Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: cijene teta peglerica

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno cijene teta peglerica

Dakle, našla sam si tetu koja bi mi peglala - susjedu kojoj bi doma nosila veš.
    e sad zanimaju me cijene peglanja? 30 kuna po satu?
    obzirom da joj nosim doma i da ne znam kolko joj treba da to spegla, je l' se mogu dogovoriti za cijenu po mašini? i kolko bi to koštalo?
    Zna netko???

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam imala tetu čistilicu koja je po potrebi i peglala, za to je uzimala 30 kn/h.
    pa sad, ne znam baš za cijenu po mašini.
    možeš li procijeniti koliko veša iz 1 mašine može speglati za 1h?
    (u 1h se može speglati dosta veša, zavisi i od toga što očekuješ da se pegla, sama odjeća ili i ručnici i posteljina i sl).
    Posljednje uređivanje od sunce moje malo : 28.05.2011. at 13:06

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja imam curu koja pegla kod sebe doma,
    plaćam joj 30kn/h....
    Imam jednu veliku kartonsku kutiju iz Ikee, unutra uvijek stavim veša skoro do vrha puno (ima jako puno mm-ovih košulja i sličnih stvari za koje treba dulje vremena zapeglanje...
    Do sad je uvijek peglala od sat i pol do dva sata, nikad dulje.....
    Vjerujem da uvijek pegla tolko kolko kaže jer se znamo dosta dobro.....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

umiljata super tema, baš sam si razmišljala naći tetu peglaricu za ovih mjesec dana koliko još nesmijem peglati. Isto bi mi bilo zanimljivo da se odredi cijena po mašini, a posebno da ona dođe po rublje jer joj ja ne mogu odnijet tu hrpu koja se nakupila...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam imala tetu čistilicu koja je po potrebi i peglala, za to je uzimala 30 kn/h.
    pa sad, ne znam baš za cijenu po mašini.
    možeš li procijeniti koliko veša iz 1 mašine može speglati za 1h?
    (u 1h se može speglati dosta veša, zavisi i od toga što očekuješ da se pegla, sama odjeća ili i ručnici i posteljina i sl).
    iskreno nemam pojma kolko se veša može speglati iz jedne mašine za sat vremena. ne peglam ručnike i posteljinu, u mašinu stane 5 kila, a ja ju fakat svaki put natrpam do krajnjih granica. al opet nekak mislim da bi joj trebalo manje od sata da spegla cijelu mašinu.
    vjerujem ja njoj, ali bilo bi mi možda draže da se dogovorimo za cijenu po mašini, pa nitko nebi sumnjao...

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sigurno joj za 1 mašinu ne treba 1h.
    pogotovo ako je to npr. mašina bijelog veša pa imaš dosta ručnika i posteljine.
    meni je peglala oko 1h, max 1,5h ono što se skupilo tijekom cijelog tjedna, s time da se kod mene ne pegla posteljina, ručnici i sl. stvari, imam dosta odjeće koja se ne pegla nego složi (trenirke i sl.).
    nas ima troje i vešmašina se vrti barem 5x tjedno.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

nemože se baš reći da joj netreba 1 sat za mašinu, već kad tako gledaš, onda se postavlja pitanje kaj je taj put u mašini- kad je bijeli veš tipa ručnici i krpe- ja se javljam za peglanje odmah, ali alko je mašina sa košuljama, kao što se često dešava kod nas, a u bubanj fakat stane puno košulja, i to mora biti speglano bez muljanja, e onda je to druga stvar...kada bih ja plačala, onda ako bi peglala kod mene, dobila bi po satu, ako pegla kod sebe, onda odokativno... moja kolegica s posla pegla u fušu, i dobija kod jednih 35kn po satu, a kod drugih 40 kn...mislim da je to stvar dogovora, ali po prilici znaš da za jednu mašinu netreba 6 sati, i ziher joj nebuš nosila jednu mašinu, nego vjerojatno 2-3, ali mislim da te tete ne muljaju, i da pošteno zarade tu lovicu...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

definitivno joj neću nositi bijeli veš, jer to niš ne peglam - peglam hlače, majice, košulje, bodiće, i probat ću joj, kak veli inana, nositi po 2-3 mašine.
    ma mislim da ću se na kraju ipak odlučiti za plaćanje po satu, poznam tu tetu i vjerujem da ne bi muljala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U kemijskim čistionicama se nikad ne naplaćuje po mašini ili po kilu , jer nije isto što ima u toj mašini.
    Npr, ako netko ima valjak za peglanje može ispeglati cijelu mašinu plahti za 5 minuta , a ukoliko ima
    mašinu muških košulja - treba više od sata , svakako.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja bih se zapitala koliko meni treba da ispeglam jednu košulju, ili neke osjetljive hlače na crtu!
    Definitivno je važno šta se pegla, ali i kako je oprano tj. osušeno.
    Meni se nekad desi da zaboravim robu koja je na 1000 ok. centrifugirana, pa kad se to osuši izgleda strašno,
    i takvu robu radije vratim u mašinu na pranje nego da je peglam.
    Recimo za takvu mašinu bi mi trebalo i 2 sata da ispeglam, a istu tu robu bi recimo ispeglala za 45 minuta da je bolje bila tretirana.

A kako provjerit jel teta lagala za vrijeme peglanja?
    Jednostavno, sljedeći put sve to ispeglaj sama pa ćeš vidjet!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma najpoštenije je po komadu , hlače imaju svoju cijenu , majica svoju i tako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •