ovdje je prvi dio.
ovdje je prvi dio.
e ovak za sve iskusne jedno pitanjce, danas bila na pregledu i na povijesti b. piše: ˝portio skraćena, CC uloživ za 1/3 članka˝ - može pomoć - šta to znači, na pregledu sam bila u bolnici i to što piše sam vidla tek kad sam išla doma i gledala šta je napisao tak da nisam niš pitala doca, jedini njegov komentar je bio da me čeka lagan porod šta god to značilo![]()
Sve super. Ako ti nije rekao mirovati,znači možeš raditi što god želiš i možeš,a ono dolje se polako počelo pripremati....
:D baš sam happy, nakon što me doc od početka uvjeravala da ću na carski jer je beba bila poprijeko a doc je bila u uvjerenju da se neće ni okrenuti ( a ipak se okrenula :D ) sretna sam što izgleda da ću nakon već jednog carskog ipak iskusiti i vaginalni porod ( što je svakako puno bolje za moju maternicu a ja imam još kikića u planu )![]()
Draga Taja.st. , samo ti miruj i sve će biti dobro. To sam i ja prošla u trudnoći sa svojim blizancima. Tri mjeseca u bolnici i nisam izdržala do kraja, ali sam prošla najvažniji dio trudnoće. Sve se kasnije zaboravi.![]()
Hvala svima na podršci i ohrabrenjima....bila sam u ponedjeljak na kontroli i kaže doktor koji mi je stavio šav da odlično drži i da nema šanse da to popusti.....kao našalio se da kad on stavi trake da će se prije grlić raspuknit nego šav popustitBebusha se inače naslanja sada glavom na samo ušće al ništa strašno..... i dalje mirovat s tim da smijem bez straha protegnit malo noge po stanu....za nekih 4 tjedna lagana šetnja vani ako bude i dalje sve ok....i napokon sam saznala spol :D opet tatina princeza....moja "mala" Tonka koja je za 27tj 4d napredna...ima oko 1300 grama..a šavove skidamo u 38.tjednu....
Sad mi je srce na mistu!
eto i moje pricice, zavrsila u bolnici u 25 tjednu, imala trudove, bila na tokolizi tjedan dana, pa 14 dana na antibioticima jer sam imala upalu plodne vode, ostala u bolnici sve do 34 tjedna, otvorena sam 5 cm i cekam doma da se nekaj pocne dogadati....doktori prognoziraju da vjerojatno ne bum izdrzala do 37 tjedna....tako da sad cekamo...
pusa svima i drzite se...
imam ja pitanje,bila jucer na pregledu i doca mi naredila mirovanje,
kaze 1čl.c.kanal za prst prohodan do u kavum.
kaze da moram mirovati,recite kak vi koje imate jos djece uspjevate ,jel ja ne znam kak cu uspjeti mirovat...
Rency to znači da smanjiš tempo na minimum. Rano si se počela otvarati, da ne bi išlo dalje uspori.
pa nema mi druge,na zalost nemam nikakvu pomoc sa strane osim mm ,a nis nekak cemo se snaci,ne bi htjela ici u bolnicu nikako i biti tamo na mirovanju :/
Znam da je to teško, koliko god čovjek znao da je to za bebača, ipak teško je prepustiti sve drugima, posebno kad nemaš kome.Rency prvotno napisa
Meni su i u trudnoći i sada kad sam rodila svi nudili pomoć, znaš onu poznatu "ako ti treba bilo što samo zovi". Naravno kad god zovem nitko ne može, tako da te razumijem kako ti je kad ti može samo tm pomoći.
S druge strane to zna ponekad biti i prednost, ti i tm i mir u kući...ako se budete navečer dogovarali za sutra, vidjet ćeš da će ići puno lakše.
Probaj se opustiti jer kakva god bila, teža ili lagana, trudnoća je ipak jedno predivno razdoblje.
Od srca ti želim da prođe što je ljepše moguće do kraja![]()
ma sva sreca da imam dobrog muza koj nas sve pazi,a to sto kazes za prednost da to je definitivno i to me dize ,em si napravimo sami kako zelimo,em si po svome odgajamo djete bez ostalih utjecaja,tak da kad sve zbrojim necu se zalit,sad cu malo usporit i bit ce to vjerujem sve ok,
pepita hvala ti na lijepim rijecima![]()
meni na prošlom pregledu doc. napisao cervixis uloživ za vršak prsta, a neki dan uloživ za jagodicu prsta.
Mislim u 29tj sam i čudno mi je da je već počelo otvaranje. Doma isto teško mirujem uz ovu malu vrckavu od 20 mjeseci.
mislim da ulozivost nije tako strasna!i ja sam ranije bila uloziva i sve je bilo ok, dok mi ne proslom pregledu nije rekla da sam se pocela bas otvarat i da moram mirovat....haha....samo kako?!
mislim da je bitno, da starije dijete ne nosas - to je mene zeznulo!
ja sam trudna 36 tjedna, i prije 5 dana doktor mi je rekao da sam otvorena 1,5cm...je to normalno ili? nije mi ništa rekao da mirujem ili slično....unaprijed hvala