Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
ali ipak, što sa onim ženama koje bi i dalje željele voditi trudnoću (iako je uredna) kod ginekologa
da li bi one imale na to pravo?
ili kod ginekologa idu samo rizične trudnoće?
U državi Ontario u Kanadi žena bira gdje će ići na preglede u trudnoći i žene mogu birati primalju, liječnika opće medicine, specijalistu porodničara ili specijalistu porodništva i ginekologije s time da ako su kod jedne od ove prve dvije imaju pravo ići na preglede kod zadnje dvije opcije kad god to žele ili kad se pokaže neki razlog zašto bi to bilo potrebno.

U Britaniji u principu odlaze kod liječnika opće prakse ili primalje, s time da se konzultira sa liječnikom specijalistom kad i ako to postane potrebno; žena može zahtjevati da želi u određenom trenutku kod specijaliste ali glavnu brigu odn. papirologiju vodi liječnik opće prakse ili primalja.

U oba slučaja mislim da se vode sa time što je racionalno odnosno čiječnik specijalist će te primit jednom ali ne redovito osim ako je to potrebno iz zdravstvenih razloga.

Moja mama je primjerice sve za tri svoje trudnoće (u Torontu) odlazila kod našeg liječnika obiteljske medicine, i mi kao djeca smo išli k njemu. Jednom kad je bila trudna sa mlađim bratom sjećam se da je išla kod specijaliste na kat iznad našeg dr-a i onda se vratila dolje sa nalazom. Liječnik ob medicine ju je došao obići u rodilištu nakon poroda jer je to tamo praksa.