Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
Da li neka trudnica može li ne može bez tehnologije... da, objektivno možda može, ali ne nužno... Ali će možda biti mirnija i opuštenija s njima, ako se radi o takvoj strukturi osobe. Ili bez njih, ako se radi o drugačijoj strukturi.
Po meni je taj mir izuzetno važan. Svi znamo da se energija, raspoloženje, vibracija (nazovi kako hoćeš) majke prenosi na bebu i izravno utječe na nju. O tome pričam.
ovo je ključno. Zbog čega naše žene nemaju taj mir bez tehnologije? Ja bih rekla zato što je naš sistem tako posložen i to se smatra normalnim. Da žena odrasta u nekim drugim uvjetima, ne bi joj palo na pamet ići kod dr u 6. tjednu i tražiti UZV. To zaista vrlo zavisi od kulture i odgoja.

Da ne govorimo o pitanjima koja se postavljaju trudnicama i mamama:
Čim posumnjaš na trudnoću - jesi bila kod ginekologa? kao da je nemoguće biti trudan bez potvrde ginekologa
Kod ginekologa - Aha, vidim plod, srce ne kuca, valjda će početi kucati za koji tjedan.. (naravno da hoće, i ako ne bude, što TI kao ginekolog možeš s tom informacijom - apsolutno NIŠTA)
Kojeg spola je dijete? - dakle tko ne zna, magarac (da ne govorimo o tome da je ne etično koristiti UZV za saznavanje spola - druga priča)
Jel te strah poroda? - ak se do tada nisi bojala, pa nema šanse da nakon te rečenice ostaneš ravnodušan "sigurno oni znaju nešto što ja znam"
Jel imaš mlijeka? - aha znači moguće je ne imati (yeah right ), to što se zovemo sisavci i što imamo sise - to naravno nema nikakve veze sa sisanjem
itd itd itd

Da odrastamo u kulturi u kojoj se slavi trudnoća, porod i dojenje - pogled trudnice na sve to bi bio puno drugačiji i ona bi se sigurno bolje osjećala sa svojim tijelom nego što se osjeća u našoj kulturi gdje se vjeruje isključivo tehnologiji a sve ostalo je na liniji nemogućeg.