Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: otok na mjestu uboda od cjepiva

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno otok na mjestu uboda od cjepiva

Danas mi se sin (4,5) cijepio, di-te-per. Na ramenu oko uboda dosta mu je nateklo. Nema nikakve boje, samo otok. Nema temeraturu, nikakve nuspojave ali ovo mi se čini dosta velika oteklina. Što mu mogu staviti na to mjesto osim hladnog obloga?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mislim da smo hladne obloge
    drugo mi ne pada na pamet

i mi smo se cijepili jučer, pediacel, ima ogromnu otklinu 8x8 cm, cijelo rame je crveno, otečeno i tvrdo
    čak mu je i ožiljak od tbc cijepiva iskoćio van

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama je to trajalo cca 6 tjedana

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stvarno?!
    Njemu je danas malo manje, nadam se da ća sve biti ok.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

D se cijepila prije 9 dana. Pediacel u lijevu nogu. Bilo joj je crveno na mjestu uboda (promjer nekih 10-tak cm), na dodir toplo i lagano bolno i osjetilo se pod rukom da je malo natečeno. Njoj nije smetalo, samo je rekla da ne diramo jer da je onda malo boli. Stavljali smo hladne obloge i nisam joj dala da previše hoda. Zacrvenilo joj se tu večer (cijepljena je oko 12), drugi dan je bilo najviše i u sljedeća dva dana se povuklo.
    Što se tiče cijepljenja s Pediacelom u ruku, doktorica mi je rekla da se pokazalo da tada lokalna reakcija bude veća nego kod cijepljenja u nogu.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče cijepljenja s Pediacelom u ruku, doktorica mi je rekla da se pokazalo da tada lokalna reakcija bude veća nego kod cijepljenja u nogu.
    ha! super mi je ovaj podatak, najviše što mi je mali imao i hiperreakciju kad je kao skroz mali cjepljen u nogu i nakon 'razmišljanja' što napraviti pedica ga cijepi u ruku

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako u cjepiva osim virusa strpaju svasta moze vam dijete imati alergijsku reakciju (jaja npr.)

konzervans u cijepivima moze izazvati reakciju jer se koristi ziva, olovo...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

On je već cijepljen sa identičnim cjepivom kad je bio mali, ovo je docjepljivanje, tako da nije alergičan na ništa od toga. Inače cjepiva dobro podnosi, nema nuspojava. Jurisnik, gdje u nogu?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Najnovija preporuka je da se cijepi u bedro.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj se cijepio u bedro, ali je tad imal 4 mjeseca
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.03.2011. at 18:23

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, sramim se jako, ali moram pitati: za što tj. protiv čega je Pediacel ?

Difterija, tetanus, pertusis (Di-Te-Per) možda?
    Posljednje uređivanje od Teica : 19.03.2011. at 18:28

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Jurisnik, gdje u nogu?
    U bedro, kao što je rekla sirius.

Teica - to što si nabrojala + Hib i polio. To je tzv. 5 u 1.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A koliko se puta to cijepi?

Mi naime nismo revni u cijepljenju...

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Po kalendaru cijepljenja 5 u 1 se cijepi sa 2, 4 i 6 mjeseci. Oko druge godine je docjepljenje s 5 u 1, a oko 4. se docjepljuje sa 3 u 1 (Di-Te-Per).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

On je već cijepljen sa identičnim cjepivom kad je bio mali, ovo je docjepljivanje, tako da nije alergičan na ništa od toga. Inače cjepiva dobro podnosi, nema nuspojava. Jurisnik, gdje u nogu?
    (nevezano za cjepiva) alergije ti nisu nesto sto je konstanta za cijeli zivot

moze ti se kasnije pojaviti alergija na nesto na sto recimo prije nisi bila alergicna, ista je stvar sa intolerancijama na hranu

isto tako se moze dogoditi da se alergija makne, ili da padne sa intenzitetom (znam da pomazu enzimi i detoksikacija gfcf dijetom, drugo nisam proucavala)

otprilike ti to znaci da ako je dijete recimo cijepljeno u trenu kad je imunitet bio slab moglo ti se dogoditi da je alergijska reakcija

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Danas mi se sin (4,5) cijepio, di-te-per. Na ramenu oko uboda dosta mu je nateklo. Nema nikakve boje, samo otok. Nema temeraturu, nikakve nuspojave ali ovo mi se čini dosta velika oteklina. Što mu mogu staviti na to mjesto osim hladnog obloga?
    Najobičniji oblozi od mlakevode bi trebali biti dovoljni. Neki stavljaju slanu vodu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    kako u cjepiva osim virusa strpaju svasta moze vam dijete imati alergijsku reakciju (jaja npr.)

konzervans u cijepivima moze izazvati reakciju jer se koristi ziva, olovo...
    Olovo?????
    Stray cat, odakle izvačiš takve *******?

(inaće, u Trininom se pitanju radi o DiTePer cjepivu koje ne sadrži ni viruse, ni živu, ni olovo, ni jaja. Nije nemoguće da se radi na alergijskoj reakciju u podlozi otekline, ali ako i je alergija, nema apsolutno nikakve veze s ovim tvarima koje si navela)

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Una je na ručici imala dosta veliki otok od cijepljenja,a pedica nam je rekla neka samo dezinficiramo octaniseptom,i prošlo je za cca 6tj.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Danas smo se cijepili Di-Te-Perom (6ipolmj) i na bedru je povećana oteklina, iako sam mu odmah stavljala obloge. Kažu da oblozi djeluju u prvih 4-6 sati od uboda, da poslije nema smisla stavljati ih. Je li to točno? Jer Roko se stalno vrti, okreće dok spava, pa to sve ionako spadne.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 22.03.2011. at 21:57

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima ih smisla stavljati sve dok traje oteklina i crvenilo, odnosno barem sve dok se ne počne smanjivati.
    Posljednje uređivanje od mujica : 23.03.2011. at 12:36

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

mujica, dok si tu, koliko se moze odgodit to cijepljenje sa 6 mj, tj. koliki moze biti razmak izmedu docjepljivanja a da djeluje? pitam zbog bolesti.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala, Mujice. Stavljala sam ja i poslije, već je manji otok.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    mujica, dok si tu, koliko se moze odgodit to cijepljenje sa 6 mj, tj. koliki moze biti razmak izmedu docjepljivanja a da djeluje? pitam zbog bolesti.
    koliko god se odgodi, na kraju će imunološki odgovor (a i zaštita) biti jednako dobri kao i da je cijepljenje obavljeno po idealnoj shemi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo mojem već teće 5 tjedan ( cjepljen s 10 mjeseci), opet ito ko i ona priča kad je imal 4 mjeseca, slučajnost ili ????
    znači kvržica ispod kože i plavo-sivo, djete je normalno kupusirano i stavljanje oblozi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da nije od stavljanja kupusa?

A sad malo ozbiljnije.... Kvržica tako dugo perzistira najčešće zbog toga što je cjepivo preplitko primijenjeno, pa dio cjepiva završi u potkožnom tkivu umjesto u mišiću

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da ali je taj dan isto cjepljen i s hepatitisom, tam nema krvžicu, samo na ovoj strani gdi je Pedia, ia prošli put je cjepljen samo s pedia

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •