No hard feelings, no naivno razmišljanje. Ok, da to je moguće vrlo lako riješiti kog gina koji i sam tako razmišlja. No kod ginekologa kojem je to rutina, to mogu reći ja koja sam miliion posto sigurna u štetnost istih i koja sam spremna promijeniti gina ako ne poštuje moje želje, no baš kao što si rekla "nova ushićena trudnica" će vrlo vjerojatnije vjerovati ginekologu ako joj on na taj prijedlog kaže "da je ipak dobro da se to radi, da ne bi nešto pošlo po zlu". Misliš da će ona preuzeti odgovornost na sebe i reći mu "ne ne, ja ipak ne bih", a on na to reći "ako inzistirate onda nećemo, no sad se stvarno nadamo da se neće dogoditi neko zlo" - otprilike moj scenarij u jednoj situaciji. I što reći na to? Pressing je ogroman, a da ne govorimo o osjećajima koji se javljaju kod te mame. Umjesto da joj se da podrška, još joj se soli jer se usudila suprotstaviti sistemu.
To što je ona oduševljena je apsolutno normalno. No svaki etičan doktor će joj pojasniti da je ok biti ushićen i sretan i da ima dobar razlog za sreću, no da njena želja da vidi dijete nije dovoljan razlog za rađenje UZV-a. Ok je konstatirati trudnoću, no više od toga je too much.ako se vi osječate dobro, da neče radit UVZako vi to ne želite ili nije potrebno, no recite mi koja prvorotkinja neče žurit na pregled i s nestrpljenjem čekat UVZ da vidi to malo biče koje raste u njoj i s ponosom ju svima pokazuje!
Naravno da je potreban! No potreban je u specifičnim slučajevima. Definitivno nije potreban svaka 3-4 tjedna. O tome mi pričamo.nije bit u otplačivanju UVZ, jer da nije potreban sigurno ga doktori nebi imali!
Misliš da bi se išta bolje osjećala da je ponudio uzv i da je bilo (ili se činilo) sve ok, a kasnije se nešto dogodilo? Tko je onda kriv? I bi li toj mami bilo išta lakše? Misliš da si ne bi postavljala pitanja da li je mogla napraviti nešto da to spriječi? Ili možda pitanja da li je tim UZV-om možda slučajno unešena bakterija koja je uzrokovala preuranjeni porod?no kako bi se osječale da taj isti doktor vam ne ponudi il ne napravi UVZ a kasnije se ustanovi da nešto ne štima, bi li krivile sebe što niste pristale il bi krivica spala na doktora???

Odgovori s citatom