Pokazuje rezultate 1 do 50 od 231

Tema: Kada prvi pregled?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Anchi76, slažem se, donekle, s tobom. Nakon svega šta mi se dogodilo, često razmišljam da sam trebala još malo čekati, da bi možda...ma, ne znam, opet s druge strane, teško je donijeti odluku koja je kontra svim mišljenjima doktora (pogotovo u stanju u kakvom je tada tvoja psiha)...a ne mogu ni pomisliti da su krivo očitali uzv. I ja sam pitala da li mogu čekati, da se očistim sama (mada sam čitala da ni to nije dobra opcija jer može trajati tjednima, pa te to psihički ubija), ali rečeno mi je da je bolje odmah intervenirati, nego da se, ne daj Bože, nešto zakomplicira.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ribica1505 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam pitala da li mogu čekati, da se očistim sama (mada sam čitala da ni to nije dobra opcija jer može trajati tjednima, pa te to psihički ubija), ali rečeno mi je da je bolje odmah intervenirati, nego da se, ne daj Bože, nešto zakomplicira.
    Boriti se sa ovakvim sistemom nije uopće lako.. pod krilaticom "bolje da mi XY nego da se nešto zakomplicira", radi se neviđeni presing na ženu da prihvati to što joj se nudi, jer TKO zna što će se dogoditi ako ne prihvati. Čisto sijanje straha da ne bi bilo nedoumica i propitivanja. A najveći presing takve vrste se radi u trudnoći i na porodu. Sve oko nas su primjeri gdje se rade vaginalni pregledi (jer bolje da mi vidimo nego da se zakomplicira) - na stranu to što vaginalni pregled može zakomplicirati trudnoću - taj dio se jednostvno previdi, kao i prokidanje vodenjaka, inzistiranje da žena leži, davanje dripa itd itd itd Lista je nažalost beskonačna.

I sama sam to sve prošla u prvoj trudnoći i porodu. I naravno da mogu shvatiti svaku ženu kojoj se teško oduprijeti sistemu(bijah u tim cipelama), no zaista je tužno da baš moramo lupiti glavom u zid (osjetiti na svojoj koži koliko je loše to na što nas forsiraju), da bismo se u sljedećoj trudnoći oduprijele i rekle "ne hvala".

Zato ja imam potrebu reći to sve mamama, žalosno mi je da i one moraju baš sve to loše osjetiti na svojoj koži, možda će neke uspjeti na osnovu loših tuđih iskustava reći "ne hvala" - i svaki takav slučaj je veliki uspjeh

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •