-
Danci_Krmed, ako znaš što želiš neće te doktor prisiliti na ništa. Ja nisam željela ni mjerenje nuhalnog nabora, ni triple test, ni amnioskopiju. Zato što znam što se tim pretragama saznaje, a ja to saznanje nisam željela.
Točno je da je znanje najvažnije, ali moraš priznati da većina žena to znanje nema. Gdje će doći do njega? Na forumima nedovoljno, jer uglavnom čitaju ono što svakome paše. Kad sam pokušala reći da nema smisla u tim silnim pretragama, jer se ništa ne može ako se i pokaže da rezultati nisu dobri, svi poviknu i počnu pričati da su to vjerske zablude. Nema veze s vjerom, ima veze sa sigurnošću da želiš bebu.
Na preglede mora ići mama da vidi da je njeno tijelo zdravo i sposobno održati trudnoću do termina i sigurno roditi.
Ne morate se slagati sa mnom, ali beba neka bude na miru i raste sve do poroda. Lijepo je čuti otkucaje i vidjeti kako maše iz trbuha, ali čemu je to mami potrebno. Lupa mala lupalica punom parom, i pokazuje mami da je u redu. Ionako nema ničega što se može napraviti ako bebino srce prestane kucati prije poroda, ako nisi tik do operacione sale.
Sve smo mi drugačije, svaka želi drugi način vođenja ( ili nevođenja) trudnoće i na svakoj ponaosob je da odluči sama. Bez pretjerivanja, ni premalo, ni previše pregleda, jer krivnja koju osjećate ako je pođe po zlu je enormna i nikome je ne želim.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma