kako mi se sviđaju rasprave na trudnoći i porodu
glede vaginalnih pregleda i svega drugoga, ja živm u hrvatskoj već skoro 10 godina, mijenjala sam nekoliko ginekologa (da ne govorimo o bolničkim ginićima) i više manje su svi bili isti po pitanju informiranog izbora / vaginalne preglede i UZV - nikakvi. svaka čast izuzecima, dva u mojoj županiji i dva u susjednoj i dec it. kad sam odbila raditi vaginalni pregled kod jednog visokog, impozantnog i hvaljenog doktora TOLIKO me izvrijeđao i skoro izbacio iz ordinacije (rekao, je točno 'moje kolege bi vas istog trena izbacili iz ordinacije jer vi niste ginekolog i nemate pravo ništa govoriti...' jer sam samo rekla da ja, hvala, ne želim vaginalni pregled. otišla sam doma u suzama. imam svoje mišljenje zašto se ti pregledi rade i smatram da je to više stvar iskazanje moći nego preventiva, ali to je priča za drugi topic.
kad sam jednom opet (drugog dr-a) vrlo pristojno zamolila da ne želim UZV ni vaginalni pregled dr se sav uspaničio i rekao aha, kao nema frke, i nije znao više što bi radio, jedva je našao onu drvenu trubicu za slušati otkucaje srca i to je bilo to. kao i neke od vas ni ja nisam išla često na preglede ali sam u tom trenutku bila itekako sigurna u sebe i u svoje tijelo, znala puno stvari u trudnoći, bila mi je druga trudnoća i imala debeli sustav potpore van medicinskog sustava, što je reči da sam imala koga pitat ako sam imala neko pitanje koja je stručna i ljubazna te nisam se ni obazirala kad sam poput djevojčice u uredu ravnatelja škole dobila razgovor od med sestre kako sam ... Vrlo često liječnik je jedina osoba sa kojim žena u opće govori o trudnoći tako da na neki način mora ići da bi se uvjerila da je sve kod nje u redu, a zapravo kad maknemo često nepotreban UZV i vaginalni pregled, ostane samo nešto malo što iskreno, ne treba raditi specijalist ginekolog. specijalist je išao predugo u školu da se bavi sa urednim trudnoćama.

Odgovori s citatom
jer me taj apsurd tjera na smijeh iz očaja. Zamislite koliko je teško promijeniti neki ustaljeni postupak? ). Jako mi je naivno misliti da je praksa dobra, zato što je ustaljena. Eto, koji kilometar dalje, ustaljena je neka druga. Ako to nekoga ne navodi na razmišljanje, onda taj zatvara oči pred realnošću.
. Ti valjda ipak provociraš iz zabave?
Zar je vani drugačije? Pa truli kapitalizam vlada svijetom... što je tu neobično?