Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: otvorenost i raniji porod

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno otvorenost i raniji porod

hello, na zadnjem pregledu sam bila otvorena 1 prst sa točno 36 tjedana i doktor mi je rekao da bi mogla ranije rodit. sve sam u tjedan dana spakirala, oprala svu robicu i opeglala pa sad čekam. da li se ipak trudnoća može produžit unatoč tome što sam otvorena ili ću stvarno rodit ranije? btw, zaboravih napisat da sam prvorotkinja.

i da, zaboravila sam pitat doktora da li se mogu kupat u moru ako sam otvorena?

unaprijed hvala

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Trudnoca se moze produziti jer nikad ne znas koliko ce otvorenost stagnirati, tj. kojom brzinom ces se otvarati.
    Ja sam oba sina rodila u 37. tj i sve je super proslo, nismo imali nikakvih problema.
    Mislim da se ne bi trebala kupati u moru, a ni u kadi ako si otvorena, radi bakterija.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ardijana prvotno napisa Vidi poruku
    hello, na zadnjem pregledu sam bila otvorena 1 prst sa točno 36 tjedana i doktor mi je rekao da bi mogla ranije rodit. sve sam u tjedan dana spakirala, oprala svu robicu i opeglala pa sad čekam. da li se ipak trudnoća može produžit unatoč tome što sam otvorena ili ću stvarno rodit ranije? btw, zaboravih napisat da sam prvorotkinja.

i da, zaboravila sam pitat doktora da li se mogu kupat u moru ako sam otvorena?

koliko vidim sad si već 37 tj. , tj u terminu , dakle nema brige, možda i preneseš. Kupati se možeš u čistom moru, ako nije otišao sluzni čep, otvorenost nema veze. Bazene i sl. mesta ne preporučam.

unaprijed hvala
    koliko vidim sad si već 37 tj. , tj u terminu , dakle nema brige, možda i preneseš. Kupati se možeš u čistom moru, ako nije otišao sluzni čep, otvorenost nema veze. Bazene i sl. mjesta ne preporučam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni nisu dali kupati se, ali ja sam ležala jer sam se puno jače otvarala, tak da je to individualno. Pitaj ginekologa. Ja sam svog mlađeg sina rodila s manje tjedana trudnoće nego si ti već sad dogurala, pa prema tome - nemaš brige. Ipak, bolje se pripaziti... ta djeca koja su ranije rođena traže drugačiju pažnju i bolje je i za bebu i za tebe da izdržiš što dulje. Sretno!

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj savjet je da razmisljas kao da ces prenjeti 2 tjedna, ja sam bila skoro pa razocarana sto nisam rodila ranije jer mi je dr u 27. tj "najavio" da ce biti super ako docekam 35. tj...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nisu dali kupati se, ali ja sam ležala jer sam se puno jače otvarala, tak da je to individualno. Pitaj ginekologa. Ja sam svog mlađeg sina rodila s manje tjedana trudnoće nego si ti već sad dogurala, pa prema tome - nemaš brige. Ipak, bolje se pripaziti... ta djeca koja su ranije rođena traže drugačiju pažnju i bolje je i za bebu i za tebe da izdržiš što dulje. Sretno!

Ali 37tj. je donešena trudnoća. Ne vidim razlog za brigu , ako sada rodi.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i ja sam bila otvorena 1 cm u 37. tjednu
    a rodila u 43.

tako da ti to niš ne mora značit

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ali 37tj. je donešena trudnoća. Ne vidim razlog za brigu , ako sada rodi.
    Slažem se, iako je bolje da izdrži još koji tjedan i bebica dobije na kilaži. Meni je 37. tjedan bio cilj, ali moj sin je iz trbuha utekao već početkom 35. tjedna. Možda smo si mogli uštedjeti respiratorne probleme (v. topic astmatičari i sinusaši) da je izdržao još koji... uvijek se to pitam.

Kako god bilo, opasno više nije, nek žena uživa.

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći u 27 tjednu bila otvorena 1 prst i bilo mi je preporučeno mirovanje, no ja sam i dalje išla na posao i zbog toga odbijala piti normabele (sad nebih tako riskirala)
    No, sve je dobro prošlo. Pukao mi vodenjak u 38 tt i rodila sam sina 3800g.
    Kad sam došla u rodilište bila sam otvorena samo dva prsta. Eto, bez obzira na nemirovanje to otvaranje nije napredovalo. Pa ipak, ponavljam, nije pametno zanemariti. Nebih si oprostila da je nešto pošlo krivo.

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim da povezivanje otvorenosti i ranijeg poroda individualno, znam slučajeve žena koje su se prijevremeno otvarale, pa su mirovale i nakon što su stale na noge završile u rađaoni, a opet duge su čak i prenjele....
    Ja sam se otvorila 2 cm s 30 tt, a s 37 tt 3 cm, danas sam 38+4 i stanje je još nepromjenjeno....mirovala sam od 19 do 37 tt...
    Posljednje uređivanje od Ares : 03.06.2011. at 15:58

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj kud ste bas danas započele ovakve teme, sad ste me prestrasile :p

Ardijana ti si vec u terminu, nema straha.
    I ja sam rodila u 35-tom tj, nije bilo većih problema, samo je bebica bila njezna i bilo je dosta bolesti i strahova u prvim mjesecima.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja rodila oboje u 37 tj. s prvim ležela zbog otvorenost od 20 tj. kupanje nikako!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

S drugim bila otvorena 1 cm u 35. a dva u 37. tjednu i rodila u 40. S trećim bila otvorena 1 cm od 32. pa tri od 37. i na kraju u 43. tjednu otvorena 4 cm rodila uz drip. Oba se puta po savjetu ginekologa kupala u čistom moru do kraja. Drugi put sam prvi trud osjetila u moru doslovno i slane kose rodila. Obojica bili zdravi. Samo sam uvijek nakon kupanja oblačila suhi kupaći...

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U obje t bila već sa dvadesetikojim tt otvorena preko 1 prst i oboje prenjela bez ikakvih čuvanja i opreza.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam u 35tt bila otvorena 1 prst, a rodila sam u 41 tt.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

e sad sam skroz zbunjena. dolazim s pregleda i drugi doktor mijenja mog doktora i ovaj mi danas kaže da nisam otvorena! kao vanjsko ušće je otvoreno,ali unutarnje je zatvoreno i sve je to o.k. pitam ga ja mogu li se onda kupat, a on meni:" nemojte hladno je more,a to stišće maternicu" pa mislim si ja, neću se kupat ako mi je hladno, ali kroz dva, tri tjedna ako ostane ovako vruće, a ja još ne rodim, valjda se mogu okupat. ne kužim.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ardijana prvotno napisa Vidi poruku
    e sad sam skroz zbunjena. dolazim s pregleda i drugi doktor mijenja mog doktora i ovaj mi danas kaže da nisam otvorena! kao vanjsko ušće je otvoreno,ali unutarnje je zatvoreno i sve je to o.k. pitam ga ja mogu li se onda kupat, a on meni:" nemojte hladno je more,a to stišće maternicu" pa mislim si ja, neću se kupat ako mi je hladno, ali kroz dva, tri tjedna ako ostane ovako vruće, a ja još ne rodim, valjda se mogu okupat. ne kužim.
    Unutarnje usce je puno važnije od vanjskog. Ne znam medicinske detalje, ali iz čitanja i razgovora vidim da neki lijecnici otvorenost vanjskog ušća ne smatraju važnim, a nekima je to razlog za mirovanje.
    Želim ti toplo more

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Izbjegavaj plitke i pješčane plaže i one sa puno ljudi, osobito djece.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •