Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
ovo je več postala burna rasprava, no mene zanima jel netko od vas medicinar, sestra, primalja, doktor?
da jednostavno obrazloži vaše nedoumice i probleme te, da odgovor, zašto da ili ne vaginalni i zašto UVZ
I što bi to značilo u ovoj raspravi? Koliko vidimo ima kod nas ginekologa koji priznaju da su vaginalni nepotrebni i pre rizični, a ima ih i koji ih smatraju nužnima. I što ćemo sada da se javi ikoja od tih strana? Više bismo vjerovali da je to nešto u što vjerujemo istina?

Mi koji zagovaramo promjene u našem sistemu, zagovaramo ih ne zato što eto mi mislimo da bi to tako trebalo biti (a niti smo primalje, niti ginekolozi), nego ih zagovaramo zato što su svjetski poznati autoriteti na tom pollju tog mišljenja i zato što su neke stvari dokazano loše.

Samo što je uvijek slučaj - sistem je prespor. Evo kod nas se već događaju promjene (ima ginekologa koji rade u skladu s tim novim preporukama ), samo što ih je malo i što je taj proces užasno spor.

Zato postoji ovaj forum, za edukaciju, za propitivanje i za eventualno ubrzavanje tih promjena time što ćemo ih same zahtjevati za dobrobit nas samih i naše djece