Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Ima naroda koji jedu gotovo isključivo samo meso i mlijeko pa su zdravi (ako ih ne uhvati lav ili se ne smrznu) , Eskimi i neka plemena u Africi su primjer. Isto tako ima naroda koji se hrane gotovo isključivo bez proizvoda životinjskog porijekla pa su isto zdravi. Zanimljivo je da i jedni i drugi oboljevaju od zapadnjačkih bolesti kad se prebace na takvu prehranu.

Još jedna stvar koja je problematična kod mesne prehrane ( a onda se to odnosi i na uzgoj i količinu koja je potrebna za jelo) je prodaja samo određenih djelova životinje. Eto, tako mi viđamo fino izrezane šnicleke u dućanu, odstarnjene masnoće , vjerojatno se i određeni djelovi bacaju (ili još gore upotrebljavaju za koštani brašno , pa ne želim znati što se sve sa njim hrani) zato što nisu dovoljno otmjeni za prehranu. U zadnje vrijeme razmišljam kolika se jetrica, kožice , glave i sl. bace...ljudi koji su uzgajali životinje prije sigurno su i to koristili u prehrani, a ne samo pileći file naboden na ražnjić.
o, hm, a salame, hrenovke, paštete i ine divote? Od čega se to radi?

Mi bi trebali jesti ono što kod nas uspjeva lako i normalno uz povremene izlete u tuđu prehranu-zabave radi
Pa bi trebali jesti trešnje i breskve, rikulu i mrkve-sada-a zimi kupus-ne jagode
I trebali bi jesti i meso i ribu i sve živo-u normalnoj količini.
Pogotovo morsku ribu, janjetinu i sl-što kod nas uspjeva.
Propaganda da kupujemo niskomasnu "zdravu" (hormonima nafilanu) kokoš i puru-jer je "bijelo meso" super-je samo propaganda.
Zato nam djevojčice u 7.razredu imaju veće cice od mama.