Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Mi smo malo hipotoni. Sada će osam mjeseci, još ne sjedi, a puzanje je gmizanje.
Dobili uputnicu, a u Klaićevoj bi došli na red tek u travnju.
Bili kod privatnice, pokazali nam vježbe. Fizijatrica par puta naglasila da ne vidi nikakve patologije, da je to kod nas (jer sam i ja hipotona) genetski / socijalno uvjetovano. Jutros pokušavam. Mala se ne da. Odmah u plač.

Nemoj brinuti previše, pgotovo jer fizijatrica ne vidi ništa problematično. Moja starija cura nije ni isto sjedila s 8 mjeseci, to je neki prosjek ne znači da baš svi moraju. Tek s 9 je mogla samostalno sjediti, a s 10 se posjela sama. Prohodala klimavo s 14,5. Isto je bila lagano hipotona. Sad ima 8 godina, savršeno ravno sjedi i stvarno nema nikakvih problema. Jedino ima dosta slabe ruke i to se vidi u usporedbi s djecom na igralištu i na tjelesnom. Trenira plivanje i ividi se da je ojačala.

Mlađa mi je sve radila u zaostatku od pol mjeseca u odnosu na seku, ali ona je mjesec dana ranije rođena. Nije bila ni približno toliko "mlitava", općenito je puno čvršća i jača. Ali je puno, puno manje gipka. Dok starja može napravit špagu bez problema i saviti se u leđima da si stopalima dodirne glave, mala ne može to ni blizu

Tak da bih ja rekla da tu genetika ima puno veze.