Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 286

Tema: Prvašići 2011./2012.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa Vidi poruku
    maxi dakle klinci su nam u istom razredu )
    čini se da je pola Foruma u istom hodniku!
    pravi postrojavajući topic!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nadam se da smo svjesni kolika je snaga u tome što nas ima puno na istoj liniji: kuhinja i prehrana mogu postati prototip koji će biti primjer za cijelu hrvatsku
    samo da se udružimo
    da o drugim smjernicama i ne govorim

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    A meni je danas Janko rekao "Znaš mama, našao sam si curu! Zove se ... ima smeđu kosu i oči i rekao sam si da je ona moja" I stvarno ga nisam nikad takvoga vidjela, čovjek stvarno izgleda zaljubljen...
    Slatko! Tako je i moj u prvom razredu izjavio da se "opako zaljubio". Evo ga sad u petom razredu i još uvijek istu ljubi...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se da smo svjesni kolika je snaga u tome što nas ima puno na istoj liniji: kuhinja i prehrana mogu postati prototip koji će biti primjer za cijelu hrvatsku
    samo da se udružimo
    da o drugim smjernicama i ne govorim
    vrlo rado bi poradila na tome, ali nisam u vijeću roditelja
    ima neki drugi put do ravnatelja? pismo? ja za sad nisam saznala niti meni' za doručak a kamoli što drugo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čekaj malo... tek je počela godina
    imamo vremena

koliko znam, za sada smo dvije i u Vijeću roditelja

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    ja za sad nisam saznala niti meni' za doručak a kamoli što drugo
    ovo stalno zaboravljam pitati učiteljicu, uvijek ima nešto važnije: gdje se može vidjeti jelovnik?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imaš na oglasnoj ploči, na zidu između dva stubišta u predvorju.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvala!

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

zar je ta skolska hrana toliko losa?
    nisam se sjetila pitati uciteljicu, a sama jos nisam otkrila gdje je u nasoj skoli izvjesen jelovnik.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa, ovisi što ti smatraš lošom hranom.
    kad sam se ja na Vijeću bunila, roditelji su se čudili jer im je bilo odlično sve što nije pica/hamburger/ćevapi.
    a meni je loše i ako je jedan dan pohana piletina i krumpir, drugi dan purica s mlincima, treći dan tijesto sa saftom, četvrti dan riža i faširanac, a peti dan pohani oslić i krumpir salata.
    ja bih od takve hrane (lučkih radnika), nakon sedam dana oboljela od neke teške bolesti probavnog sustava.
    a većina roditelja je bila oduševljena.

sad je ipak drugačije; imaju i leću i slanutak i kelj... svašta nešto...
    a može i bolje!

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vidiš, vidiš, moram i ja tražiti jelovnik. Lara još niti jednom nije htjela jesti, Kaže da je stalno neko meseko..i koji Kinder Pingui.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

da, morat cu i ja potraziti jelovnik, pojma nemam sto jedu, a ona je preodusevljena sa svime u skoli da bi se sjetila sto je jela..
    samo je rekla da nije fino, a da su cufte i saft bili ljuti :/

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zasad mi se jelovnik sviđa. Ona kaže da dobiju dosta hrane. Mislim da je danas za doručak sir i vrhnje i to mi je sasvim ok, bar nema više onakvih doručaka sa šnitom kruha i gore šnitom parizera.
    Posljednje uređivanje od ivanche : 09.09.2011. at 10:23

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Lari se ni jedan doručak nije svidio
    kruh i salama, kruh i pekmez....
    zapravo bi ja da jede voće jer doručkuje ionako doma ali nisam sigurna koliko ga nude ujutro

uh, djelujemo jaaaako razmaženo makar ona inače fino jede, al ne voli salame/kobase/hrenovke/paštete/čokolina, ali zato rado jede fini domaći pekmez na finom domaćem kruhu ili zobene pahuljice u jogurtu

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ivanche prvotno napisa Vidi poruku
    bar nema više onakvih doručaka sa šnitom kruha i gore šnitom parizera.
    škole su na pljucomet a opet je različito jer kod nas očito toga ima

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moja nije ljubitelj voća i jede ga samo oguljeno, dakle u školi nema nade da išta osim banane pojede.
    Kad sam vidjela što jedu za doručak u 9.45 (šnitica kruha i salame+cedevita ili pizza ili šnitica kruha i pekmeza+jabuka, lisnato...) odlučila sam doma ujutro miksati brzinske kašice (njoj treba puno vremena dok "klasično" doručkuje) od 2-3 voćke, mlijeka ili jogurta i nekih pahuljica. Zdjelica od 3 dcl se brzo isprazni, a unutra je i mliječni i voćni obrok .

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam po Jankovom pričanju zadovoljna jelovnikom. Imali su mahune, grašak varivo, pužeke s mesom i saftom...Doručak klasika...sirni namazi, mlijeko...Užina voće uglavnom.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

O, čokolada, pa vama je kasno doručak, nama je u 8 i 45.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad je moje dijete bilo u prvom razredu, doručak je bio u 8:05, odmah po dolasku u školu
    u drugom i sada, poslije prvoga sata

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo u istoj školi s anom.m pa se neću ponavljati. Klinci zadovoljni, kažu da im je malo, učiteljica se čudi da svi tako dobro jedu (ona sama kaže da je hrana jako fina, sklona sam joj vjerovati). Voće koje ne pojedu nakon ručna nose u razred i za vrijeme boravka im učiteljica nareže i kaže da sve sliste. Te su me informacije ugodno obradovale (da nose višak voća u razred i da im ona servira maltene po nos).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kad je moje dijete bilo u prvom razredu, doručak je bio u 8:05, odmah po dolasku u školu
    u drugom i sada, poslije prvoga sata
    Aaaa, tot ak ide...Da ima logike, da mali jedi prvi...a i ne bi ni stali svi u kuhinju vjerojatno.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

i mi se prijavljujemo
    prvašići smo
    prvi tjedan je napokon prošao.
    i na veliko iznenađenje, moj šef je rekao da će nam umjesto poklona za sv. nikolu
    svakom zaposlenom tko ima školarce platiti dodatno pola knjiga :joy
    ako mu donesemo račune.

e sad nastao je naravno problem, kad sam skužila da nisam (jer nije tehnička roba koja zahtjeva garanciju :mrgreen
    čuvala račune od knjiga i bilježnica
    pa sam se sjetila foruma i dobrih mama ovdje, i molim one iz zagreba ako ima koja račune od knjiga za prvašiće ako mi može poslati poštom :ajme

hvala jako puno svima, i ispirčavam se na ovoj molbi, ali stvarno kad se sejtim koliko smo sve to platili, pa da mi barem pola novaca plate bilo bi super.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jučer sam išla pogledati jelovnik i dočekala me katastrofa?

četvrtak:
    doručak - čokoladne kuglice
    ručak - hrenovka i pire krumpir
    užina - linolada na kruhu

je li mogli biti išta gore?
    valjda još samo pašteta bi bila lošiji izbor?!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ovi su opet imali neko varivo za ručak, za doručak pahuljice s mlijekom i bananu, a za užinu voćni jogurt. Čini mi se puuun o bolji izbor.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

koliko plačate kuhinju, s obzirom da vidim da vam djeca jedu tri puta za vrijeme boravka u školi?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ti iskreno pojma nemam...
    Mislim, čak smo imali i roditeljski, oni ništa spomenuli nisu, a ja sam na kraju zaboravila i pitati..Eh! Znam samo da su rekli da će uplatnice za boravak i uplatnice za prehranu dolaziti odvojeno!

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj sveta brigita prvotno napisa Vidi poruku
    i mi se prijavljujemo
    prvašići smo
    prvi tjedan je napokon prošao.
    i na veliko iznenađenje, moj šef je rekao da će nam umjesto poklona za sv. nikolu
    svakom zaposlenom tko ima školarce platiti dodatno pola knjiga :joy
    ako mu donesemo račune.

e sad nastao je naravno problem, kad sam skužila da nisam (jer nije tehnička roba koja zahtjeva garanciju

čuvala račune od knjiga i bilježnica
    pa sam se sjetila foruma i dobrih mama ovdje, i molim one iz zagreba ako ima koja račune od knjiga za prvašiće ako mi može poslati poštom
    hvala jako puno svima, i ispirčavam se na ovoj molbi, ali stvarno kad se sejtim koliko smo sve to platili, pa da mi barem pola novaca plate bilo bi super.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja nije u boravku, znači ima samo užinu, 80kn mjesečno.

Apricot, jelovnik je koma. Pa mene bi cijeli dan želudac bolio a ne djecu...

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama je tek idući tjedan sastanak tako da još ne znamo cijene.
    Zasad je jelovnik ok, uz svaki doručak ide voćka i koliko sam čula ovaj tjedan je svaki dan bila druga, jabuka, kruška, banana i nektarina. U pon nije radila kuhinja ionako. Za užinu ne znam, znam sam da je jučer bila štrudla od višnje, a neki dan sladoled.
    Dosad sam mislila da sve škole imaju više manje istu hranu.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

ono kaj mene nervira je, ne samo da moraš imati zbirku i rad. bilježnicu nego moraš imati i novi udž. jer se i oni popunjavaju. ja mislim da je to neka fora nakladnika. tak da se kupuju njihove knjige svake godine.

mi lijepo kupili sve rabljene knjige ili smo dio dobili. a kad ono, gledam ja matematiku i u udžb. se popunjavaju zadaci, pa koji klinac im i to treba, zar nije dovoljna samo zbirka i rb.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja imala zbirku neispunjenu, mat priče 1 pa ako kome treba, jer sam kupila drugu greškom

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dobili smo u skoli poziv za cijepljenje za DI-TE + POLIO.

Kakvo je sad to cjepivo, da li i tu ima neka varijanta da mozes kupiti neko bolje (kao i u slucaju Priorix/MoPaRu) ili ovdje nema alternative?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

joj...cim cujem cijepljenje se nakostrijesim...kod nas jos nista

nego, ima li tko problema s koncentracijom?
    moj hahar strasno sporo radi sve jer ga "sve izaziva" sve mu je zanimljivije od zadace i to onda traje i traje
    tek je 3tj skole, on je u pb, a vec se dogadja da nosimo doma dz jer "nije stigao" to napisati. ja nikad nisam imala problema s tim tako mala (jesam kasnije kad mi se nemilo nije dalo raditi - na faxu i u srednjoj, al to su bili sasvim drugi razlozi i sasvim druge odgojne metode...) ima li tko prijedlog sto raditi?
    ja sam nekako stava da mu pomognem na nacin da cim vidim da zuji dok radi da ga podsjetim (dakle, upozorim unaprijed da vidim da mu sporo ide, da cu ga podsjecati kad mu paznja skrene, kak ne bi ispalo da bzvz stalno visim nad glavom i dosadjujem mu) al je to meni straaaaasnoooo velik gubitak vremena - odjednom moram 2h sve staviti on-hold i stalno doslovno visiti nad glavom dok on ne paravi zadacu sto je gotovo nemoguca misija - sama sam s klincima i malo cudoviste ne razumije...ma izgubljena sam u startu pa pitam cisto ako tko ima iskustvo da ne istrazujem sad mjesecima koja metoda funkcionira..

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

selim pitanje na temu sporo pise (naravno da sam nasla temu tek nakon sto sam vec jednom potrazila, napisala ovdje i sasvim slucajno krenula ispocetka...)

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Imam pitanje:
    u školi imamo izvannastavne aktivnosti, svake srijede , peti sat!
    Nudi se svašta, no mene zanima jel je to obavezno i poželjno ili neobavezno?
    Naime mi u to vrijeme imamo sat klavira koji več dvije godine pohađa i nebi htjela to prekidat ili smanjivat satnicu !

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

INA je neobavezna. Kod nas prvašići prvo polugodište nemaju izvannastavne aktivnosti. Priključiti se mogu tek od drugog polugodišta dok se malo "naviknu" na školu.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Našima počinje sad od drugog tjedna, još ništa nije izabrano, tj, ona bi na ritmiku ali zbog ritmike kratit klavir mi baš i nije pametno!
    Još mi je gore jer učiteljica zna da ide na satove klavira a upono ju privlaći k sebi na ritmiku!
    Opče neznam kaj da radimo!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kod nas taj 5 sat imaju dodatnu(tu su svrstana djeca koja su čitači) i izvannastavna (na kojoj će biti razne radionice-ostatak razreda).
    Damian je svrstan u dodatnu i učiteljica je rekla da će na toj dodatnoj pojačano raditi hrvatski(nije dopunska-postoji i to) i da li se slažemo da to pohađa.
    Složili smo se iako smatram da mu je možda malo previše jer 2X tjedno imaju 5 h.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas isto, uz INA ima 2x tjedno po 5 sati! Čini mi se puno...

A domaći rad ima svakodnevno...ne znam jesam li se dobro postavila...mi to ovako: otvorimo torbu, vadimo predmet po predmet, prelistamo knjige, nađemo domaći, ponekad mu pročitam zadatke pa sam piše, ponekad sam pročita i piše, kad dovrši, pregledam, pokažem greške, nije uvijek voljan ispravljati ih... pustim mu da mu nije dobro i neke stvari radije tako želi ostaviti nego da ih ispravlja :/ ono što mu ne ide (neke stvari) ga baš jako vrijeđa kad ga upozorim...zapravo je baš osjetljiv ima par dana...

A ovo "nadgledanje" potraje oko sat vremena, nekad malo dulje, nekad malo kraće...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej ide u boravak, i većinu zadaća napravi ondje, bez pogovora, teke su mu začuđujuće uredne (nisam to očekivala od njega).
    Ali, iz nekog razloga, zadaće iz engleskog nosi doma (tako im je rekla učiteljica iz engleskog, i on se toga striktno drži), i svaki put kad ima zadaću iz engleskog, kreću problemi.
    Te dosadno mu je, pa mu je zadaća teška (mora obojati sličice ili podebljati slova, i to mu je teško, a kad to isto radi za hrvatski ili matematiku, ne zucne ni slovca protiv), pa mu je engleski bezveeeze, itd, itd.
    Već vidim s kojim predmetom ćemo imati natezanja A ne želim ni zamisliti kako bi izgledalo da sve zadaće nosi doma.
    Ovako je kod kuće ipak uglavnom slobodan, a još se samoinicijativno upustio u vježbanje pisanih slova i zabavnu matematiku.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa svi zadaće iz stranih jezika nose doma jer ne može učiteljica u boravku, raditi s njima strani jezik
    nije obučena za to

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A mama i tata mogu?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ne; očekuje se da zadaću piše dijete, a ne mama i tata
    a boravak služi da se napišu zadaće iz "matičnih" predmeta, onda za jezik i ne ostane vremena.

ako ćemo tako razmišljati, onda mnogi roditelji nisu kompetentni niti za hrvatski ili matematiku... pa djeca ipak pišu zadaće kod kuće.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nista iv. nije donosio doma.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nije ni orka jer je rješavala pod odmorima
    ali nisam se htjela hvaliti, nego utješiti tanju
    jer skoro cijeli razred zadaće iz engleskog nosi doma pod rukom

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kod nas se doma nosi jezik i vjeronauk. Osim ako dijete samoinicijativno to napravi tijekom boravka.

A tanja_b, ovo što pišeš o pisanju zadaće kod kuće i u boravku - kod nas je ista situacija. I iako smo imali preporuku da ne ide u boravak, barem što se zadaće tiče, to je ispala bolja mogućnost. U boravku napiše začas, učiteljica ga hvali, a ako slučajno mora nešto doma, to traje vječnost. Vrpolji se na stolcu, pa treba ovo, pa ono, pa je žedan, pa mu se piški, pa mu je to dosadno. Uglavnom, užas.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ja se ne sjecam ni da su njegovi prijatelji nosili doma
    doduse, oni su svi rjesavali pod odmorom

mozda vjeronauk

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ja sam i mislila ako dijete ovako i onako samostalno radi zadaću iz engleskog, onda je može napraviti i u boravku.
    (nema niti doma nitko obučen tko će mu pregledati zadaću)

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •