Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
pa zar naše primalje nisu dovoljno edusirane?
ginekolozi nisu na raspolaganju kad je zaista potrebno?
ja neznam kud i kod koga se vi ljiečite al moj ginekolog je meni odličan !
uvijek se s njim mogu razgovarat kaj god hoču, doči do njega kad hoču i uvijek se dogovorimo kad i kako čemo radit!
i da nije bilo mog ginekologa mene danas sigurno več nebi bilo s vama!
zato drage moje mijenjajte ginekolge ako niste zadovoljne s njima a ne cijelu proceduru zdravstva!!!
Suzdržavam se da ne pišem, ali me sad prsti jako svrbe.
Nedavno sam bila s frendicom iz Slovenije i njenom mamom, pričala sam kako se ne mogu odlučiti u koje rodilište, da ni najrađe otišla u Feldbach ili Podobniku i platila veliku lovu samo zato da osiguram ono što osjećam da moje djete treba: neodvajanje! Žene su me blijedo gledale i rekle da je to u Sloveniji standard bar 30 godina. Koliko smo daleko od njih? Pola sata od centra Zagreba! I 50 godina u glavi.

Možda su primalje educirane, ali ih nije briga!!! (Čast iznimkama koje se lavovski bore!) Ginekolozi na raspolaganju? Da, meni je moja privatna ginekologica na raspolaganju 24 sata na dan, ali socijalac uvijek preko volje napiše recept ili uputnicu jer "nisam njegov pacijent". A dobiva glavarinu za mene svaki mjesec. Kad ode na godišnji zamjena me jedva primi. A prije nego sam zatrudnila me nije vidio. Želiš promijeniti socijalca? Ne može, svi su puni. Budi sretna da ga imaš!

Bivša privatna ginekologica me poslala odrđenom ginekologu na SD i rekla: honorirajte ga, isplatiti će vam se! Helou?! Što moram drmnut soma eura na stol da bi propisno napravio carski? Ili 500 eur za prirodni porod? Alo... pa svi znamo koliko što košta po našim bolnicama. I još većina ljudi podmazuje taj sustav... sindrom bijele kute. Fuj.
Sreća... mogu si priuštiti normalnu ginekologicu u normalnoj poliklinici gdje me tretiraju kao ljudsko biće. A što sa svim onim trudnicama koje ovise o likovima poput mog socijalca koji ima stol iz valjda 1958. I nema uzv?

Pa da ne treba mijenjati proceduru zdravstva?!
Moja frednica 2 tjedna pred terminom izgubi bebu zbog abrupcije placente jer je doktorica bila nezainteresirana... Jer ju je prvi put vidjela, jer je bila pacijent drugog doktora pa se nije htjela miješati! Alo....? Ne, ne treba mijenjati proceduru, treba srušiti! I to ne proceduru, nego sustav!