Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Piletina - pizza

  1. #1
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno Piletina - pizza

    potrebni sastojci:
    pileći file
    šunka za pizzu
    neki tvrdi sir (edamer ili slično)
    vrhnje za kuhanje

    pileći file izrezati na što tanje šnicle
    posoliti i staviti malo vegete
    uzeti protvan i malo ga nauljiti
    na protvan poslagati piletinu
    gore staviti šunku za pizzu
    preliti s vrhnjem za kuhanje
    staviti u zagrijanu pećnicu
    kad je napola pečeno izvaditi protvan van
    naribati sir
    ponovo vratiti u pećnicu
    peći dok se sir fino ne zapeče

    Jednostavno a jako jako fino!
    Upozorenje: piletinu nemojte previše začiniti jer su tu još i šunka i sir koji daju okus!

  2. #2
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Evo ja sam jučer kuhala po tvom receptu i bilo je super;napravila sam još rižu s povrćem i zelenu salatu i mljac

  3. #3

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    173

    Početno

    Stvarno je super!!!

    Brzo gotovo i zasitno da umreš. Definitivno jedan od recepata koji ću češće raditi!!!

  4. #4
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    Baš mi je drago da vam se sviđa! Ja ovo obično radim kad mi se iznenada najave gosti. MM trkne do dućana, kupi sve što treba, ja nabrzinu posložim sve u protvan i puknem u pećnicu. Kad izvadim iz pećnice, izgleda super (kao da sam kuhala cijeli dan), stvarno je kalorično i zasitno pa ne moram kuhati hrpu hrane a sve u svemu nije niti skupo.

  5. #5
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    znaci ne treba se file prije pecnice malo preprziti na tavi?
    ja sam tako radila i isto mi je mmmukusno.

  6. #6
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Ja ga nisam,samo sam ga malo "istukla" batićem za meso,mada nije ni to potrebno.

  7. #7

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Išla sam to raditi na staru godinu i nije baš dobro ispalo. Stavila sam 2 dl vrhnja za kuhanje na 1/2 kg piletine. Vrhnje se pretvorilo u žućkastu vodicu po kojoj su plivale bijele mrvice usirenog vrhnja. Piletina se nije ispekla nego skuhala u toj vodici i plivala je u toj vodi ko u juhi. Kad sam MM poslužila to na stol tako me je pogledao ka da nisam sva na broju. Nakon ručka sam izlijala tu vodicu van i još malo zapekla, ali nisam baš popravila stvar. Ma neznam, očito sam stavila previše vrhnja ili vindijino vrhnje nije dobro za to. :?

  8. #8
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    Uh, očito previše vrhnja. Ja ga stavim malo, tek toliko. Obično za moj srednji protvan kupim ono najmanje vrhnje, čak ga i ne stavim cijelog.
    Tada ništa ne pliva, nego se to vrhnje fino zapeče.

  9. #9
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    roza, daj stavi nekakave omjere; bar okvirno, koliko čega otprilike ide...meni je to ovako SF :/

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    od vindije vrhnje je koma,onak je sirasto ja sam jednom sijeli ručak uništila sa njim

  11. #11
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    koliko dugo se cca mora peci dok ne bude na pola peceno?

  12. #12
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ja sam pravila neki dan, ali opet nevjerna prvo isprigala na naglo na tavi.

  13. #13
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    a uz przenje, koliko dugo u rolu?

  14. #14
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    sat vremena.
    bude mekano ko pjesma.

  15. #15
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ili se ipak kaze ko pjena

  16. #16
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    sat?? :shock:
    ja mislila 15-ak minuta

  17. #17
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    ja sam danas pravila i super je
    stavila sam vise od 2 deci dukatovog vrhnja za kuhanje i meni je bilo fantasticno

  18. #18

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja sam meso prvo prepekla na tavi jer volim da je reš.
    gore stavila pršut,zalila sa 1dcl vrhnja na pola kg mesa i pekla 15-ak min,dodala sir i još kojih desetak minuta ostavila u roli.
    bilo je mljac!

  19. #19
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Još jedna veeeeelika pohvala za ovaj recept!
    Na 400 g pilećih prsa stavila sam 100 g šunke za pizzu i podlila sa 2 dl vrhnja za kuhanje brzo & fino by Dukat. Zapekla sam 15 minuta i potom naribala 100 g sira Edamca, posipala s origanom i zapekla još 20 min na 200 C.
    MM je bio oduševljen. Uz to sam skuhala rižu i začinila je samo s maslacem i peršinom i zelenu salatu. Jako fino i jednostavno!

  20. #20
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Radila, ali nisam imala šunke, pa sam stavila na 500gr filea 250 gr šampinjona, i tu malo zeznula, jer su šampinjoni pustili vodu i malo zgrudali vrhnje, ali je na kraju bilo fino jer je bilo malo toća koji sam stavila preko riže. Naravno nakon 30 min pečenje stavila ribani sir.
    Ide u moju knjigu recepata.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    ja radim nešto slično ovom receptu
    pileći file malo prepećem na tavi i stavim u protvan prethodno malo namašćen.Stavim na file šunku ili pršut,puno sira i na to sve kiselo vrhnje u količini da prekrije sve prethodno navedeno.Zapečem i voila nije loše uz to skuhati u slanoj vodi krumpir narezan na ploške (ne skuhati do kraja) i onda staviti prvo njega u protvan,a na njega meso,nareske i vrhnje

  22. #22
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    meni je ispalo ko brigiti. Evo upravo smo smazali, ali nije to bilo to. Nešto je falilo :?

  23. #23
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ja sinoc red puretine, pa nakon pola sata red tikvica na tanke ploske pa nakon 15 minuta jedno vrhnje tete lidije i nariban sir. pa jos 15 minuta.
    mmmmmm, probajte s tikvicama.

  24. #24
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj Romina prvotno napisa
    od vindije vrhnje je koma,onak je sirasto ja sam jednom sijeli ručak uništila sa njim
    Slažem se s tim... od njega mi svi umaci budu grudičasti :/

  25. #25

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Ja sam skužila da za kuhanje trebam uzeti međimursko ili đurđevečko vrhnje i to mm bar 20%. Ova vrhnja od 12 % m.m. se skroz usire, a ovo vrhnje za kuhanje s kojim sam radila ovu piletinu je ispalo strašno. Sama vodica.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •