-
Pisanje po ploči
Kupila sam nedavno neku ploču za pisanje kredom (to je u stvari neka samoljepljiva ploča) i mislila to zalijepiti na zid u sobi da malac (2 god i 2 mj) može kredom pisati, crtati... Ploča je dosta velikih dimenzija i mislim da bi mu bilo interesantno. U vrtiću su tete bile spomenule nešto da to ne bi preporučile jer da znaju za sličan slučaj gdje dijete nikad nije naučilo ispravno držati olovku. Bio se naučio držati nekako čudno, kako se inače drži za pisanje po ploči. I nije mu poslije bilo pomoći.
Zanima me ima li tko djecu da su u ovoj dobi pisali (crtali) po vertikalnim površinama kredom, a poslije sasvim normalno znali pisati olovkom po horizontalnoj površini? Govorim o držanju olovke u ruci.
Hvala unaprijed!
-
-
Tin je počeo s pločom i kredom i bez problema nastavio s olovkama i bojicama. Nama je Ikeina ploča bila jedna od najboljih investicija za dijete.
Nedavno smo se preselili i tamo smo stavili tu samoljepljivu ploču. Imamo dva problema s njom. Prvo, bez obzira na veličinu, klincu (trogodišnjaku) je premala i redovito crta i briše po zidu. Drugo, kad crtaš, kreda se runi i pada po podu. Mislim da bi bilo dobro zalijepiti letvicu ispod ploče i napraviti neki okvir okolo, ako ti je žao zida.
-
hvala na sugestijama. definitivno cu mu onda pustiti da gusta. imamo te velike krede. ne znam hoce li mu ploca biti mala. to je 1x2 m. valjda bude dovoljno. eh, da, nesto ispod ploce obavezno. hvala!!!
-
Ne bi bilo loše ni uzeti tu kredu, pa se proštetati do parka. Mi redovito ukrašavamo park, a kako su kiše sad svakodnevna pojava, uvijek je idući dan sve čisto.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma