Pokazuje rezultate 1 do 50 od 231

Tema: Kada prvi pregled?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja sam išla sa 7 tjedana i nisu se vidjeli otkucaji pa sam morala doći opet sa 9 tjedana i bez veze se 2 tjedna brinula. Sljedeći put (ako ga bude) neću ići tako rano.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa upravo me to zanima...
    Meni se ne ide svako malo na pregled, pogotovo sada na početku.
    AKo kažete da vas je sa 7 tjedana naručio da dođete sa 9 tjedana opet, onda ću ja pričekati do 9. tj pa tek onda otići.
    Mislim da za ovaj prvi pregled sigurno neću tražiti slobodan dan, a za kasnije ćemo vidjeti.
    Nemam baš namjeru svima pričati, ljudi koji trebaju znati u firmi već znaju (moji najbliži suradnici), ostali će već "vidjeti" kad bude vrijeme....

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I ne razumijem ovo sa pimeno obavjestiti poslodavca...
    Radi korištelja slobodnog dana ili postoji rok kada moram obavjestiti da sam trudna?
    Mislim ovo drugo mi je malo ???? Što ako je ne želim da zna da sam trudna, sve dok se ne bude očito vidjelo da sam trudna'

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Narodne novine broj: 34/2011 23.03.2011.

http://narodne-novine.nn.hr/default.aspx

»10. »trudna radnica« u smislu ovoga Zakona je zaposlena radnica koja o svom stanju trudnoće pisanim putem obavijesti svoga poslodavca, ako ovim Zakonom nije drugačije propisano,

(2) Trudna radnica dužna je u roku od 30 dana od dana obavijesti poslodavcu o svojem stanju trudnoće dostaviti poslodavcu potvrdu nadležnog liječnika specijalista ginekologa o svojoj trudnoći.

Članak 20.a
    (1) Trudna radnica ima pravo na jedan slobodan radni dan mjesečno u svrhu obavljanja prenatalnih pregleda ako posebnim propisom nije drugačije određeno.
    (2) Trudna radnica može, u dogovoru s poslodavcem, pravo iz stavka 1. ovoga članka koristiti i na način da pripadajuće sate radnog dana rasporedi i koristiti višekratno, tijekom više radnih dana u tijeku mjeseca.
    (3) Trudna radnica dužna je poslodavcu pisanim putem najaviti korištenje prava iz stavka 1. ovoga članka dva radna dana prije zakazanog vremena za prenatalni pregled te na njegov zahtjev dostaviti dokaz o toj činjenici.
    (4) Slobodan radni dan iz stavka 1. ovoga članka ili radni sati iz stavka 2. ovoga članka smatraju se vremenom provedenim na radu.«.
    Posljednje uređivanje od Boxica : 02.06.2011. at 08:33

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •