Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Pisanje po ploči

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno Pisanje po ploči

Kupila sam nedavno neku ploču za pisanje kredom (to je u stvari neka samoljepljiva ploča) i mislila to zalijepiti na zid u sobi da malac (2 god i 2 mj) može kredom pisati, crtati... Ploča je dosta velikih dimenzija i mislim da bi mu bilo interesantno. U vrtiću su tete bile spomenule nešto da to ne bi preporučile jer da znaju za sličan slučaj gdje dijete nikad nije naučilo ispravno držati olovku. Bio se naučio držati nekako čudno, kako se inače drži za pisanje po ploči. I nije mu poslije bilo pomoći.
    Zanima me ima li tko djecu da su u ovoj dobi pisali (crtali) po vertikalnim površinama kredom, a poslije sasvim normalno znali pisati olovkom po horizontalnoj površini? Govorim o držanju olovke u ruci.

Hvala unaprijed!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja s 18 crta kredom po ploci i pastelama po velikom papiru. zacudo, drzi pravilno, bit ce da je vidjela od starije sestre.

a pravilno drzanje se uci, zato su super olovke koje nisu okrugle, cak i one koje su trokutaste.

starija je saruckala svime i svacime od svojih 12mj. sad je u skoli i pravilno drzi olovku. cak je imala fazu kad je pokvarila polozaj, tamo sa 5-6 jer je puno koristila kemijske.

postoje i ful debele krede, kao i pastele pa ih drze punom sakom.

uglavnom, daj djetetu neka gusta

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tin je počeo s pločom i kredom i bez problema nastavio s olovkama i bojicama. Nama je Ikeina ploča bila jedna od najboljih investicija za dijete.

Nedavno smo se preselili i tamo smo stavili tu samoljepljivu ploču. Imamo dva problema s njom. Prvo, bez obzira na veličinu, klincu (trogodišnjaku) je premala i redovito crta i briše po zidu. Drugo, kad crtaš, kreda se runi i pada po podu. Mislim da bi bilo dobro zalijepiti letvicu ispod ploče i napraviti neki okvir okolo, ako ti je žao zida.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

hvala na sugestijama. definitivno cu mu onda pustiti da gusta. imamo te velike krede. ne znam hoce li mu ploca biti mala. to je 1x2 m. valjda bude dovoljno. eh, da, nesto ispod ploce obavezno. hvala!!!

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ne bi bilo loše ni uzeti tu kredu, pa se proštetati do parka. Mi redovito ukrašavamo park, a kako su kiše sad svakodnevna pojava, uvijek je idući dan sve čisto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •