Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Neposluh

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tanja, pokušaj ga nešto ranije pospremiti u krevet. Kod mnogih, pa i kod mene, su večeri kritične, jer su djeca već umorna. Umor lako prijeđe u euforiju ili u svađu. Što se tiče ovih oblika privlačenja negativne pažnje nekad je najbolje ignoriranje, a kad mi to zbilja smeta, stavim to do znanja. "Neću" i "boli me briga" spada u folklor; moja kći npr. redovito odgovara "neću" dok se diže i čini to što joj je rečeno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Tanja, pokušaj ga nešto ranije pospremiti u krevet. Kod mnogih, pa i kod mene, su večeri kritične, jer su djeca već umorna. Umor lako prijeđe u euforiju ili u svađu. Što se tiče ovih oblika privlačenja negativne pažnje nekad je najbolje ignoriranje, a kad mi to zbilja smeta, stavim to do znanja. "Neću" i "boli me briga" spada u folklor; moja kći npr. redovito odgovara "neću" dok se diže i čini to što joj je rečeno.

Ja ću slaviti kad dođemo do tog stupnja... Moj mlađi kaže "naravno, svakako, odmah... nema problema" ali NE čini što mu je rečeno (npr. ne ustane iz kreveta) pa ga treba pet puta podsjetiti.

Trebala bih ga ostaviti da spava i ne ode u školu, da osjeti posljedice svog ponašanja, ali znam kako bi to izgledalo - taj bi odjurio bez doručka zadnji čas, a mene bi učiteljica zvala da mu je zlo...

Bit će veselo slijedeće godine kad on više ne bude u boravku. Morat će naučiti da se ne može oslanjati na mamu da ga budi, tjera, priprema doručak i sl. Ajooooj.... Za sad se još nadam da će me dijete ipak ugodno iznenaditi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •