Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: je li ok ovaj booster?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno je li ok ovaj booster?

lidlov, na akciji, za 44 kn
    http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_20598.htm
    uzela bih ga kao rezervni, da ne moramo premještati onaj veliki s naslonom ak se slučajno vozimo u nekom drugom autu.
    na što da obratim pažnju prije nego kupim?
    jel to uopće ok za V., obzirom da je mali (2.5 god, 99cm, 20kg)?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja nebi za tako malo dijete kupovala nista bez naslona.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi isto uzela s naslonom, neki kvalitetniji, i zbog toga jer je mali, i zbog toga jer je to dugorocna investicija posto ce se u boosteru voziti do 12 godina, bar do 10 ako bude jako velik ili visok

da ne pricamo o zastiti za glavu i torzo u slucaju sudara

a nije problem premjestat booster s naslonom, samo se provuce pojas od auta kroz vodilicu i gotovo

nije to grupa 1 pa da se mora svaki put zatezati i dotezati, booster je bas lako za premjestiti

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

imamo booster s naslonom (cybex solution), i ne vadimo ga van iz auta.
    ovo sam planirala kao rezervu, ako se dogodi da bismo se morali voziti s nekim neplanski, da ne moram baš svaki dan voditi računa o tome jesam li izvadila sjedalicu iz auta ili ne.

a sad me čisto zanima, od koje dobi bi se onda ovaj bez naslona mogao koristiti? ili on uopće nije preporučljiv ni za starije dijete?

hvala na savjetima!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da se bez naslona koristi od 22 ili 25 kg, nisam sigurna. Moram pogledati, imam brat doma jedan za dijete.
    Dijete od 2,5 g po meni nije nikako za booster bez naslona.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A. ima 118cm i 25 kg, pa ga se još ne usudim voziti u boosteru bez naslona. Kupili smo jednog, za drugi auto (za do dućana i sl.) da ne moram premještati MC Rodi, ali još ga nismo koristili.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

booster s naslonom smo počeli koristiti s 4 godine, a bez naslona sa 7 godina starosti (cca 125 cm i 22 kile)

za ovaj bez naslona smo pazili da isto ima onaj atest ECE nešto, tako da to gledaj, ako ima atest, ok je. ali nikako s 2,5 godine :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko će uskoro 7, ima 23 kg i 120 cm...Dakle može u booster bez naslona? Taman bi mi pasalo zarotirati sjedalice. Elu u Ivinu, Ivu u Jankovu, a Janka u booster! Koji preporučate, a da nije neki skuuuuup!?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svi bez naslona su ti max 100 kuna. naš je bio 50 kn

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Budem malo potražila, taman do jeseni kad planiram napraviti rotaciju...Valjda bude Ela došla do 9 kg ...
    Nego, sad mi je sinulo da ni Iva nema 18 kg još, nego 16,5-17, ovisi kak se najela...Smijela li ona uopće u booster s naslonom! Dugačka je, ima nekih 105 cm.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

booster s naslonom ide od 15 kg

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Aaaaa..zakaj sa ja mislila da od 18?? Nemam pojma, možda zato kaj je ova srednja do 18....Ajd sad mi je lakše!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ana.m, granica je 15 kg, ali preporuka 18 kg. Ali s 15 smije.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Vmama prvotno napisa Vidi poruku
    imamo booster s naslonom (cybex solution), i ne vadimo ga van iz auta.
    ovo sam planirala kao rezervu, ako se dogodi da bismo se morali voziti s nekim neplanski, da ne moram baš svaki dan voditi računa o tome jesam li izvadila sjedalicu iz auta ili ne.
    ne kužim, stvarno
    pa nećeš ni buster bez naslona stalno imati uza sebe za slučaj da se morate s nekm neplanski voziti?! opet ćeš morati razmišljati da ga imaš ako bude trebalo.

ja si nekako ovako to predočavam: zamisli da se s nekim neplanski vozite u busteru bez naslona i da se ne do bog dogodi manja nesreća, i da dijete udari glavom u staklo (puj puj puj). bi li se onda pojela živa što ipak nije bio u busteru s naslonom koji pruža bočnu zaštitu?!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim, stvarno
    pa nećeš ni buster bez naslona stalno imati uza sebe za slučaj da se morate s nekm neplanski voziti?! opet ćeš morati razmišljati da ga imaš ako bude trebalo.

ja si nekako ovako to predočavam: zamisli da se s nekim neplanski vozite u busteru bez naslona i da se ne do bog dogodi manja nesreća, i da dijete udari glavom u staklo (puj puj puj). bi li se onda pojela živa što ipak nije bio u busteru s naslonom koji pruža bočnu zaštitu?!

aj dobro, da pojasnim, očito moram ulaziti u detalje.
    živimo s mojima, auto je dedin i sjedalica je u njemu. milijun puta nam se dogodilo da trebamo negdje ići dok dede nema (npr. u bolnicu, tamo smo česti gosti), i da smo imali prijevoz (rodbina koja je voljna uskočiti u bilo koje doba, pa onda ne shvaća kada ih odbijem), ali smo morali ipak ići javnim prijevozom.
    a ako sam negdje došla bez sjedalice, bez nje se i vraćam (ne planiram ju vući okolo, ako si na to mislila).

na sjedalici piše od 15 kg. pomislila sam da bi to bila ok rezerva, za iznimne slučajeve. odmah sam dobila odgovore da to ne bi bila dobra ideja, i odustala. hvala na brizi

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Vmama prvotno napisa Vidi poruku
    na sjedalici piše od 15 kg. pomislila sam da bi to bila ok rezerva, za iznimne slučajeve. odmah sam dobila odgovore da to ne bi bila dobra ideja, i odustala. hvala na brizi
    ne moraš vrtit očima, iz tvojih postova nije bilo jasno di misliš držat tu drugu sjedalicu a da ne možeš prvu.
    i onda sam rekla kako ja na to gledam i kako sama sa sobom rješavam te situacije.

žao mi je ako si ovo moje doživjela ko napad

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ne moraš vrtit očima, iz tvojih postova nije bilo jasno di misliš držat tu drugu sjedalicu a da ne možeš prvu.
    i onda sam rekla kako ja na to gledam i kako sama sa sobom rješavam te situacije.

žao mi je ako si ovo moje doživjela ko napad
    nekako sam imala osjećaj da sam jasno dala do znanja da odustajem od toga.
    i priznajem da sam tvoj post pomalo i doživjela kao napad.

imam još jedno onako općenito pitanje, kad se već raspravlja o boosteru bez naslona.
    jel se može naslon ostaviti do kraja, tj. dok dijete više ne treba nikakvu sjedalicu?
    ili možda smeta ako se radi o većem djetetu (iznad tih 25 kg ili koliko je već granica)?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa booster s naslonom je do 36 kg...Mislim da naslon ne smeta. Ja sam jako bila u dvojbi oko toga šta da radim...N akraju sam se eto odlučila da ipak Janko ide u booster bez naslona, ali ću njega staviti da sjedi u sredini...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dajte pliz, da ne otvaram novu temu: koja je cca. širina boostera u sjedećem dijelu? Je li širi, uži, jednak širini prosječne AS 9-18kg?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •