-
Osoblje foruma
kako mi se sviđaju rasprave na trudnoći i porodu 
glede vaginalnih pregleda i svega drugoga, ja živm u hrvatskoj već skoro 10 godina, mijenjala sam nekoliko ginekologa (da ne govorimo o bolničkim ginićima) i više manje su svi bili isti po pitanju informiranog izbora / vaginalne preglede i UZV - nikakvi. svaka čast izuzecima, dva u mojoj županiji i dva u susjednoj i dec it. kad sam odbila raditi vaginalni pregled kod jednog visokog, impozantnog i hvaljenog doktora TOLIKO me izvrijeđao i skoro izbacio iz ordinacije (rekao, je točno 'moje kolege bi vas istog trena izbacili iz ordinacije jer vi niste ginekolog i nemate pravo ništa govoriti...' jer sam samo rekla da ja, hvala, ne želim vaginalni pregled. otišla sam doma u suzama. imam svoje mišljenje zašto se ti pregledi rade i smatram da je to više stvar iskazanje moći nego preventiva, ali to je priča za drugi topic.
kad sam jednom opet (drugog dr-a) vrlo pristojno zamolila da ne želim UZV ni vaginalni pregled dr se sav uspaničio i rekao aha, kao nema frke, i nije znao više što bi radio, jedva je našao onu drvenu trubicu za slušati otkucaje srca i to je bilo to. kao i neke od vas ni ja nisam išla često na preglede ali sam u tom trenutku bila itekako sigurna u sebe i u svoje tijelo, znala puno stvari u trudnoći, bila mi je druga trudnoća i imala debeli sustav potpore van medicinskog sustava, što je reči da sam imala koga pitat ako sam imala neko pitanje koja je stručna i ljubazna te nisam se ni obazirala kad sam poput djevojčice u uredu ravnatelja škole dobila razgovor od med sestre kako sam ... Vrlo često liječnik je jedina osoba sa kojim žena u opće govori o trudnoći tako da na neki način mora ići da bi se uvjerila da je sve kod nje u redu, a zapravo kad maknemo često nepotreban UZV i vaginalni pregled, ostane samo nešto malo što iskreno, ne treba raditi specijalist ginekolog. specijalist je išao predugo u školu da se bavi sa urednim trudnoćama.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma