Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Linex

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Linex

Kada bi mi djeca imala proljev uredno sam im po preporuci pedijatrice (istina ne moje, ali kad smo bili na moru preporučila mi je liječnica i pokazalo se super) davala Linex kapsulice (prah u vodi ili čaju) ili Prolife. U njima su bakterije koje pomažu regulaciji crijevne flore i nama su zaista pomagale. Danas mi jedna mama u vrtiću koja me čula kako razgovaram o tome s tetom kaže da je njoj njena pedijatrica zabranila da to daje djeci jer da je to svugdje zabranjeno u Evropi, samo se još kod nas upotrebljava. Cure, imate li vi kakve info o tome?
    Fakat danas više nisi pametan, svatko priča drugačije.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Prvi glas.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davore, sad mi je lakše.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Prvi put čujem, po toj logici bi i LGG jogurt bio zabranjen?!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Možda je ona mislila na nešto drugo sa sličnim imenom.. :?

Ako u ičemu, onda u Linexu nema što biti štetno a kamoli zabranjeno.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Možda je ona mislila na nešto drugo sa sličnim imenom.. :?
    Lexilium...leponex....

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili lipex.

to moja mama i tata piju zbog kolesterola, a ja hrpu puta umjesto "linex" izgovorim "lipex"

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i meni je pedijatrica rekla da nikako ne preporučuje Linex. jer da u nadraženi i bolesni želudac i crijeva unosi dodatne, štetne bakterije. ja radije djecu držim na malo laganijoj hrani kad ih uhvati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne vjerujem da se zabunila, govorili smo o proljevu i žena je točno znala što priča, rekla je da su i oni puno puta to koristili, muž i ona i da su davali djeci. Ona veli da je pedijatrica rekla da se to nigdje više ne koristi u Evropi, jer ima neke "nežive" bakterije. Meni nije ništa bilo jasno, a nigdje ne mogu naći ništa da potvrdi njene tvrdnje. I ja sam sama pomislila na LGG jogurt i nije mi to bilo logično.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:?
    Za Linex, kao i za ostale srodne pripravke se prilično točno zna što je unutra. To što je žena "točno znala o čemu priča" me previše ne čudi ako se zna čime se u 'Rvackoj liječe, da prostiš, proljevi: link. Obrati pažnju da ništa od navedenog, čak ni ugljen, nije OK za djecu, a ne spominju se nikakvi preparati za regeneraciju crijevne flore.
    Radi se o ljudima koji na svaki spomen riječi "bakterija" odgovaraju s "antibiotik", a najrađe bi sve jogurte pasterizirali. Zahvaljujući upravo takvim ljudima sam se kao klinac nagutao mexaforma i NIKAD neću imati stvarno bijele zube (a dobro sam prošao)

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Odsad nakon jogurta pijem antibiotike, nebi li potamanila te bakterije

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Prvi glas.
    Smije li se djetetu davat istovremeno linex i prolife?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bolje pitanje je "ima li to smisla?". (nema)
    Predoziranje praktično ne postoji, a po principu kompetitivne kolonizacije će na kraju ostati na životu samo najživahniji sojevi.
    Isto tako nema smisla gurati to u dijete dok sve ne uđe. Već i mala količina je puno više od ništa.

Za doziranje vidi što piše u priloženoj uputi. Preporučene količine slobodno shvati kao raskošno prevelike, obzirom da svako povećanje povrh toga ionako ne bi napravilo razliku.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hvala ti!
    Ma nisam misla sad sve strpat u malca,već se sječam da sam ja jednom imala proljev dva tjedna i linex mi je super pomogao...nakon jedne te kapsule odnosno sadržaja iz nje meni se sve smirilo...milina...a bila sam već koma...
    sad pošto mi mali ima proljev,svakih sat vremena stolica rijetka,jutros sam mu dala prolife pa me zanimalo da pređem na linex bi li mu se išta moglo desit...
    Dakle pitanje,smijem li mu popodne dat linex s tim da mu više ne dajem prolife?

Thanx,makar moja baka kaže da se za to ne hvali!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To ti je doslovno jednako kao da pitaš može li se nakon acidofila maznuti neki drugi jogurt. Naravno da se može.

Sva prednost ovih pripravaka u odnosu na jogurte je što u ovim pripravcima nema mlijeka. Koncentracija mliječnih bakterija u pojedinoj dozi je velika, ali je doza vrlo mala i kad se sve zbroji dođe ti približno isto kao da mazneš pošteni jogurt. No ako se radi o maloj dojenoj djeci i velikima koji ne podnose kravlje mlijeko izbor je vrlo jednostavan.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tnx puno!
    a ajd sad da ne otvaram temu novu...
    crni čaj kratko i jasno ako netko zna..
    dijete 4 godine.
    Pitanje:da ili ne?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemam pojma. Generacije naših mama i baka se zaklinju u crni čaj, a ja ga ne dajem. Ne vjerujem da, osim kamuflaže problema, ima ikakvo povoljno djelovanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •