Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Operacija kile

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Operacija kile

Sin mi ima 4 mjeseca i za 15 dana ide na operaciju preponske kile.
    Ima li tko iskustvo za podijeliti?

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nitko?

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Moj sin je bio na operacji preponske kile sa nekih 15 mjeseci mislim. Moram priznati da je on operaciju podnio daleko bolje nego ja koja sam preplakala u strahu cijelu operaciju. Trajala je kratko, možda 45 min od kad su ga odnijeli iz sobe, pa do povratka. Na povratku se počeo buditi iz anestezije i to je jedino bilo gadno jer je pokušavao iščupati infuziju i bio malo pogubljen, ali kad se smirio, ponovno je odspavao i probudio se kao da ništa nije bilo. On je znači bio veći od tvog sina i već je hodao, tako da se par sati poslije operacije ustao u kinderbetu, igrao se, ma sve normalno. Ja sam ga smirivala dok mi doktor nije rekao da pustim dijete na miru, ako može hodati, neka hoda. Njega je jedino bolilo kad piški jer su mu na operaciji prevukli kožicu, pa ga je to peklo, tako da je bilo vrištanja svakih par sati, možda dva dana. Kući smo koliko se sjećam išli sutradan. Malo sam pazila da se baš ne napreže previše, da ne trči, i to je to. Kao što rekoh, tvoj je još mali, pa će ti možda biti lakše zbog toga.
    Kako to da idete tek za 15 dana? Mi smo išli par dana nakon što je dobio kilu (bili smo četvrtkom kod kirurga, a u ponedjeljak išli u bolnicu na pripremu, utorak operacija) i još je doktor rekao da ako primjetimo čudno ponašanje tih par dana da odmah dođemo.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hej...moj je maleni operirao preponsku kilu s točno 5 mjeseci. Operacija je brzo prošla i dobro je podnio anesteziju. Rana zarasla bez komplikacija i nema nikakav ožiljak Eto, ako imaš konkretnih pitanja, rado ću ti odgovoriti

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala cure na odgovorima.
    Chijara, njemu smo kili primjetili malo poslije rodjenja, a doktori su rekli da to ne operiraju prije navrsena tri mjeseca, osim ako se ne uklijesti.
    Spletom okolnosti mi idemo na operaciju sa 4.5 mjeseci.
    Suncice, mislim da prije operacije beba ne smije jesti od pola noci na dalje (tako sam cula, tocno su mi rekli da ce mi reci kada nas prime u bolnicu). Ja jos dojim, i to svaka 2 - 2.5 sata. Ne znam kako cu izvesti to da ga ne dojim toliko dugo tako da bude nateste za operaciju?
    On kada je gladan to nije plac, nego vriska! A ne smije se naprezati bas radi kile. Kako ste vi to izveli?

Jooj, znam da je to rutinska operacija, ali cim se taj dan vise blizi to sam vise napeta i nervozna. Jedva cekam da to rijesimo!

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo, gotovo je. I sve je proslo ok.
    Prvi dan smo ujutro dosli u bolnicu na pregled kod anesteziologa i vadjenje krvi. Nakon toga su nas pustili kuci pa smo se vratili drugi dan rano ujutro.
    Smjestili su mene i sina u sobu, okupali ga, vagali i cekali smo operaciju.
    Sto se tice dojenja u 3 ujutro je mogao dojiti i zatim u 5 popiti malo caja. Nakon toga nista. (izdrzao je do operacije u 9.30 bez problema).
    Operacija je trajala oko pola sata. Malo je plakao kada se probudio iz anestezije i prvih tri sata se htio samo nositi i tako spavati.
    Dva sata nakon operacije je dojio kako treba.
    Nakon toga sve je bilo po starom, kao da nista nije bilo.
    Tu vecer oko 18 smo pusteni doma.
    Ima tri punta koja se vade peti dan nakon operacije.
    I bas sam sretna sto je sve to iza nas iako stvarno nije bilo strasno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Super da je dobro prošlo. Ni kasnije nema nikakvih problema, bar kod nas nije bilo.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mimi, stvarno super! Moj stariji treba na op. Ima 3 god. Cini mi se da je ipak lakse s bebom....

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Krenula sam dignut ovu temu da dodam i svoje iskustvo, mi smo operirali kilu prošli tjedan, dakle Bubamaronja je imao pune 3 godine.
    sve je prošlo OK, samo je morao jednu noć prenoćiti sam u bolnici (ja sam mogla ostati s njim dok ne zaspe, i doći ujutro. srećom, bio je isrcpljen i spavao ko klada to vrijeme).
    Ali sad što spominje Chiara76, tako sam se i ja čudila zašto mi dijete svaki put kad piški plače da ga boli pišo, pa nisu ga tu operirali. Tek kad je jutros bio na kontroli, pa mu je doktor opet prevukao kožicu, skužila sam da mu je to napravio i na operaciji.
    Baš sam bila , pored svega da ga s time gnjavi, on to već neko vrijeme sam povlači i mogao je prevući poprilično, dakle nije da je bilo zabrinjavajuće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •