji sjede po strani ili samo malo mlataraju rucicama, na primjer, a sve uz objasnjenje da mama ne voli da sjede na podu ili da uprljaju novu trenirku i tenisice.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tete se brane od poremećenih roditeljskih prioriteta. slobodno reci da je tebi ok da se prlja i nek se prlja, kad će ako neće sad.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma da, kaae, ima hrpa takvih roditelja
    mi naslijedili robicu od jednih takvih. iznosilo ju je dvoje djece a bez flekice je
    sad kad je mi imamo dobila je i prepoznatljive fleke

i u parkiću često vidim roditelje koji opominju svoju djecu dok se igraju da paze da se ne sprljaju, da se ne udare, da ne padnu itd.

svako ima svoje, a moj je moto da su djeca-djeca i da se moraju igrati, prljati, oguliti koljena itd jer je sve to dio djetinjstva i odrastanja. ja ne bih voljela da se moje dijete ustručava igrati na npr. travi samo zato da se ne zaprlja. to nije nešto o čemu bi dijete trebalo brinuti

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo ja spadam u roditelje koji ne vole pijesak. Par puta smo u parkiću u naselju u pješčaniku naišli na svašta nešto i uopće nisam sretna s tim. A za sve ostalo vrijedi osnovna životna filozofija "Oprat će se"

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji nedolaze baš neš ekstra zaprljani, eventualno neka mala flekica od ručka,...Nišviše nisu zamazani nego doma nakon igre...
    Igraju se kao i sva ostala djeca sa svime i svačime, al valjda su čistunci po prirodi...
    Mogu im recimo hlače obući (ponekad) još i drugi dan (sad prek ljeta ne, al kad nije vruće da...)....

Jedno što uistinu nevolim jest pijesak iz razloga što nakon igre cijela kuća bude puna pijeska a trenutno imamo vrlo aktivnog puzača, pa....
    Dakle, nevolim pijesak.... Ali volim ih vidit kako su sretni kad se u njemu igraju, tak da im ne branim....

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    tete se brane od poremećenih roditeljskih prioriteta. slobodno reci da je tebi ok da se prlja i nek se prlja, kad će ako neće sad.
    da, ona je u strahu od tvoje reakcije.
    ih koliko sam se nagledala tih mama i tata, pa što nije upasan, pa musav je, znojav je, kud ću sad s ovako prljavim detetom...

meni ne smeta nikakva prljavština od "normalnih" igara. pre neki dan mi se hvalila da je probala da jede travu. kaže "nije baš nešto ukusna".

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni smeta što ide u pijesak, ne zbog fleka (koje se BTW, jako teško uklanjaju) nego jer taj pijesak nije promijenjen otkako je pješčanik napravljen, nikad se ne pokriva, niti nečim dezinfikuje
    djetetu sam rekla da se igra na travi, a ne u pijesku, jer me strah da ne pokupi kakve mačije ili pseće gliste
    mrlje na odjeći me generalno ne smetaju

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je normalno da bude i musav, i pun pjeska i flekav...zato i kazu da se u vrtic ne oblaci fensi obleka nego trenirke i majice koje se lako peru...
    moji su svakodnevno u pijesku 3x dnevno, s tim da P. skoro svaki put moram sibnuti pod tus dok udjemo jer bude pjeska i u peleni i u pupku...ali meni to ne smeta...ona uziva, uzivam ij a...ona ga i proba svakodnevno a L je neki dan rekao da je jeo pijesak...rekla sam ok, jel ti fin...veli ne, nebum vise,samo sam probao...
    trci po polijma, travi, grabama...petra puza po svemu tome...neka...svaki dan sflekaju robu s tresnjama i jagodama...neka...
    meni je strasno dok smo vani pa susjeda na malu od 3 godine svakodnevno urla kad padne a roba ofucana, mala i stara....ma da je i nova roba opet mi nije razlog za urlanje na dijete...
    netko je napisao...to je zadnje na sta bi dijete trebalo misliti...

tu govorim o pijesku doma...u gradu bi vjerojatno vise pazila da P. ne stavlja u usta ali dala bi im isto tako da se igraju...
    a mame koje zele poslije vrtica u spancir neka ponesu fensi odjeu i presvuku dijete dok dodju po njega
    Posljednje uređivanje od Angelina_2 : 08.06.2011. at 06:48

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Hajdi prvotno napisa Vidi poruku
    , pa što nije upasan,

Ne smeta mi što se zaprljaju, al ovo mi smeta, i kad je tako reagiram... Pogotovo kad je hladnije i puše vjetar a oni bez kapa vani, hlače do po guze, podkošulje negdje ispod majice visoko, e poludim....

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A meni je najbolje kad ja svoje onako skockam, pa odemo do bake i dede koji imaju svinje, kokoši i tako to. Pa moji onako fino u haljinici i finim hlačama u svinjac. Mislim da očaravajući izgled i miris nakon toga ne trebam opisivati.
    Inače, i ja mislim da se tvoja teta boji, vjerovatno ju je neko špotao. Meni ništa ne smeta, osim ako po suncu nemaju šešire. I stvarno tete su ih počele mazati prije izlaska na sunce i paze na šešire.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

JA pijesak ne volim. I to iz razloga kad ga se unese u kuću, samo šuška pod nogama, zavuče se u svaku poru tijela i u svaku nit odjeće, nema gdje ga nema.
    Ali ga ne branim djeci i nakon igre u pijesku budu prljavi - ajme. Okupam ih, odjeću dobro istresem ili čak dijelove moram prvo osušiti pa istresti jer ako se uznoje pijesak se zalijepi i ne mogu ga istresti do kraja ni iz obuće ni iz odjeće.
    A za fleke i prljavu odjeću - pa postoje razna sredstva za ukljanjanje mrlja i pranje, pa to nije problem.

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Moj sin je pravi mali stručnjak za zaprljati se u igri vani. I poderati trenerke na koljenima. A pijeska u patikama donese iz vrtića toliko da mi je žao što ga nisam skupljala jer bi do sada imala za jedan mali pješčanik. I to sve me veseli (dobro, poderana trenerka ne) jer znam da mi je dijete živo, zdravo, igra se ... da je dijete. Pa zar bi već sada morali brinuti o tome kako da se ne zaprljaju. Kad odrastu neće se prljati, a sada hvala Bogu na vodi pa se sve lijepo opere. To isto bi rekla i teti da mi nešto kaže u vrtiću.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

rekla bi: ma nema veze, samo neka se igra

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

moji sami govore:"malo sam se zapljao/la,ma nema veezee"
    tak da je moj stav svima jasan

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja se prlja hoda prljava
    podere svake najlonkice nakon jednog, dva nošenja. ne nosi ništa osim suknji i haljina.
    i baš me briga. nek prlja.
    ako bude neupotrebljivo nakon nje, ide u smeće, ako ne, proslijedim dalje...
    znam da u pjesku ima svega, ali se ne uzbuđujem previše.
    jučer sam naprimjer pola sata usisavala auto jer je kad smo išli iz parka sav pijesak iz patike prosula po sjedalu, sjedalici i autu. big deal, usisa se. Nije da sam sretna zbog toga, ali ne dramim uopće. i tete to znaju u vrtiću, a i ja poznam roditelje koji žele iz vrtića pokupiti dijete kao sa izložbe...
    i

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj najmali ne ide u vrtić i stalno je zmazan, istina on jede ko pajcek ppa ima svega po odjeći, pa još ga mackam s masnim kremama jer je alergičar, i to izgleda svakak, ali pošto je veliki alergičar nemože se prat s jakim praškovima, pa to izgleda koma, ali

bolje da je sit i zmazan, nek gladan i zglancan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može biti prljav koliko hoće, uglavnom ću samoj sebi zakolutati očima, svaki dan ionako ide u novoj majici i trenirci, ali mi smeta što ne opere dobro ruke ili ih uopće ne opere ...
    eto to bih ja teti napomenula - neka se igra koliko hoće, ali poslije neka dobro opere ruke.

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ajd super. Jer je moja normalna reakcija da imamo veš-mašinu i da se sve da oprati + i da ne perem ja već veš-mašina I isto tako mislim da je normalno da se zaprlja + normalno je da nakon tobogana ostane u prašini i da se igra u pijesku i da.... Jedino što sam ja po tetinom tonu imala dojam da se od mene očekuje da kažem - da da, nemoj se tako jako zaprljati, pa me zanimalo ono - lastane, da li sam normalna
    Hvala puno na odgovorima, sad mi je ipak lakše

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni se sve čini da se teta bojala tvoje reakcije pa se krenula braniti... Tko zna kakvih ima roditelja koji im prigovaraju ako su djeca prljava, jer izgleda kao da one ne rade svoj posao kako treba.

Moji su (naročito mlađi) isto znali biti užaaasno prljavi, pogotovo ljeti dok su se igrali vani. Stariji je prestao dolaziti prljav kad je krenuo u školu, a mlađi bome do dan danas (kraj trećeg razreda) zna doći prljavih koljena, pa i poderanih, jer se na boravku igraju. Kad će ako ne sad?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •