Dajte još malo iskustava sa šlapama...kakve,gdje...?
Dajte još malo iskustava sa šlapama...kakve,gdje...?
Nama su jućer stigli učbenici i omoti i sada polako kužimo da ovo postaje ozbiljno
Malena je presretna, odmah je sve pregledala i htjela riješiti neke zadatke, lol...
Mi smo Janku kupili u H&M-u, za 59 kn platnene tenisice, crne. Na nazuvanje samo. Mislim da će mu to biti idealno.
Knjige nam dolaze drugi tjedan skupa s omotima. Mi smo anručili u našoj lokalnoj knjižari. Jedva čekam. Mislim da ću i ja tek tada postati svjesna svega.
Nego, jeste kupovali bilježnice? I ako da, kaj ste kupili? Ja pojma nemam kaj treba!
Naši bilježnice i sav ostali pribor dobiju u školi - časti Grad. Onda ćemo samo dokupiti ako bude trebalo još nešto.
Papuće sam ja baš danas uzela u Deichmanu jedne na Hello Kitty, njoj su prekrasne, meni grrrr...Ali dobro, ona će jih nositi, ne je.
Mi smo knjige narucili prije dva tjedna sa ekupi.hr, skupa sa priborom i sve doslo za dva dana. Sokiralo me jer su ta dva dana bili vikend. Uglavnom, vrlo zadovoljni. No, zaboravila sam narucit omote, čitam iskustva da su one samoljepljive trake koma, a biljeznica i knjiga ima svakojakih, gdje bi mogla to sve na jednom mjestu?
I da ne nosim cijelu torbu za uzorak ?![]()
Za split, u dućanu Škatla triba donit spisak knjiga i oni znaju koje su to dimenzije pa ti daju omote, možda je tako i u šk
I meni su odgovorili da stižu City Exom u roku dva dana![]()
Kad se naručili knjige preko udžbenika.hr? Mi smo polovicom 7 mj. al se još ne javljaju mailom.....
Meni je danas stiglo s Udžbenik.hr, narućila sam 26.07.
oh, mene onda ceka valjda kraj tjedna...narucila sam 4.8. jel vam jave kad stize? mislim, ja radim od doma, al da ne zbrisem na sastanak ili teren bas kad stize..
Mi smo naručili 12.07. (dva seta knjiga 1.i 6. razred) poslala sam mail s upitom i obvezuju se isporučiti prije početka šk.godine.
Prošle godine smo isto naručivali i prva isporuka je bila tokom dana, a kako nikog nije bilo doma isporučili su nam navečer nakon tel. poziva da vide dal smo doma.
I sjećam se nije bilo radne bilježnice za teh. odgoj pa su nam je isporučili naknadno. Imali smo OK iskustva pa smo zato ponovili narudžbu i ove godine.
Naše knjige su stigle, bilježnice ćemo dobit od grada i gotovo sve je spremno!
u ponedjeljak će bit izvješeno na vratima škole kojoj smo učiteljici pripali i to je to...
brojimo dane do početka škole i lagano me hvata nervoza.... jer moja mala djevojčica kreće u školu!
imate i vi ostale mame grčeve u želucu zbog početka novog razdoblja vašeg djeteta?
1. Hrvoje (Amalthea)
2. Lara (maxi)
3. Andrej (tanja_b)
4. David (Mariela)
5. Lara (Adrijana)
6. Lara (Anitak)
7. Viktorija (zvijezda3)
8. Damjan (vertex)
9. Janko (ana.m)
10. Nuša (Annar)
11. Laia (mala laia)
12. Roko (rahela)
13. Andrej (anavi)
14. David (Freja)
15. Dariana (Ariana)
16. Eugen (Dani1)
17. Tamara (ivanche)
18. Ante (vančika)
19. Ptičica (čokolada)
20. Luka (brane)
21. Liza (In love)
22. Eva (Manuela)
23. Borna (saska7)
24. Damir (makita)
25. Dora (zlatokosa)
26. Karlo ( LeeLoo )
27. Luna (sasana)
28. Boris (clumsy mom)
29. Matija (clumsy mom)
30. Angelina (angelina_2004)
mislim da sam ja vise u "panici" oko promjena nego on.
trenutno je naveca frka to sto ne ide u vrtic pa mu je dosadno, a ja radim od doma i to mi je neka panika s poslom...pa sam na dva fronta, sama sa sobom totalno smuvana jer bi se htjela baviti njime i probati posloziti tako da mu bude boravak doma ok, da se nauci igrati se sam i pronaci si sam zanimaciju na vise od 10 min bez moje pomoci, a imam poslaaaaaa....
nevjerojatno je da dok popodne nemam posla uredno moze po sat vremena baviti se necim i igrati se sam, a sad kad mi je to neophodno da odradim posao nakon 10min mu je sve dosadno :/
I moj malečki ove godine kreće prvi put u školicu pa se trebamo dobro obući i pripremiti. Ostale su nam još samo cipelice da ih kupimo a mali obožava ShoeBeDo pa planiramo izlet i do tamo ako nam spada u budžet. Zna li netko jesu li stigle nove kolekcije cipelica u Gajevu ili neki drugi dućan u trgovačkim centrima? Kakve su cijene i koje sve ima marke ove godine na izbor? Malečki želi neke patikice koje svijetle, i meni je to slatko, pa ne znam gdje bih ih našla osim tamo.![]()
hej ekipo...dakle, skola pocinje za 5 dana...wow
imate li vi obvijesti o tome kad pocinje skola prvasicima, u koliko sati, u kojem su razredu i to?
skuzila sam da su neke skole imale roditeljske sastanke za prve razrede vec krajem prosle sk god. kod nas nista. niti ikakva obavijest, niti roditeljski...
e a sk. knjiga me posebno iznenadila
jucer su stigli omoti za knjige, al knjiga jos niotkud. nadam se da ce stici danas. niti mail o stanju posiljke nisam dobila iako je navedeno na njihovim stranicama da ce biti tako i da ce stici do kraja ovog mjeseca...a danas je kraj...
Posljednje uređivanje od saska7 : 31.08.2011. at 08:47
ni slovca o početku škole.
knjige i omoti su stigli još prošli tjedan...
školarac odbrojava dane i ne može dočekati![]()
Evo, ja saznala da kod nas počinje u 13h.
Naši su jučer na školi izvjesili obavjest tko ide u koji razred tj kojoj smo učiteljici pripali
a o sastanku, ništa, ...... valja budu.......
Nama je prvi školski dan sastanak u 17h u dvorani. Roditelji zajedno s djecom.
Još ne znamo u koji razred ide, niti koju učiteljicu ima. Samo znamo da nije 1A jer oni uče njemački jezik.
Nadam se da će nam na sastanku dati spisak za bilježnice, tjelesni, likovni....
Lara cijeli tjedan ide popodne u školu. mi smo rijetka škola koja ima dvije smjene. Meni je to koma. Taman se dijete jedan tjedan navikne, a onda drugi tjedan raspad sistema.....
Znam u kojem je razredu jer su nam to rekli na roditeljskom sastanku u lipnju, ali u koliko sati je veliki događaj još ne znam.
Znamo učiteljicu, razred i veći dio razredne ekipe.
Knjige su već odavno na svom mjestu, već ih je proučio (ja nimalo nisam oduševljenaosim eventualno matematikom, on se nije izjašnjavao, samo ih je prelistavao).
I mi idemou dvije smjene
i još uvijek neznamo kad nam poćinje škola jer nismo imali sastanak ni upoznavanje, što baš i nisam oduševljena!
Tko vam je radio dostavu? Mi smo narucili preko Mozaika i HP express lagano samo ostavio ceduljicu da su bili prijepodne (naravno da nas nema jer radimo) i da knjige mozemo sami pokupiti :GRRR. Nisam bas zadovoljna,mogli su barem prije javiti ili provjeriti na mobitel, cini mi se da je to samo njihova ljenost. Kada smo dosli po knjige njih 6 siri horizonte i razmjenjuje recepte.
Posljednje uređivanje od sasana : 31.08.2011. at 14:22
I mi podigli svoje knjige. Kaj se smije to otvoriti? Hehe! Neke su zamotane u celofan. I onda mapa za likovni isto tak....Uglavnom, one koje nisu u celofanu je prolistao i reko da bi on to sad rješavao...![]()
Nada danas stigao i radni stol i nove police i sad zaista možemo krenuti![]()
Zavidim onima koji su dobili svoje knjige...mi naručili preko šk.knjige 9.8. i još nisu stigle.Zvala sam prošli tjedan -doći će do početka škole...ok...zovem danas...doći će do kraja tjedna ili početak sljedećeg!!!!!Poludjela sam i htjela poništiti naruđbu,pa me uvjeravala da je paket na skladištu i da stižu do kraja tjedna...bjesna sam užasno...sigurno više neću kupiti preko njih...
Sad mene već jaaaaako lovi trema.
Naparavit ćemo joj mali party u pon budući da tek u 17h idemo na sastanak.
Pripremili smo joj i mali poklončić da obilježimo početak škole.
Pofarbali smo sobu u tamno ljubičasto, spustili krevet koji je bio na kat. maknula je sve baby stvari. Mislim da je spremna.
Ali ja i dalje imam ogromnu tremu!
Adrijana, nisi jedina, mene isto jako lovi trema, jako strah me kako ćemo sve to!
Najviše me strah putovanja jer idemo busom u školu!
Mada se ona jako veseli školi, učenju, novim prijateljima......
I mi smo pripremili mali poklon, u nedjelju ćemo imati svećani ručak i tortu, danas ju izvodim u mali shoping ........
ona je jako sretna zbog tog svog novog razdoblja u svom životu!
mi smo dobili knjigenakon nekoliko stresnih situacija - prvo promjena narudzbe odmah na pocetku-dobro je proslo, al me bilo frka; a onda veselja razna - prvo su stigli omoti, pa jedan paketic sa samo jednom radnom biljeznicom, pa zivkanje sk.knjige da vidim sto se dogadja, da bi me obavijestili nakon sto sam ih zvala pola sata, da su knjige rasporedjene u vise paketa kako bi mi sto prije stigle...nakon 1h stigao je i drugi paket sa svim ostalim knjigama i poduplanom radnom biljeznicom iz prvog paketa
njihova greska. ljubazna zena na telefonu objasnila da ne moram vratiti osim ako sam jako dobre volje pa im posaljem...
na skoli je osvanula obavijest jucer popodne da je prvi dan prvasica priredba u 11h roditelji s djecom. ne znamo u kojem smo razredu pa je to tema nagadjanja - hoce li biti sa svojim frendovima iz grupe ili ne...nadam se da da, da mu je bar nesto poznato. ionako ih iz vrtica ide samo 5 u tu skolu.
pretpostavljam da cemo popis potrebnih stvari dobiti u pon ili nekom roditeljskom koji ce biti jako skoro...
uredjivanje sobe mi slijedi ovaj vikend dok su klinci s njihovim tatom - nagovoriti njih da se neceg odreknu ili da pospreme je cisti sf i traje satima sa jako kratkim ucinkom - rusvaj je za pola sata nazad![]()
I ja sam sređivala sobu i bacala stvari dok ih nije bilo. Nema druge. A prvašić me molio da si on sam rasporedi i posloži stvari za školu pa sam mu to ostavila da napravi sam. Sad je kod bake i nije vidio novi stol, tj. nismo mu ni rekli. Baš me zanima kako će reagirati na "novu" (staru, dorađenu) sobu.
A dobro ste me podsjetile za poklončić za prvi dan škole. Moram i ja nešto smisliti. A feštu ima u nedjelju - zakašnjelu rođendasku proslavu koju ćemo proglasiti i proslavom početka školske godine![]()
Mi smo omotali knjige, polijepili naljepnice s imenom, uredili pernicu i pospremili u ormar rezervni šk.pribor (olovaka, gumica, šiljila i bojica imam ko da će petogodišnji rat).
Veliku kutiju cipela oblijepili smo zidnom tapetom Hello Kitty (kad već ništa nije brendirano, bar da to bude) - treba im za držanje likovnog pribora u školi.
Nemam poklon za 1. dan škole, ali ću joj napraviti tortu.
ja još uvijek u neznanju, na webu škole ništa!
a ni radni stol nije u vidu, ionako će biti kod bake nakon škole (nije u boravku) pa će kod njih raditi zadaću (JUHU!) pa ću predvidjeti samo mjesto za odlaganje torbe i knjiga a to ne treba biti u sobi jer je dijeli sa mlađom sestrom
draže mi je da im ostane mjesta za igru nego da trpam stol i koješta što im zapravo nije niti potrebno na početku prvog razreda
sad čekam napade ha ha ha
Zato napade?
I ja zapravo sumnjam da će mu uistinu trebati taj stol, ali smo ga prije ili kasnije tako i tako trebali napraviti, a ja sam smatrala da je polazak u školu pravi trenutak. Simbolike radi. Bit će u boravku, a kad i bude doma pisao zadaću, gotovo sam sigurna da će to biti za stolom u blagavaonici.
Svatko zna svoje prioritete i mogućnosti. Sigurna sam da će i bez radnog stola biti sretan prvašić.![]()
Knjige stigle![]()
Mi stol imamo već odavno, ali taj stol je pun igračaka....I nikako da ga pospremi! Ja ću drugi tjedan kad on bude u školi!
Jel bitno gdje se ljepe naljepnice s imenom i razredom, dolje desno ili gore?
Mi smo nas kutni stol uvalili u njenu sobu, jer trenutno nemamo mjesta za njega u dnevnoj.
Kakav poklon za pocetak skole? Nesto sto ce pamtiti, cokolada ili? Sada sam ???
pa ono što želiš, u rasponu od "ništa" do "poklon planiran za božić".
kod nas će vjerojatno biti odlazak u restoran jer je on tako poželio, a veseli se i odlasku u knjižaru po kupovinu pribora gdje će sigurno pasti neka dodatna sitnica.
oni tuljci sa slatkišima koje dobivaju njemački klinci su mi zgodni, ali teško bih to pripremila u tajnosti. može li ih se kupiti?