Moja frendica živi u UK. Obje trudnoće je žalila što nije u HR da može popričati s doktorom kad god to poželi. I ja to poštujem i razumijem.
Druga živi nomadskim životom, ne znam koliko puta je bila ne pregledu tijekom trudnoće (i da li je uopće), a rodila je u šatoru usred šume u Istri. Beskrajno joj se divim i poštujem njenu volju i snagu da je rekla ne sustavu.
Obje su odrasle fakultetski obrazovane žene, čvrsto na svom životnom putu, imaju potporu svojih muževa. Samo su dijametralno suprotne... i neobično... i jedna i druga su imale problem sa sustavom, svaka na svoj način.Sve je stvar stava, preferncija i želja... a ponekad naši unutranji strahovi prerastu želje, pa popustimo. I to je ljudski.
Na početku trudnoće sam sanjala o porodu u vodi. Sad ću biti sretna ako sve bude ok na carskom.Sve je relativno... Da nema moderne tehnologije nikad ne bi znala da su mi miomi toliko narasli da imam dijagnozu mioma previa, odnosno da su se ispriječili na bebinom prirodnom putu prema van. Kako su u prošlosti završavali porodi žena s takvom ili sličnom dijagnozom? Sad imam vremena upoznati se s tim, za mene grozim pojmom "carski rez", prihvatiti ga i na svoj način se pripremiti na njega. I biti mirna s tim. Puno bolje nego da mi u zadnji čas kažu: hitno na carski! Trauma bi bila puno veća.
MD je pred 50 godina rođen na carski, polumrtav... nakon 48 sati forstiranja prirodnog poroda. Spašeni su u zadnji čas. Da je bilo uzv-a to se ne bi desilo.
Možda će ovaj filmić bolje reći što želim naglasiti http://www.youtube.com/watch?v=3JgbE...=youtube_gdata
Ispričavam se, možda nije mjesto za takav filić, šaljiv je, ali pogađa bit (osim zadnjeg dijela gdje se spominje račun).![]()
Mom homeopatskom lječniku dr. Šimetinu vjerujem više nego svim lječnicima opće prakse... ali ima situacija kad holistička medicina jednostavno nije dovoljna. Jer svijet u kojem živimo nije holistički. Jer voda koju pijemo nije holistička. Jer gazimo po asfaltu umjesto po travi...
Da, vanjski faktori su privid... ali to znaš ti Anchie i možda to živiš, to znam ja... ali to ne živim... ali velika većina ni ne ne sanja o tom prividu... no to je već za u Kutak za filozofski trenutak.