-
Svatko sudi za sebe, no isto tako znam da sada kad sam prošla trudnoću i porod na neke stvari gledam u potpunosti drugačije nego sam prije dok nisam imala nikakvog iskustva.
Moram reći da sam se i u realnom svijetu a i u ovom virtualnom nagledala katastrofalnih "priča" koje su bile uzrokovane preranim odlaskom na pregled, pa se grizlo nokte danima i razbijalo glavu jel će srce početi kucati itd itd, ili konstatacije da je plod odumro i da treba kiretaža - a u stvari je trudnoća bila mlađa nego je to dr pretpostavljao i sreća pa je drugi dr radio uzv prije kiretaže itd itd. Smatram da su takvi slučajevi uistinu nepotrebni jer rade više štete nego koristi jer svi zanemaruju utjecaj stresa na plod trudnice - nitko se ne zamara s time a to ima itekakvog utjecaja na razvoj djeteta. Trudnici ZAISTA ne treba da si grize nokte od živčanluka čekajući neke (možda nepotrebne) rezultate (kojih budimo realni kod nas u hr ima na pretek). O tome se ne razmišlja a trebalo bi jer to ima itekakav utjecaj na dijete.
Koliko žena otrči kod ginekologa iste sekunde kad posumnja na trudnoću, i onda kad doktor kaže "nema još otkucaja srca, nema razloga da se ne pojave, no dođite za xy tjedana da budemo sigurni da je sve ok" - jel vi mislite da će ta trudnica biti spokojna u svojoj trudnoći i ne razbijati glavu jel srce kuca ili ne dok to ne vidi? Pa da je kuler neznam kakav, takav komentar joj se ne može ne urezati u mozak. A to je samo jedna u nizu od klasičnih (nepotrebnih) rečenica izrečenih u ordinacijama, koje htjeli ili ne, strašno uznemiruju trudnice.
A da ne pričamo o količini UZV pregleda.. preporuča se 2-3 max u 9 mjeseci. Koliko ih mi imamo? mali milion. Ode se odmahj (dok srce ne kuca), pa onda za par tjedana da se vidi jel kuca - i hop, to su već 2 komada. Itd itd itd.. A to sve ima utjecaja i na dijete i na trudnicu. Potpuno nepotrebno po mom mišljenju. Kada bi barem bilo više ginekologa koji bi imali holistički pristup trudnoći, a manje se trudili prodati uslugu pod svaku cijenu - tada bi to bilo puno bolje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma