Citiraj Shanti prvotno napisa Vidi poruku
Ispričavam se što sam pitala ono na što ste 1000 puta odgovorili jer nisam čitala postove u ovoj rubrici, osim onoga što me se, na neki način, ticalo. Mislim da bi svejedno korisno bilo, za sve one koji će naići na ovu, a ne na te druge teme, staviti linkove na neka istraživanja.
I ja sam pobornica Cum grano salis. Svatko bi trebao biti informiran, pa na temelju informacija donijeti odluku za sebe. Zato sam postavila pitanje. Uvjerena da "imate pri ruci" link na istraživanje o konkretnim mogućim posljedicama (čestih/prečestih) uzv pregleda. Jer mnogi će informacije potražiti baš u ovom topicu.

Na ova dva linka koja si stavila može se pročitati (na jednom) da su rađena malobrojna istraživanja o fizičkoj sigurnosti uzv i da još ne postoje sigurna saznanja o njegovom utjecaju na majku i fetus, te (na drugom) da su "u tijeku su široka ispitivanja koja istražuju njegova djelovanja na genetsku strukturu, razvoj fetusa, hematološka i vaskularna stanja, imuni sustav itd. Budući da je to istraživanje tek počelo, prerano je izvlačiti konačne zaključke."

A propos "nemoj se ljutiti" na početku posta... Tvoj me odgovor nije naljutio. Na ovom forumu sam okruglo 5 godina, oni koji me ovdje znaju (doduše, na Trudnoći mi je uglavnom, nažalost, posve nepoznata ekipa) sjetit će se vjerojatno da nisam provokatorica i da nikoga (barem se nadam) nikada nisam uvrijedila ni povrijedila u rubrikama koje su mi bile mjesecima "domaće" (Prije začeća, potom Potpomognuta oplodnja, a onda sam dodala i Posvajanje) niti ikome odgovorila "bezobrazno".
Ne sjećam se da je itko u tim rubrikama koje sam detaljnije pratila na ičije ma i na najblesavije i tisuću puta postavljeno pitanje odgovorio na način na koji si odgovorila na moje, postavljeno u najboljoj namjeri (dobivanja informacija, ne samo za sebe nego i za sve one koji/koje će sljedećih mjeseci i godina otvarati ovaj topic u potrazi za informacijama prije donošenja svojih odluka). Možda i je, možda ja samo na to nisam naišla, pa mi se Rodin forum tolike godine čini kao ugodno, "domaće" mjesto na kojem mogu saznati "sve" što me zanima... Nisam ljuta, u stvari... razočarana sam, možda tim više što si administratorica ovoga foruma.

Shanti, i ja te debelo potpisujem!! (osobito nakon ponovog anchinog javljanja koje je moglo ukljucivati bar neki oblik isprike nekome tko se UVIJEK fino i kulturno ponasa te nesebicno i strpljivo odgovara drugima bez obzira na to koji je put to pitanje postavljeno!)