moju temu o SNS-u i relaktaciji slabo itko doživljava pa otvaram novu jer mi je stvarno potrebna pomoć.
ja, evo, već tri mjeseca tvrdoglavo ne odustajem od dojenja ili makar izdajanja tj od toga da beba dobiva majčino mlijeko, no svaki dan sam na rubu odustajanja... i ipak ne odustanem.
prije nekoliko dana počela sam koristiti SNS. inače, prije toga, sam pokušavala napraviti relaktaciju i došla od jednog ili dva (ili nijednog) obroka mog mlijeka na dan do toga da je beba sada skoro stalno na mom mlijeku. u zadnja dva tjedna AD je dobila samo tri puta (tri obroka).
međutim, jučer sam saznala da je dobila samo 220 g u posljednjih 20 dana pa sam se malo zabrinula.
u isto vrijeme smo po prvi put prekjučer ujutro uspjeli dojiti... ne onako za utjehu nego je baš ispraznila dojku i poslije dugo nije tražila jesti. tako da, koliko se ja kužim u sve to, izgleda da je stvarno pojela.
jučer se priča ponovila, kao i danas ujutro, s tim da je danas to bilo nacicavanje... od ranog jutra smo ležale u krevetu i jedno četiri sata malo je sisala, malo spavala... poslije toga je dobila sns (nisam joj dala uobičajenih barem 130 ml nego samo 90ml jer sam pretpostavljala da je nešto pojela, jel, pa da ne bacim mlijeko kao što mi se dogodilo ovih dana), ali je pojela samo 60 ml (30ml sam morala baciti). poslije smo opet malo spavale i ona je opet sisala... i onda je u jednom trenutku neutješno počela plakati i nije htjela dojku. pa sam brže bolje montirala SNS i pojela je 120 ml, ali jedva... spavala je na dojci... tek se negdje pri zadnjih 40 ml probudila i pošteno ih pojela. (pojela je u procesu i iz dojke, osjetila sam da je omekšala.)
tako da sam zbunjena sad sa svim ovim. ne znam jede li dovoljno. inače, čini se da ima dovoljno mokrih pelena. sada ih pojačano pratim pa ćemo vidjeti.
jako mi je teško ovo jer nemam nikakvu kontrolu nad mililitrima kao do sada. ne znam kako prepoznati da je gladna jer više ne trpa ručice u usta (sad slini i stalno ih trpa u usta jer je otkrila ruke).
uglavnom, ja ne znam što i kako sada... pogotovo sam zabrinuta zbog dobivanja na kilaži. dođe mi da forsiram sns ili nastavim samo izdajati tako da imam kontrolu koliko popapa.![]()
inače je počela bolje otvarati usta (s tim smo imali problema) pa mi se čini da i bolje hvata dojku - iako još nije uvijek dobro. sve u svemu, mislim da smo puuuuunoooo napredovale!i ne želim sad odustati ili se vratiti samo na izdajanje, ali me strah jel sve ok...
imate li kakve savjete?![]()