Citiraj krvavica prvotno napisa Vidi poruku
stvarno ovisi kakav stav žena ima o trudnoći... ako je ženi željena trudnoća, naročito prva, od silnog uzbuđenja i nestrpljivosti većina će ranije otići na prvi pregled. da zadovolji svoju znatiželju, ako ništa drugo. jer nismo sigurne u sebe, niti u testove. a onda dolazimo do toga da ima zaista dosta žena koje imaju implantacijsko krvarenje ili krvarenje bezvezno neko u tim prvim tjednima trudnoće ili neobjašnjive, nespecifične bolove koje (eto) nisu nikad prije iskusile pa što zbog straha, što zbog nagovora ljudi oko njih odlaze na pregled da se umire, da upitaju stručnu osobu da li je sve u redu unutra, postoji li kakva patologija...

znam da ćete vjerojatno reći da do cca 12 tjedna priroda odradi svoje pa nije niti potrebno pregledavati se prije jer ako nešto ne štima, tako i onako će tijelo napraviti što treba. a i ako se i utvrdi da nešto nije u redu, ginekolog opet ne može ništa napraviti osim preporučiti kiretažu.

Eto mog odgovora da se možda "opravdam" zašto sam išla tako rano.Prva trudnoća mi je...dugo željena i očekivana i kad sam napokon pišnulatest, jednostavno nisam mogla vjerovat na svoje oči da je to to!!!I stvarno mi je i definitivno trebala potvrda od doktora da to jest to.

A i malo sam se preračunala u tjednima tako da i nije baš "tolko" rano kak sam ja mislila.Po njihovoj računici je 7+1, a po veličini ploda 6+4, al uglavnom više nego sam mislila.