Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Nosite li igračke sa sobom..?!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Nosite li igračke sa sobom..?!

Imam curicu od 4,5g i dečkića od 3g....
    Često smo , kada bismo išli kod u posjetu prijateljima bez djece nosili njihove igračke sa sobom.... Ne puno, svakome dvije tri igračke koje su sami odabrali ili sam ja zaključila da bi im mogle biti zanimljive....
    Sada nosimo igračke za dečkića sa sobom kad idemo recimo kod prijatelja koji imaju curice (tada nosimo autiće) ili ako idemo k dečkima nosimo ponije, barbi ili slično....

Zanima me jel ima još netko da nosi igračke sa sobom?
    Kakva su vaša iskustva?

Za vikend smo bili na dječjem ročkasu, gdje je moj dečkić bio jedini dečkić, sve ostalo cure, znala sam da bude tako pa sam uzela punu kutiju autića... On se s njima počeo igrati kad mu igra s curama nije više bila zanimljiva....
    Neki su se tamo čudili, zašto pobogu vučemo igračke sa sobom?!
    Kao, nepotreno, gnjavaža, i sl.....

Meni je to postalo najnormalnije, kao i uzet im rezervnu/dugi-kratki rukav odjeću kad se ide na dulje vremena od kuće....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 01.06.2011. at 10:34

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne nosim kad idemo u posjetu.
    Nosim jedino na hospitalizaciju.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne nosim u posjetu, ali mislim da je zapravo super ideja ponijeti par igracaka kad se posjecuju odrasli ljudi bez djece...
    Posljednje uređivanje od smedja : 01.06.2011. at 10:39

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U posjete ne nosimo igračke. Nosimo ih kad idemo nekud samo MM, ja i dijete, npr. na selo na vrt, pa mu uzmem usput traktor i tako nešto.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisam napisala da je mm često poslovno odsutan, na duljim putovanjima, pa ja često posjete "odrađujem" sama s njih troje....
    Kako imam samo dvije ruke () tako mi je nekako najlakše...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne vidim ništa loše u tome, samo nosite.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nosimo par autića.... ili nečeg što si izabere... jer kad smo kod prijatelja koji nemaju djece ili imaju recimo samo curice, najčešće mu bude dosadno jer se nema s čime igrati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mala djeca - mala briga, velika djeca - velika briga...

Moji su u fazi da vuku sa sobom laptope kad odu dedi i baki ili drugoj baki na par dana (stare rbine, oba su računala starija od sadašnjih vlasnika) ali za to moraju dobiti suglasnost onih u čiju kuću idu.

Kad su bili manji, vukli su plišane igračke za spavanje. Čak i danas ponekad... Za svoje društvo (kad odemo kumovima ili prijateljima ili imamo tulum u vikendici) obično nose društvene igre.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ne i gdje god smo došli našli su nešto za igru a to im je najčešće bilo zanimljivije od njihovih igračaka jer je tuđe.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja obavezno nosi sa sobom neku igračku, kuda god mi krenuli, a ponekad i više njih. Ne znam kako će to biti u školi.
    Nedavno smo bili na Sljemenu i tamo je snimila jednu malu curicu (2 godine) koja je imala nekakav mali koferčić i u njemu dosta sitnih igračkica, i to joj se strašno svidjelo. Odmah je to pričala baki, a baka joj kupila koferčić, tako da sad ima običaj natrpati u taj kofer najnevjerojatnije stvarčice (sitne figurice, figurice životinja, gumbe, 'drago kamenje',novčiće, stare telefonske kartice, i kao vrhunac one kukice kojima se vješaju kuglice na bor) i onda to nosi sa sobom kad nekud idemo.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi isto dosta često nosimo, ili u ruksaku ili u torbici, ili samo u džepu. sad već imamo takav običaj da si sam ima obavezu spremiti što će uzeti. to mi uopće nije gnjavaža, veća mi je gnjavaža kad negdje dođemo pa se nema s kim ili čim igrati. a ovako uvijek ima bar nešto ili za igru ili za razmjenu s drugom djecom. pa i mi uvijek nosimo svoju torbu i hrpu gluposti u njoj, a djeci to isto na neki način pruža sigurnost kad imaju nešto svoje sa sobom

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj se obožava igrati kod nekoga s tuđim igračkama, tako da onda zbilja ne nosimo.
    Pogotovo s igračkama za cure, jer njih baš nema doma.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kad god idemo van, bilo kvart bilo gosti nosi nešto sa sobom, jer iako svoje vani neće ni pogledati barem zamjeni sa drugima pa se igra s njihovim

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dok je bio manji, uvijek je nosio nešto sa sobom (figuricu, autić, kalkulator ), od nekih 5-6 godina ne nosi više ništa. Ne treba mu više. Iako, zadnjih dana nosi gogose u džepu

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mi smo prije nosili cijelu kutiju igračaka dok smo mi jedini od naših prijatelja imali djecu.Nije bio nikakav problem,pobacaš igračke u kutiju i staviš u auto.
    Sada kada i oni imaju djecu,ništa ne nosimo.
    Ne vidim problem ni u jednom ni u drugom,moji i u vrtić ponesu autić pa se igraju ili mjenjaju s prijateljem na jedan dan.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Dok je bio manji, uvijek je nosio nešto sa sobom (figuricu, autić, kalkulator ), od nekih 5-6 godina ne nosi više ništa. Ne treba mu više. Iako, zadnjih dana nosi gogose u džepu

preletila sam preko postova, ne gledajuci tko sto pise, al kad sam dosla do ovog, znala sam da je tvoj

on topic - moji nis ne nosaju okolo. nadju si posla i zabave i tamo gdje nema njihovih vrsnjaka. u krajnjem slucaju zamolimo za list papira i olovku (ev. skarice i selotejp, ako u stariji od tri godine ) i eto "posla"...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Čuj ja sam si u rodilište nosila malu Hello Kitty kad sam prenjela pa su me hospitalizirali, baš sam bila u bedu pa sam se s njom grlila.
    Tak da.... zašto ne bi klinci.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Uvijek i svugdje. Ponekad ih ne koriste ali većinom super posluže. I ja sebi kad idem negdje gdje očekujem dosadu npr. banku ili doktoru nosim knjigu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nosimo iako mu je rijetko kad zanimljivo igrati se s njima u gostima. Kad idemo k baki jednom tjedno (provedemo cijelo popodne tamo) nosimo i bicikl i romobil i loptu i puzzle i autice...

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nama igračke spadaju pod dodatnu opremu našeg automobila (obaveznu dodatnu opremu)
    To su lopta, nekoliko autića, bager i slikovnice.
    Osim toga, imamo jedan mali ruksak u koji si on obavezno stavlja bočicu s vodom i još neku sitnicu. (ta voda mora s nama i kad idemo u grad na sok )
    Neki dan mu je ostao ruksak kod bake, a morali smo nekud ići, pa me je onako tužan pitao: "mama, posudiš mi ti jednu svoju torbicu?"

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    mi isto dosta često nosimo, ili u ruksaku ili u torbici, ili samo u džepu. sad već imamo takav običaj da si sam ima obavezu spremiti što će uzeti. to mi uopće nije gnjavaža, veća mi je gnjavaža kad negdje dođemo pa se nema s kim ili čim igrati. a ovako uvijek ima bar nešto ili za igru ili za razmjenu s drugom djecom. pa i mi uvijek nosimo svoju torbu i hrpu gluposti u njoj, a djeci to isto na neki način pruža sigurnost kad imaju nešto svoje sa sobom

Lakše mi je čim vidim da je nošenje igračaka sa sobom zapravo najnormalnija stvar....
    U gornjem postu najljepše napisano.....

Mi zapravo nenosimo neke velike količine igračaka, al za svakog ponešto pa se nakupi... Sad kad još najmanji krene, hehe.....

Netko je napisaob da se dijete voli igrati tuđim igračkama pa ne nose svoje,
    Mi smo recimo bili nekoliko puta u posjeti gdje domaćini (djeca) nisu bili baš za dijeljenje igračaka, pa mi je to još dodatan razlog da uvijek ponesem sitnicu sa sobom...

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj nikoliša prvotno napisa Vidi poruku
    Ne i gdje god smo došli našli su nešto za igru a to im je najčešće bilo zanimljivije od njihovih igračaka jer je tuđe.
    Ovako i kod nas.
    Ali stvarno ne vidim nikakav problem u nošenju igračaka ako vama tako paše.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uvijek nose po jednu igračkicu - to im je navika iz vrtića. no ja im ne dam baš više komada jer ih onda stalno moram prebrojavati da ne izgubimo

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja obavezno nosi sa sobom neku igračku, kuda god mi krenuli, a ponekad i više njih. Ne znam kako će to biti u školi.
    ovako i moje
    uvijek i svugdje
    zara nosi i u školu, nije im zabranjeno

no ja im ne dam baš više komada jer ih onda stalno moram prebrojavati da ne izgubimo
    ako moje izgube, to je njihov problem, ne moj. uopće se ne bavim time, niti me zanima.
    btw, gubljenje kod nas nema veze s brojem komada nego s ličnošću djeteta.
    zara će najvjerojatnije izgubiti/ zaboraviti i jednu jedinu stvar koju je ponijela. a ako ne izgubi, poklonit će je nekome. margita nosi u vrtić po 20 minijaturnih figurica, i svih 20 uredno donese doma (s tim da se cijela grupa s tim igra, nije da ih drži spremljene)

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Stariji nosi jer uvijek ima neku naj igračku koju mora imati sa sobom 24/7...nosi i u vrtić svakodnevno i vrati uvijek..nekad kad idemo negdje nosi ruksak i može ponjeti onoliko koliko u ruksak stane..on brine o svemu što ponese.
    Mlađi je još premali da uopće pomisli da ponese nešto, ali mu ja ponesem par autića ako idemo kod ljudi koji nemaju djecu...ako idemo u društvo sa djecom ne nosim ništa...zaigraju se sa onim što se nudi

Meni je nošenje igračaka najnormalnije..

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Godinama sam već presretna bila što u svojoj, uvijek pretrpanoj, torbi više nemam nikakvih igračkica. Sad, iako mali ima tek 3,5 mjeseca, već vučem jednu zvečku. Tak da - da, uvijek u torbi imam neku đinđu za dijete (makar to bile figurice iz kinder jaja), koje ne vadim, nego su uvijek unutra, bez obzira gdje idem (bilo je zabvno jednom kad sam na snimanju, znači poslu, tražeći diktafon, iz torbe počela vadit stvari na stol, pola stvari su bile dječje igračke,a čovjek kojega sam snimala (inače stariji akademik i znanstvenik) je pitao jel može malo proučit s čime se to danas djeca igraju, i počeo rastavljat neku igračkicu iz spomenutog jajeta )

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    stariji akademik i znanstvenik) je pitao jel može malo proučit s čime se to danas djeca igraju, i počeo rastavljat neku igračkicu iz spomenutog jajeta )
    hahahahaha!!! predobro

cheerilee- samo ti nosaj i dalje, normalna si a ovi koji ti se čude su čudonje. mi uvijek nosimo igračke sa sobom i puno puta djeca koja k nama dođu nešto svoje donesu. ako im se svidi igraju se s novim igračkama al nekad i te donešene puno pomognu kako bi odrasli mogli malo porazgovarat u miru.

najgore mi je bilo par puta kad sam došla u stan gdje nema djece a ja s klincem bez igračaka. a ono nemaš mu šta dat da ga zaokupiš, on bi samo dirao neke krhke stvari pa se taj posjet pretvori u noćnu moru, on sve dira a ja govorim nemoj to nemoj ono. tako da mi u principu nosimo sve i svašta. kad idemo spomenutim prijateljima čak ponesem bojanku i crtić da se malac umiri i nađe si posla bar 10min.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uvijek imam igračke u torbi, kolicima, autu. Di god da idemo vučem svašta sa sobom .
    Lovro se ne odvaja od autića, Lara nosi konjiće, lutkice....
    Super dođe za manjega npr. u kolicima ili autu kad mu već bude dosadno.
    Isto kao što nosim sa sobom pelene, rezervnu odjeću, vodu, sokove...., nije mi problem ponijeti i koju igračku.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok su bile manje, nosili smo ih relativno često ili sam ja imala u svojoj torbi blokić i paketić drvenih bojica ili pastela. Sad ih nosimo samo na putovanja - svaka jednu igračku za spavanje plus jednu-dvije knjige po osobi.

Moram priznati, neobično mi je kad veća djeca stalno sa sobom nose igračke i kad se bez njih ne znaju (ili ne žele ) igrati s vršnjacima.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam nosila kad sam znala da bi joj moglo biti monotono,
    i po meni je to ok.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nosili smo kad je bio jako mala beba, i to samo jednu igračku. Sada mu je sve zanimljivo pa ne moramo ništa nositi, uvijek nađe nešto za zabavu.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Moram priznati, neobično mi je kad veća djeca stalno sa sobom nose igračke i kad se bez njih ne znaju (ili ne žele ) igrati s vršnjacima.

Do kolko bi to bilo godina?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi još uvijek nosimo igračke sa sobom osim kad idemo u posjetu dečkima ili curama za koje znamo da imaju igračke koje mog L. zanimaju.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Leila nosi uvijek nesto, ponekad ponese i za svoje dvije najbolje prijateljice kad zna da je cekaju u parku. Kad idemo autom obavezno si nosi novine ili slikovnicu.
    U vrtic je odnijela vec cijeli vagon stvari da me teta zeza da cemo morati doci sa kamionom za selidbu kad se bude ispisivala ... i da cesto pogubi i zaboravi gdje je sto ostavila/posudila, sto vise ljuti mene nego nju naravno

Na kraju krajeva i ja kad izlazim iz stana uvijek gledam jesam uzela mobitel/novcanik/kljuceve pa i nju pitam treba li nesto uzeti.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

šta se curice ne igraju autićima, a dečki lutkama?
    ja imam neku nenormalnu djecu, moji se igraju svime?
    A društvene igre? Kocke? Uloge? Šta nebi trebali nekad kreirat zabavu iz priloženoga?
    Zašto nositi igračke kod druge djece?! OSim iz fore, ako baš baš žele i tako to?
    Kod odraslih (nekad) nosimo, makar vrlo rijetko(što bi se reklo, ako želimo malo mira...)ali, ali.. moju djecu zanima razgovor s ostalima, interakcija, nema šanse da se oni u čošku igraju dok mi čitčetamo. Jedino ako im moji odrasli frendovi daju nešto ludo, novo i zabavno.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

moj mali nosi sa sobom nebulozne dragocjenosti (čitaj: kartice, račune, zviždaljku itd.)
    mala ponese bebu ili nešto

ne vodim računa o tome, potičem ih na to jedino kad idu na spavanje baki i didu da uzmu plišanca.
    isto tako, ako što izgube, samo suosjećam. (prije sam brojala, sada puštam. naime,
    liječim se od svoje control-freakovske potrebe da sve nadzirem)
    čini mi se da nema prevelike svrhe to nosanje, jer se većina djece može zaigrati zbilja svime,
    ne mora uopće biti riječ o igračkama...

jedino zimi nosam bojice/pastele i na neku A5 (ako je to upola od A4) veličinu izrezane kartone od muslija, riže i sl.
    to smatram svojom genijalnom idejom jer iziskuje manje prostora, npr. za stolom u birtiji

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    ja im ne dam baš više komada jer ih onda stalno moram prebrojavati da ne izgubimo
    mi ih vec dugo zbog ovoga ne nosimo, ali na P inzistiranje, on ih ne zeli ponijet da ih ne izgubi, a i kad ih nekad ponesemo ne zeli ih izvadit iz torbe i igrat se da ih ne izgubi

nosili smo ih kad je bio manji, igrao bi se ako ne bi imao nista zanimljivije kod gostiju.

meni je isto to bila manja gnjavaza nosit nego da moram smisljat kako da ga zabavim ako nema sto i kud sa sobom, a kad bi se zaigra dugo bi bio miran.

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

uvijek nosimo igračke sa sobom

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

kad idemo negdje gdje ima djece, ne nosimo igračke
    iako, Maša je sad počela nositi torbicu koju joj je deda kupio pa u nju stavi slikovnice (mamino dijete, ni ja ne idem nikuda bez knjige, već je netko spomenuo doktora, bus...)
    neki dan smo išli kod mog brata, sin imao krizmu pa sam ponijela slikovnice, autiće, figurice životinja jer sam znala da će joj u jednom trenutku sve dosaditi, na kraju je ispalo super jer je bilo još druge, malo starije djece pa su se svi zajedno igrali, a ja im čitala slikovnice
    kada idemo u grad, s nekim se naći, najčešće nosimo bilježnicu i "maje" boje koja onda ona grčevito drži (svih 6 komada) u svojoj maloj ručici
    općenito u posljednje vrijeme nosi sa sobom barem jedan predmet kad idemo van, ali ako mislim da će ga možda izgubiti (ako idemo u bašču, trgovinu), kažem joj da ostavi i većinom me posluša

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Do kolko bi to bilo godina?
    Pa, za ovaj podforum (3-6 godina) je skroz normalno da nose igračke sa sobom; granicu bih napravila kod školaraca i, naravno, ovisno o prigodi.

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    šta se curice ne igraju autićima, a dečki lutkama?
    ja imam neku nenormalnu djecu, moji se igraju svime?
    I moja su nenormalna.

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Šta nebi trebali nekad kreirat zabavu iz priloženoga?
    I ja mislim da bi.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Igraju se i moji sa svime i svačime igračkama/i "ne igračkama"...
    Isto se tako cura lijepo zaigra s autićima, kako i dečkić s recimo ponyima...
    Al ponekad se baš zažele svojih igračaka, pa je onda dobro da ih imam u autu spremne....

Zabava iz priloženog, meni samoj s njih troje u tuđoj kući, hm, malo teže......
    Kad je mm s nama (češće nije nego je..) onda ih on animira s nečime već....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 03.06.2011. at 13:55

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nosim samo kad idemo kod ljudi koji nemaju djece pa samim tim ni nekih igračaka.Teta se je prilagodila pa im je našla neke igračke od svoje djece pa je njima to super zanimljivo stare igračke .Ali i inače nosim ogromne torbe u kojem uvjek ima svega.Pa tako dok čekamo red u banci ili negdje izvadim iz torbe hrpu sitnih igračaka.

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi uvijek nosimo igračke i uvijek nas svi "pljuju" da zašto to sve nosamo sa sobom, a nekako baš uvijek dogodi da su djeca roditelja koji nas "pljuju" najzaigranija s našim igračkama jer - svojih nemaju.

Moji dečki su od te vrste koja se igra samo s autićima. Dok sam bila bez djece sam mislila da je to stvar roditelja i odgoja, sad mislim da je to osobna stvar svakog djeteta Moj stariji je prvo rekao "ato" a onda par mjeseci kasnije "mama" i "tata". To su njegovi prioriteti. I mislim da se u cijelom svom životu nije poigrao s lutkom dulje od ja uvalim lutku u ruke, a on je s gnušanjem odbaci. I uzme autić.

Također, standardni sastav moje ženske torbice sadrži i par igračaka. Za onda kad se nađemo u nepredviđenoj situaciji...

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

manje više nosimo uvijek i svugjde, ali ja imam pravilo kojeg se držim.........Nika je dovoljno velika da shvati, ali već jaaaaaaaaaako dugo to prakticiramo - dakle ona zna da su njene igračke njena odgovornost, što znači da ih ona mora nositi i paziti na njih - ako ih izgubi ili joj netko potrga - kažem joj da drugi put ne mora ništa nositi. Dok je bila manja ja sam nosila jer bi uvijek dobro došle.......i nikada mi nitko nije rekao da nisam normalna, prije bih dobila komentar ukoliko ne bih ponjela ništa.........

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •