-
Jurana prvotno napisa
Di ste, petaši?

Škola štrajka 
Moj petaš se, čini mi se, preporodio u 5. razredu, nakon dosadnog 4. i ne-baš-poticajne učiteljice.
Super mu je što iz svakog predmeta ima drugog nastavnika, a prema prvim dojmovima, svi su mu ok. Ima jaku potrebu dokazati se (što je učiteljica u razrednoj nastavi uglavnom suzbijala), pa mu je stalno ruka u zraku. Vjerojatno će mu nakon nekog vremena taj entuzijazam posustati, ali sad, na početku godine, mislim da to nije loše.
Povijest i geografija su mu zasad najdraži, uz matematiku koju je ponovno zavolio i samoinicijativno se javio na dodatnu (u nižim razredima je pružao velik otpor). Iz inicijalnog testa, 5 su dobili oni koji su i u nižim razredima išli na dodatnu, pa sad vidi da se to dugoročno isplati. Priroda mu je zasad ok, ali već vidim da ga ne privlači mamina struka 
Informatika mu se za početak jako svidjela, a tehnički još nisu imali (po rasporedu je svaka dva tjedna, pa su prvo bili maturalci, pa štrajk, i prođe 1. mjesec bez tehničkog).
Razrednica im je mlada i simpatična, stalo joj je do djece, ali problem je što je ona na zamjeni za bolovanje, ne zna se koliko dugo, i pitanje je što će biti s tim razredništvom. Nitko nije oduševljen takvim spletom okolnosti, ali tu ne možemo ništa.
Ono što ja osobno primjećujem je velik kvantitativni skok, u količini gradiva i sati. Svaki dan ima 6 sati, ponekad i 7 (ponekad ostaje i 8. sat u školi). Udžbenici su bitno drugačiji, nakon onih iz nižih razreda koji su djelovali kao udžbenici za male bedake, sa sličicama i minimalno teksta, odjednom su došli na udžbenike s gusto pisanim tekstom kojeg zaista treba naučiti. Mojem to nije problem, lako pamti, ali mogu misliti kako je djeci kojoj tako izloženo gradivo ne "sjeda" odprve
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma