Danas mi se sin (4,5) cijepio, di-te-per. Na ramenu oko uboda dosta mu je nateklo. Nema nikakve boje, samo otok. Nema temeraturu, nikakve nuspojave ali ovo mi se čini dosta velika oteklina. Što mu mogu staviti na to mjesto osim hladnog obloga?
Danas mi se sin (4,5) cijepio, di-te-per. Na ramenu oko uboda dosta mu je nateklo. Nema nikakve boje, samo otok. Nema temeraturu, nikakve nuspojave ali ovo mi se čini dosta velika oteklina. Što mu mogu staviti na to mjesto osim hladnog obloga?
mislim da smo hladne obloge
drugo mi ne pada na pamet
i mi smo se cijepili jučer, pediacel, ima ogromnu otklinu 8x8 cm, cijelo rame je crveno, otečeno i tvrdo
čak mu je i ožiljak od tbc cijepiva iskoćio van![]()
Stvarno?!
Njemu je danas malo manje, nadam se da ća sve biti ok.
D se cijepila prije 9 dana. Pediacel u lijevu nogu. Bilo joj je crveno na mjestu uboda (promjer nekih 10-tak cm), na dodir toplo i lagano bolno i osjetilo se pod rukom da je malo natečeno. Njoj nije smetalo, samo je rekla da ne diramo jer da je onda malo boli. Stavljali smo hladne obloge i nisam joj dala da previše hoda. Zacrvenilo joj se tu večer (cijepljena je oko 12), drugi dan je bilo najviše i u sljedeća dva dana se povuklo.
Što se tiče cijepljenja s Pediacelom u ruku, doktorica mi je rekla da se pokazalo da tada lokalna reakcija bude veća nego kod cijepljenja u nogu.
kako u cjepiva osim virusa strpaju svasta moze vam dijete imati alergijsku reakciju (jaja npr.)
konzervans u cijepivima moze izazvati reakciju jer se koristi ziva, olovo...
On je već cijepljen sa identičnim cjepivom kad je bio mali, ovo je docjepljivanje, tako da nije alergičan na ništa od toga. Inače cjepiva dobro podnosi, nema nuspojava. Jurisnik, gdje u nogu?
Najnovija preporuka je da se cijepi u bedro.
moj se cijepio u bedro, ali je tad imal 4 mjeseca
Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.03.2011. at 18:23
Evo, sramim se jako, ali moram pitati: za što tj. protiv čega je Pediacel?
Difterija, tetanus, pertusis (Di-Te-Per) možda?
Posljednje uređivanje od Teica : 19.03.2011. at 18:28
A koliko se puta to cijepi?
Mi naime nismo revni u cijepljenju...
Po kalendaru cijepljenja 5 u 1 se cijepi sa 2, 4 i 6 mjeseci. Oko druge godine je docjepljenje s 5 u 1, a oko 4. se docjepljuje sa 3 u 1 (Di-Te-Per).
(nevezano za cjepiva) alergije ti nisu nesto sto je konstanta za cijeli zivot
moze ti se kasnije pojaviti alergija na nesto na sto recimo prije nisi bila alergicna, ista je stvar sa intolerancijama na hranu
isto tako se moze dogoditi da se alergija makne, ili da padne sa intenzitetom (znam da pomazu enzimi i detoksikacija gfcf dijetom, drugo nisam proucavala)
otprilike ti to znaci da ako je dijete recimo cijepljeno u trenu kad je imunitet bio slab moglo ti se dogoditi da je alergijska reakcija
Olovo?????
Stray cat, odakle izvačiš takve *******?
(inaće, u Trininom se pitanju radi o DiTePer cjepivu koje ne sadrži ni viruse, ni živu, ni olovo, ni jaja. Nije nemoguće da se radi na alergijskoj reakciju u podlozi otekline, ali ako i je alergija, nema apsolutno nikakve veze s ovim tvarima koje si navela)
Una je na ručici imala dosta veliki otok od cijepljenja,a pedica nam je rekla neka samo dezinficiramo octaniseptom,i prošlo je za cca 6tj.
Danas smo se cijepili Di-Te-Perom (6ipolmj) i na bedru je povećana oteklina, iako sam mu odmah stavljala obloge. Kažu da oblozi djeluju u prvih 4-6 sati od uboda, da poslije nema smisla stavljati ih. Je li to točno? Jer Roko se stalno vrti, okreće dok spava, pa to sve ionako spadne.
Posljednje uređivanje od Smajlich : 22.03.2011. at 21:57
Ima ih smisla stavljati sve dok traje oteklina i crvenilo, odnosno barem sve dok se ne počne smanjivati.
Posljednje uređivanje od mujica : 23.03.2011. at 12:36
mujica, dok si tu, koliko se moze odgodit to cijepljenje sa 6 mj, tj. koliki moze biti razmak izmedu docjepljivanja a da djeluje? pitam zbog bolesti.
Hvala, Mujice. Stavljala sam ja i poslije, već je manji otok.![]()
evo mojem već teće 5 tjedan ( cjepljen s 10 mjeseci), opet ito ko i ona priča kad je imal 4 mjeseca, slučajnost ili ????
znači kvržica ispod kože i plavo-sivo, djete je normalno kupusirano i stavljanje oblozi.
Da nije od stavljanja kupusa?
A sad malo ozbiljnije.... Kvržica tako dugo perzistira najčešće zbog toga što je cjepivo preplitko primijenjeno, pa dio cjepiva završi u potkožnom tkivu umjesto u mišiću
da ali je taj dan isto cjepljen i s hepatitisom, tam nema krvžicu, samo na ovoj strani gdi je Pedia, ia prošli put je cjepljen samo s pedia