Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: suncokret

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno suncokret

Pitanje za one koji se razumiju u cvijeće i vrt.
    Imam prostor pored kuće, gdje ćemo nasuti zemlju i zasadizi povrće, cvijeće itd. Još ne znam točno kad ćemo to, jer trenutno imamo nekih bitnijih stvari za obaviti, pa je na čekanju..
    Kupila sam danas jedan prekrasan suncokret u pitaru, i zanima me treba li njega odmah presaditi ili može i tako stajati i koliko dugo. Predpostavljam da je najbolje da bude vani pitar!?
    I još jedno pitanje, dobila sam sadnicu bosiljka u čašici od jogurta. Koliko može tako stajati i koliko često treba zaljevati i kako se konzumira u kuhanju-samo uberem par listića, operem i ubacim u lonac?
    Hvala!

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zar nitko, ko ni ja ne zna što sa suncokretom??

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam čula da se suncokret presađuje... u pravilu se sije sjeme, direktno u zemlju. Jesi li pitala da li je to standardni suncokret (2 m visok, onaj za ulje) ili neki ukrasni srodnik? Patuljasti mogu i ostati u teglu. Ako je pravi, brzo će ti prerasti posudu. Probaj presaditi, nemaš što izgubiti. Može ti on stajati danima, samo ga moraš zalijevati. Ipak, ako ga misliš presađivati, učini to što prije da se biljka ne prilagođava dva puta (seljenje, pa presađivanje) nego sve obavi o istom trošku.

Bosiljak - ista priča. Možeš ga ostaviti u jogurt čašici, ali ubrzo će mu postati tijesno. Presadi u standardnu posudu (najbolje su glinene) za na prozor ili u vrt. To pije dooosta vode, smeta mu suša.

Za kuhanje - pa možeš i tako, ali u pravilu ga treba skosati tj. nasjeckati da otpusti miris. Za pesto i slične stvari treba puno lišća, a ovo na balkonu ti bude obično dosta da čupneš 2-3 lista za na kuhani krumpir (nasjeckati kao peršin) ili za salatu od paradajza i luka s maslinovim ili bučinim uljem. Zakon je uz prženu ribu i slično.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam čula da se suncokret presađuje... u pravilu se sije sjeme, direktno u zemlju.
    To sam mislila treba li odmah u zemlju ili može ostati u teglici dok to ne bude moguće. Pa nemam pojma jel ovo "pravi" suncokret, sad je dug nekih 40-50 cm.Nisam nikog pitala jer kupila sam ga u Kauflandu. Stavit ću ga zasad na balkon, u malo veći pitar jer je ovaj u kojem je, baš mali, pa što bude...

Hvala na savjetima!!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Lotta imamo isti suncokret. Ja sam svoj odmah presadila, pa kako bude. Za sada ne vidim nikakve promjene na njemu. Drži se sasvim dobro.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    Lotta imamo isti suncokret. Ja sam svoj odmah presadila, pa kako bude. Za sada ne vidim nikakve promjene na njemu. Drži se sasvim dobro.
    U vrt ili u veću teglicu?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

U veću teglicu.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    U veću teglicu.
    Da, tako ću i ja.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I moj ukrasni je sad u većoj teglici, pa na suncu. Malo je prvih dva-tri dana klonuo, ali evo jutros su se otvirila dva nova cvijeta. Iako nije baš puno sunca danas. Predivna boja. Baš je pravi "Cvijet kao sunce", razveseli me kad ga pogledam u one žuuuteee latice.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I moj ukrasni je sad u većoj teglici, pa na suncu. Malo je prvih dva-tri dana klonuo, ali evo jutros su se otvirila dva nova cvijeta. Iako nije baš puno sunca danas. Predivna boja. Baš je pravi "Cvijet kao sunce", razveseli me kad ga pogledam u one žuuuteee latice.
    Daa, to je točno, baš se nekako razveseliš kad ga gledaš!!!!

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

imam ukrasni suncokret koji je ocvao,što da uradim da ponovno procvate?
    Molim pomoć

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •