Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
A ja se jako nadam da se nećemo vraćati u prošlost kada su trudnoća i porod bili lutrija, koja je prečesto završavala fatalno, za jedno ili oboje.

I da će liječnici i tehnologija i dalje omogućavati što većem broju žena da postanu majke. I one koje ne mogu zanijeti i one koje teško održe trudnoću i one kojima se odjednom zakomplicira i one koje zbog vlastite bolesti ne bi smjele...

A onih par koje ne žele sve to, neka se drže svojih načela i duboke nade da će sve proći dobro.

I ne dirati što je stečeno, neka liječnika, neka UZ. A dogovor se uvijek može postići.
Slažem se. U mojoj su obitelji u prošlosti žene i djeca umirali na porodu. Neometanim i neinterveniranim.

A "cijeli život je lutrija" mi je već stvarno deplasirana izjava, koju smo već prožvakali ne znam koliko puta. Da, ljudi na cesti ginu, ali zato vežemo i sebe i djecu u autosjedalicama (opet primjer napisan po ne znam koji put) i nadamo se najboljem, ne vozimo se nevezani jer je "cijeli život lutrija", pa eto, svejedno.
Žene neka same odlučuju kad će prvi put posjetiti liječnika u trudnoći. Ja osobno sam išla čim sam saznala da sam trudna i u mom slučaju se to pokazalo dobrom odlukom. Neću zbog toga tvrditi da je to ispravan način, ali neću ni uvjeravati druge da na pregled treba ići kasnije.