-
Pregled autosjedalica u Splitu?
Kako ću sukoro postati mama i opremam se svime potrebnim za moju bebicu, autosjedalica mi nekako zadaje najviše brige. Prijateljica mi je posudila svoju (za skroz malu bebu). Nisam ni sama pametna šta kupiti, čini mi se malo glupo da je cijena jedini bitan faktor odluke? Na šta sve trebam obratiti pozornost, koje sjedalice preporučujete? I jako važno pitanje DA LI SE TESTIRANJE AUTOSJEDALICA VRŠI I U SPLITU? Odnosno mame iz Splita gdje ste provjerile da li su sjedalice dobro montirane?[/b]
-
draga zjena, vidim po tvom pitanju da nisi puno citala sto sve ovdje pise o autosjedalicama ( u daljnjem tekstu as), pa da ti pokusam ja, koja sam provela par mjeseci citajuci o njima ovdje, rezimirati. Za odabir as prvo procitaj "testiranja as". Kada ustanovis koje su najbolje, provjeri ima li ih u ST za kupiti, ako ne, nazivaj po Zg i provjeri ovdje. Sama kvaliteta sjedalice nije garancija da ce odredjena sjedalica fino sjesti i dati se cvrsto montirati u tvoj auto. Bilo bi najbolje prije kupnje provjeriti kako "sjeda" u auto. U TL ovdje u Zg su prilicno educirani, mislim da ih cure s projekta prilicno tlace (
curama), drze im tecajeve i slicno, pa to dozvoljavaju. Svakako procitaj Rodin letak o as, a pri kupnji inzistiraj na uputstvima na hrvatskom. To je kolko se ja mogu sjetiti u ovaj kasni sat,, jako bi ti korisno bilo da redom citas ovdje sve rasprave o as, vjeruj da je jako poucno. Sretno!
-
Ima mama u Splitu koje su prosle Rodinu edukaciju i bio je jedan pregled u Splitu u listopadu.
Nisam sigurna kad ce biti sljedeci.
Do tada, ono kaj je najbitnije znati (al dobro je i sto vise procitati) je da:
- za bebu su najsigurnije sjedalice koje se montiraju suprotno smjeru voznje a beba u njima veze u polulezecem polozaju
- bebe (do otprilike godinu dana starosti) ne smiju nikako ici u sjedalice koje se montiraju u smjeru voznje, niti ih se u autu smije drzati u narucju, kosari ili na samom sjedistu vozila
- kada razmisljas koju sjedalicu hoces kupiti, pogledaj za koju grupu je dizajnirana, 0 ili 0+. Grupa 0 je za bebe do 10 kg a grupa 0+ je za bebe do 13 kg. Pogledaj kakve ste grade ti i bebin otac, procijeni da li ce ti beba biti znatno veca od prosjeka i ako mislis da hoce, onda definitivno uzmi ovu za 0+ grupu.
- provjeri da sjedalica ima na sebi atest sigurnosti, treba na njoj biti naljepnica na kojoj pise ECE R 44/03 ili 44/04, ili zaokruzeni E+neki-broj i relativno dugacki broj odmah ispod koji pocinje sa 03 ili 04.
- za svaku sjedalicu inzistiraj u ducanu da ti daju da je pokusas namjestiti u vozilu da vidis da li mu odgovara.
- nemoj kupovati sjedalicu koja nema detaljne upute (na papiru, ne samo na naljepnici) kako je koristiti, i to na hrvatskom (ako naides na neke koje nemaju upute, molim te javi nam da mozemo urgirati).
- nemoj slusati savjete o umetanju neceg izmedu bebe i sjedalice "da se beba izravna".
- nemoj slusati savjete da malu bebu ne stavljas u sjedalicu za novorodence jer u njoj beba ne lezi na ravnom
- koristi sjedalicu uvijek i bez iznimke, ukljucujuci dolazak kuci iz rodilista
-
ja sam prošla rodin tečaj za montiranje autosjedalica tako da ako bude trebalo pomoći u montiranju slobodno se javi pa se dogovorimo
a ostalo sve potpisujem Ancicu
-
Hvala svima! U pravu ste nisam baš puno čitala o as jer mi se gradivo čini pre opširno i prekomplicirano, pa sam htjela prečice! Znam da je ovo jako važno i da se valja educirati. Sad toliko toga o svemu učim, još nabavljam stvari, uređujem stan.... tako da baš nisam jako koncentrirana! Brane HVALA, HVALA, HVALA!!!! Javim ti se 1000%!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma