sirius prvotno napisa
Ima naroda koji jedu gotovo isključivo samo meso i mlijeko pa su zdravi (ako ih ne uhvati lav ili se ne smrznu) , Eskimi i neka plemena u Africi su primjer. Isto tako ima naroda koji se hrane gotovo isključivo bez proizvoda životinjskog porijekla pa su isto zdravi. Zanimljivo je da i jedni i drugi oboljevaju od zapadnjačkih bolesti kad se prebace na takvu prehranu.
Još jedna stvar koja je problematična kod mesne prehrane ( a onda se to odnosi i na uzgoj i količinu koja je potrebna za jelo) je prodaja samo određenih djelova životinje. Eto, tako mi viđamo fino izrezane šnicleke u dućanu, odstarnjene masnoće , vjerojatno se i određeni djelovi bacaju (ili još gore upotrebljavaju za koštani brašno , pa ne želim znati što se sve sa njim hrani) zato što nisu dovoljno otmjeni za prehranu. U zadnje vrijeme razmišljam kolika se jetrica, kožice , glave i sl. bace...ljudi koji su uzgajali životinje prije sigurno su i to koristili u prehrani, a ne samo pileći file naboden na ražnjić.